ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ενημερωτικό σημείωμα για τη Γ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ ( Τρίτη 7.2.2023)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                              Αθήνα   12.2.2023

 

Ενημερωτικό σημείωμα για τη Γ.Σ  της   Π.Ε.Σ.ΕΚ ( Τρίτη 7.2.2023)

 

·        Η  Γ.Σ  έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν  ήταν δυνατό να  αναβληθεί, επειδή  είχαμε προσκαλέσει   Γιατρό   από το Κ.Υ  Ηλιούπολης για να μας ενημερώσει  για τον προσωπικό Γιατρό και την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη  και δεν  μπορούσαμε  να  εξασφαλίσουμε    την παρουσία  του σε  άλλη ημερομηνία. 

·        Είχαμε ενημερώσει  ότι θα υπήρχε διαδικτυακή ενημέρωση , κυρίως για τους συναδέλφους της Επαρχίας,  αλλά δυστυχώς για τεχνικούς λόγους η ενημέρωση  δεν έγινε. Το Δ.Σ   αναλαμβάνει πλήρως   την ευθύνη  για την αποτυχία της διαδικτυακής σύνδεσης και υπόσχεται  ότι θα ακολουθήσει νέα  διαδικτυακή ενημέρωση  για όλα τα συνταξιοδοτικά θέματα. 

·        Στη Γ.Σ  παραβρέθηκαν    40 συνάδελφοι. Έγινε ενημέρωση  για τις πρωτοβουλίες που   ανέλαβε το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  σχετικά με  την  ιδιωτικοποίηση  της Υγείας   και του ΜΤΠΥ, τη  συνέντευξη που οργάνωσε   με Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ( ΟΕΝΓΕ)  και τις κινητοποιήσεις   έξω από το ΜΤΠΥ και το Υπουργείο Εργασίας.  Το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ εκτιμά ότι  η ανταπόκριση  ήταν μικρή και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών Οργανώσεων  αδιαφόρησαν  πλήρως.

·         Ο προσκεκλημένος  μας Γιατρός  δεν άφησε περιθώρια για την επιτυχία του θεσμού του προσωπικού Γιατρού,  αφού το 40%  του πληθυσμού  δεν μπορεί να καλυφθεί  και  είναι αστείο να μιλάει κανείς   για Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, όταν η Πολιτεία υποχρεώνει τους συμβεβλημένους  Γιατρούς να  «περιθάλπουν»    2.000  ασθενείς. Γι’  αυτό το λόγο το Υπουργείο Υγείας  έκανε αναδίπλωση   σχετικά με τις ποινές που θα είχαν  όσοι   δεν είχαν   «επιλέξει»  προσωπικό Γιατρό  από  μη διαθέσιμες λίστες.    

 

                                             Από το Δ.Σ   της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου