ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

17 Νοέμβρη 2022, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικό

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                 

                                                          Αθήνα    14.11.2022

                       Το μήνυμα του  Πολυτεχνείου  είναι διαχρονικό

«Κάποτε  θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου.  Μην ξεχνάς. Περπάτα»

                                                                      Γιάννης Ρίτσος


·        Είναι εμφανές ότι επιχειρείται επί πολλά χρόνια και  με κάθε μέσο να απομυθοποιηθεί ο,τιδήποτε έχει  ανυψώσει  την ανθρωπότητα πάνω από το μπόι του ανθρώπου. Να ευτελίσουν τους αγώνες των λαών για δικαιοσύνη, για εξάλειψη της εκμετάλλευσης και της αποικιοκρατίας. Οι ήρωες  ρίχνονται στην πυρά. Όλα αυτά δε γίνονται τυχαία. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και με το Πολυτεχνείο. Να καπηλευτούν την εξέγερση του Νοέμβρη.  Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με τη μνήμη του λαού μας, με την ηρωική αντίσταση των φοιτητών. 

·        Γιατί   η ηρωική  εξέγερση του Νοέμβρη δεν κλόνισε και απονομιμοποίησε μόνο τη χούντα. Διέλυσε πολλά  κατάλοιπα του  μετεμφυλιακού κράτους,  διεύρυνε τα πολιτικά δικαιώματα  και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού και το  κυριότερο  έδωσε την ελπίδα ότι  καμία δύναμη  δεν μπορεί να αντισταθεί  σ’ ένα εξεγερμένο  λαό.

·        Το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί το  αδούλωτο πνεύμα του λαού μας, την απόρριψη του συμβιβασμού που διακαώς επεδίωκαν τότε οι «σύμμαχοί» μας  και  στο εσωτερικό  δυνάμεις φιλικά διακείμενες στη χούντα.

·        Γι’  αυτό  οι πορείες  στην επέτειο του Πολυτεχνείου αντιμετωπίζονται τις πιο πολλές φορές με βία. Γιατί φοβούνται την απαίτηση του λαού για δικαίωση της εξέγερσης του Νοέμβρη.

·         Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί, που όλα τα χρόνια –μάχιμοι στα σχολεία-τιμούσαμε   με τους μαθητές μας  την επέτειο του Πολυτεχνείου,  συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, ,  για να μην  αφήσουμε   κανένα περιθώριο σ’ όσους θέλουν να καπηλευτούν  την εξέγερση του  Πολυτεχνείου.  Για να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο  που άνοιξε ο Νοέμβρης. Οι εξόριστοι και βασανισμένοι της χούντας απαιτούν  διαρκή  αγώνα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Γιατί  σήμερα με την πολιτική όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων  και το ψωμί μάς στερούν, και τη Δημόσια παιδεία έχουν διαλύσει και αντί για ελευθερία έχουν παραδώσει τη χώρα μας  δεμένη χειροπόδαρα στο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.  Στην πραγματικότητα η χώρα μας  σήμερα είναι αεροπλανοφόρο  των  ΗΠΑ με τις τόσες βάσεις που έχουν παραχωρηθεί.  Το λέμε ξεκάθαρα: Οι υπαίτιοι για τη σφαγή του Πολυτεχνείου  υπαγορεύουν την πολιτική μας και κινδυνεύουμε να γίνουμε παρανάλωμα  του πυρός.

·         Δε  πρέπει  να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Το  Πολυτεχνείο  απαιτεί δικαίωση.  Και εμείς συμμετέχουμε. Οι συνταξιούχοι στην πρώτη γραμμή.

 

                                       

                                        Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου