ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση προς όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                        Αθήνα   15.10  2022

 Πρόσκληση   προς όλους τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς

·        Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 11.00, στην αίθουσα του ΤΕΕ,  Νίκης 4, στο Σύνταγμα  θα γίνει   συνέντευξη  τύπου    από  την  Ένωσή μας,  την  Π.Ε.Σ.ΕΚ,  την Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), από Συνταξιουχικές Οργανώσεις  και  Σωματεία Υγειονομικών, με αφορμή την απεργιακή  Πανυγειονομική κινητοποίηση,  την Πέμπτη,  20  Οκτωβρίου.

·        Η κινητοποίηση γίνεται για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας  για όλο το λαό,  για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ.

·        Είναι  προφανές ότι το θέμα της Δωρεάν Δημόσιας και  υψηλού  επιπέδου  παροχών  υγείας αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και συνταξιούχων,  γιατί  σχετίζεται με  την επιβίωσή τους. Όλοι γνωρίζουμε το Γολγοθά που πρέπει να διαβούμε, αναζητώντας μια Δημόσια δωρεάν υπηρεσία υγείας.  Δε χρειάζεται να αναφερθούμε στους συνταξιούχους που έφυγαν από κοντά μας εξαιτίας της πανδημίας από την ελλιπή Πρωτοβάθμια  ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, το κλείσιμο Νοσοκομειακών μονάδων, τη διάλυση του ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση των ιατρικών εξετάσεων.  Μετά και το  τελευταίο, αλλά επαναλαμβανόμενο   φιάσκο με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (προσωπικό ή οικογενειακό γιατρό)  έχουμε καθήκον  να ανατρέψουμε την άθλια και απαράδεκτη κατάσταση που όλοι βιώνουμε.  Επειδή  η πολιτική  αυτή στον τομέα της υγείας δεν ανατρέπεται με ευχολόγια, στην κατεύθυνση αυτή πήραμε την πρωτοβουλία ως Π.Ε.Σ.ΕΚ  να οργανώσουμε μια κοινή συνέντευξη-συνάντηση   με τους Ν/Σ Γιατρούς και υγειονομικούς,   στον κοινό  βηματισμό εργαζομένων και συνταξιούχων στην Υγεία και Παιδεία  .

·        Γι’  αυτό  καλούμε όλα τα μέλη της Π.Ε.Σ.ΕΚ  να συμβάλουν στην επιτυχία  της πρωτοβουλίας που πήραμε  στο  Δ.Σ και  να παραβρεθούν   στη συνέντευξη τύπου για ενημέρωση.    Η  συμμετοχή  όλων των μελών θα πείσει και τους πιο δύσπιστους  ότι  με ενότητα μπορεί να ξαναγεννηθεί η ελπίδα  που τόσο έχουμε ανάγκη. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει   τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων. Έχουμε καλέσει  όλες τις  συνταξιουχικές οργανώσεις,  την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ,  ΕΛΜΕ  και διδασκαλικούς συλλόγους Αττικής , γιατί  η Δημόσια Δωρεάν Υγεία και η Δωρεάν Παιδεία αφορούν όλο το λαό.

 

                            

                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου