ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Σχετικά με την κάρτα για ελεύθερη είσοδο των συνταξιούχων εκπαιδευτικών στα Μουσεία

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                             Αθήνα    3.10.2022

Σχετικά  με την κάρτα  για ελεύθερη  είσοδο   των συνταξιούχων   εκπαιδευτικών  στα  Μουσεία  και αρχαιολογικούς    χώρους

 

Η   Υπουργός  Πολιτισμού  κοροϊδεύει  80.000  συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς

·         Από το 2019  το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  απαιτεί  από την Υπουργό πολιτισμού να ικανοποιήσει το αίτημά μας για ελεύθερη  είσοδο  των συνταξιούχων εκπαιδευτικών στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς  χώρους .

·         Επί  3  χρόνια παρά την υπόσχεση  που μας είχε δώσει με ανακοίνωσή της, στις 24 Οκτωβρίου  2019,  και  επανέλαβε στη Βουλή ( 19.7.2021)  σε σχετική επερώτηση, παρά τις  συνεχείς υποσχέσεις  που μας έδινε ότι   προσπαθεί να λύσει το θέμα,  δυστυχώς εξαπάτησε  τους  συνταξιούχους εκπαιδευτικούς. 

·         Σήμερα  Δευτέρα, 3.10.2022, το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ   επισκέφτηκε το Υπουργείο  Πολιτισμού  για  να εκφράσει  την αγανάκτησή του για την κοροϊδία της Υπουργού Πολιτισμού  στους χιλιάδες  συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, απαξιώνοντας στην ουσία το έργο  και την προσφορά τους όλα τα χρόνια που υπηρέτησαν στην εκπαίδευση.

·          Δυστυχώς οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών δε  συνάντησαν την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου  Πολιτισμού, γιατί, όπως μας δήλωσαν οι  αρμόδιες διευθύνσεις,  απουσίαζαν όλοι.

·         Θεωρούμε ντροπή ότι κατ’ επανάληψη  μας έχει δηλωθεί  και από την Υπουργό  και από το Γ. Γραμματέα ότι την ευθύνη  την έχει το Υπουργείο Οικονομικών που  δεν προσυπέγραψε τη  σχετική  διάταξη για την ελεύθερη  είσοδο  των συνταξιούχων εκπαιδευτικών  και  αυτό  το θεωρούν   δικαιολογία(!).

Θεωρούμε ντροπή  επίσης  ότι  παρά τις επανειλημμένες  διαμαρτυρίες  των συνταξιούχων  εκπαιδευτικών  η δέσμευση  για την αυτονόητη ικανοποίηση  του αιτήματός μας έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Για μας η  συμπεριφορά  αυτή αποτελεί  ύβρη που προφανώς δε θα μείνει  αναπάντητη.

                                                   Από  το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 

 

                         



 Ακολουθεί  ανακοίνωση  του  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  που  παραδόθηκε  στην πολιτική  ηγεσία του  Υπουργείου  Πολιτισμού.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                  

                                                                      Αθήνα  3  Οκτωβρίου    2022 

                                             Προς   την    κ. Λίνα  Μενδώνη

                                                       Υπουργό    Πολιτισμού

 

         Κοιν.:   Γιώργο   Διδασκάλου   Γ.Γραμματέα   Υπ. Πολιτισμού

 

Θέμα:    Ελεύθερη   είσοδος   των συνταξιούχων   εκπαιδευτικών  στα  Μουσεία  και αρχαιολογικούς    χώρους

 

                                                                                               Κυρία   Υπουργέ

 

·        Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί   περιμένουν  πάνω από 3   χρόνια να τηρήσετε την υπόσχεση  που μας είχατε  δώσει  ότι  θα επαναφέρατε  το αίτημά  μας  για ελεύθερη   είσοδο  των συνταξιούχων εκπαιδευτικών στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς  χώρους.

·        Υπενθυμίζουμε  ότι  με  ανακοίνωσή σας   στις 24  Οκτωβρίου  2019 είχατε αποδεχθεί  ότι ήταν  δίκαιο και αυτονόητο το αίτημά μας: «Επαναφέρεται η περίπτωση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών που είχε απαλειφθεί με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς το ΥΠΠΟΑ ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως να διατηρήσει την επαφή του συγκεκριμένου κοινού με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Υπουργείου για την ενίσχυση της πρόσβασης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην πολιτιστική κληρονομιά» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή σας.

·        Δυστυχώς  στη  νέα νομοθετική  ρύθμιση, ΦΕΚ 3976, τεύχος Β΄ της 31/10/2019,  που δημοσιεύτηκε, μόλις μία  εβδομάδα μετά τη διαβεβαίωση  του Υπουργείου σας, γραπτά και προφορικά, οι   συνταξιούχοι   Εκπαιδευτικοί   εξαιρέθηκαν,   οι οποίοι πλέον θα υποχρεώνονται σε αγορά  εισιτηρίου κάθε φορά που θα μπαίνουν στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς  χώρους, εκεί   που άλλοτε ξεναγούσαν και δίδασκαν γενιές μαθητών.

·        Επίσης  σε  επερώτηση  Βουλευτού   για το ίδιο  θέμα  απαντήσατε   στις 19.7.2021( Α.Π 269779)  στη Βουλή:   Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη προσφορά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στην παιδεία και τον πολιτισμό, προτίθεται να θέσει το θέμα της τροποποίησης της ανωτέρω απόφασης σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς στο συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εξεταστεί από το ΥΠΟΙΚ το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την ελεύθερη είσοδο των ανωτέρω σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

·        Η έκβαση του θέματος  μέχρι  τώρα  δε σας  τιμά και σας    εκθέτει  απέναντι στους  συνταξιούχους   Εκπαιδευτικούς.  Κάναμε  υπομονή   για αρκετό  διάστημα,  γιατί  παίρναμε  πάντα  υποσχέσεις  ότι το Υπουργείο σας   προσπαθεί   να  επαναφέρει τη διάταξη.  Δε  θέλουμε να πιστεύουμε  ότι   και εσείς  διάκεισθε  εχθρικά  απέναντι στους συνταξιούχους, όπως και η προηγούμενη  πολιτική  ηγεσία επί κυβέρνησης   Σύριζα.

·         Δε  θεωρούμε το αίτημά μας  ως  προνόμιο ή κάποια μορφή    επιβράβευσης  για την όποια   προσφορά μας  στους μαθητές μας. Ούτε μας αρκεί   η διευκόλυνση   αυτή  να είναι ενταγμένη    στο πλαίσιο   ενός σχεδιασμού    για την πρόσβαση   των  ατόμων της τρίτης ηλικίας   στην πολιτιστική κληρονομιά μας. Για  τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς  η ελεύθερη πρόσβαση   αποτελεί ένα σταθμό  για  την ελεύθερη είσοδο όλων των  πολιτών  της χώρας μας  στον  πολιτισμό μας  που  πρέπει να είναι  κύριο μέλημα της κοινωνίας   και του Υπουργείου σας.

 

 

                                            Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                  Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                             Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή την αυριανή παγκόσμια μέρα των εκπαιδευτικών.θα βγαλουν υμνους για το εργο και την προσφορα τους . Σαβν δεν ντρεπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή