ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Σχετικά με την έκδοση συντάξεων από Δικηγόρους και Λογιστικα Γραφεία

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                                                                        Αθήνα    24.4.2021

 

      Σχετικά   με την έκδοση συντάξεων     από  Δικηγόρους   και Λογιστικά  Γραφεία

 

·        Το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει κατ’ επανάληψη  καταγγείλει   όλες τις Κυβερνήσεις  και τους αρμόδιους Υπουργούς   Εργασίας και  Κοινωνικής  Ασφάλισης  για τις ευθύνες  που   είχαν  και έχουν  τα τελευταία χρόνια για τη μεγάλη καθυστέρηση   έκδοσης των συντάξεων.  Συνειδητή   επιλογή τους ήταν   η    δημιουργία του ΕΦΚΑ,  χωρίς καμιά μελέτη  και προγραμματισμό,  η  διάλυση  του ΓΛΚ  με μετακίνηση  των υπαλλήλων  του σε διάφορες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ,  η αποψίλωση  όλων  των   ασφαλιστικών Ταμείων  από υπαλλήλους  και η έκδοση  συνταξιοδοτικών νόμων με  εκατοντάδες   εγκυκλίους  με Πυθικές  διατάξεις και ερμηνείες ,  με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι  να συνωστίζονται   στα δικηγορικά  γραφεία.  

·        Αφού με την  πολιτική τους  προκάλεσαν  επιτυχώς την αγανάκτηση των συνταξιούχων  για τη μεγάλη καθυστέρηση  έκδοσης των συντάξεων, τώρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν  τη   δίκαιη  οργή  τους  για να επιβάλουν  την    ιδιωτικοποίηση  έκδοσης των συντάξεων  με απώτερο   σκοπό  την παράδοση  του   συνταξιοδοτικού   συστήματος  και της Κοινωνικής   Ασφάλισης   σε Ιδιωτικές ασφαλιστικές   Εταιρείες. Αφού πέρασαν την άποψη ότι    το Δημόσιο    δεν   μπορεί να ανταποκριθεί  στην έκδοση  των συντάξεων  και πρέπει   να αναλάβουν  δράση     τα  Δικηγορικά και Λογιστικά Γραφεία, η κοινή γνώμη  σαν  «έτοιμη   από καιρό»  θα προετοιμαστεί  με την αγαστή  συνεργασία  των ΜΜΕ και   για την  παράδοση  της  Κοινωνικής Ασφάλισης στον Ιδιωτικό  τομέα.  Η   αρχή  γίνεται από 1.1.2022  με την παράδοση  την Επικουρικής  Σύνταξης   σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές  Εταιρείες με το πρόσχημα  ότι   ο  Ιδιωτικός  τομέας  με την κεφαλαιοποίηση  των εισφορών  θα προσφέρει   μεγαλύτερες συντάξεις από το κράτος. 

·        Ο κ.   Χατζηδάκης  ελπίζει  ότι  ο λαός  έχει ξεχάσει  το μεγάλο  φαγοπότι  των Χρηματιστηριακών  Εταιρειών με τα δομημένα ομόλογα των   Επικουρικών  Ταμείων, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το  κούρεμα των ομολόγων,  τις  υποσχέσεις  που έδωσε ο ίδιος, όταν  ξεπουλούσε την Ολυμπιακή,     ότι  κάθε   χρόνο   θα κτίζει  Νοσοκομεία  και Σχολεία   από  τα  κέρδη   από την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής,  και ότι   τώρα  θα  βρει   ευήκοα  ώτα    για την πλήρη παράδοση  των   συνταξιούχων  και των  συντάξεων στα αρπακτικά  του  ιδιωτικού τομέα. 

·        Το θέμα των συντάξεων   είναι και πρέπει  να είναι  υπόθεση  του Δημοσίου.    Μόνο  το κράτος  μπορεί  να εγγυηθεί  την έκδοσή τους.  Η  δοσοληψία  των συνταξιούχων  με ιδιώτες   συνεπάγεται             και  διαφθορά, πέραν του ότι  καμία   εγγύηση δεν προσφέρεται  και κανένας   δε θα είναι υπεύθυνος.  Το μόνο   βέβαιο  είναι ότι  ο συνταξιούχος   δε θα ξέρει  πού να απευθυνθεί  για να βρει το δίκιο του.  Όλα τα μέτρα που επαγγέλλεται   ο   κ. Χατζηδάκης  έχουν σχέση με την κοινωνική απασφάλιση  και μόνον έτσι πρέπει να    βλέπουν οι συνταξιούχοι  τις  παρεμβάσεις του  Υπουργού.  

·          Αν ήταν θέμα επιτάχυνσης,  η κυβέρνηση  θα είχε  λύσει  το θέμα.  Ηλίου  φαεινότερον   είναι  ότι  οι  Κυβερνήσεις   δεν  ήθελαν  και  δε θέλουν  να λυθεί  το  θέμα των συντάξεων. Πρώτα   δημιούργησαν    το πρόβλημα,   μετά  εκμεταλλεύονται τον  πόνο των συνταξιούχων  και παίζουν με τον  πόνο τους, τέλος   χύνουν  δακρύβρεχτα δάκρυα  στα πρωινάδικα  των  ΜΜΕ,    για να περάσουν  την πολιτική  της δυσφήμησης  και   διάλυσης  της Δημόσιας  Κοινωνικής  Ασφάλισης με τελικό   στόχο  την ιδιωτικοποίηση.   Αυτή   είναι η αλήθεια. 

·        Εργαζόμενοι  και Συνταξιούχοι  δεν  έχουν άλλη  επιλογή.   Η  πολιτική   Χατζηδάκη  πρέπει   να ανατραπεί.  Και η πολιτική   αυτή  θα κριθεί  στους δρόμους. Οι συνταξιούχοι   δεν  αποδέχονται  και δε θα αποδεχθούν  την εμπλοκή  των  Δικηγόρων  και  Λογιστικών   Γραφείων    στις   συντάξεις μας.

 

                                    Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης  

6 σχόλια:

  1. Σας ενημέρωσα και τηλεφωνικά. όταν περιμένεις 30 μήνες να βγει η σύνταξη σου , στο τέλος δεχεσαι και τον διάολο να στην δώσει. Για να μην παρεξηγηθώ, αν ήθελαν θα μπορούσαν να είχαν βγάλει όλες τις συντάξεις σε ένα χρόνο. Σε αυτό έχετε δίκιο. Αλλά αν έχεις καεί, στο τέλος δέχεσαι τα πάντα. Θεσσαλονίκη συντξ. ΠΕ3 με Α.Π 20/11/2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο γελοιο δε μας δίνουν τη σύνταξη για 3 χρόνια, αλλά μας δίνουν το ΜΕΤΟΧΙΚΟ που είναι ψίχουλα σε 10 μήνες, προτου εκδοθει η συνταξη. με 26 χρόνια μου δίνουν 78,32. Να είναι καλά όσοι μας το έκοψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένω 3,5 χρόνια να βγει η σύνταξη χηρείας μου από το ΤΣΑΥ (Ταμείο του τέως συζύγου μου)και μετά από πολλές οχλήσεις μου και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη εκείνο που μου λένε γελώντας οι υπάλληλοι είναι:¨Καλά σοβαρά μιλάτε ήταν ο άνδρας σας διπλοσυνταξιούχος(δηλ: πλήρωνε διπλές κρατήσεις κάθε μήνα)και θέλετε να παίρνετε κ την δεύτερη σύνταξη του την στιγμή που κάποιοι άλλοι δεν έχουν πάρει ούτε την μια που δικαιούνται. Έχουν βγάλει νόμο οι κυβερνώντες για πάγωμα της διαδικασίας για τους διπλοσυνταξιούχους. Τι λες και τι κάνεις σ αυτές τις περιπτώσεις. Φωτιά και τσεκούρι μωρ αδέλφια. Δεν μας έμεινε και τίποτις άλλο!!!!!Προτείνω απεργία πείνας έξω από τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας. Έτσι και αλλοιώς μόνο γιαουρτάκι πολυτελείας μας κατάντησαν να τρώμε.Τι με αυτό τι χωρίς αυτό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να με πληροφορήσει όποιος γνωρίζει ποιου μήνα διεκπεραιώνονται οι συντάξεις εκπαιδευτικών; Δάσκαλος με πρωτόκολλο Δεκέμβρη 2019.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από Π.Ε.Σ.ΕΚ Δυστυχώς συνάδελφε ακόμη δεν έχουν τελειώσει τους συνταξιούχους του 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση κ.Σταυροπουλε. Αυτό το διάστημα είμαι στο εξωτερικό, προκειμένου να βρίσκομαι κοντά στα δύο παιδιά μου που δυστυχώς έγιναν μετανάστες λόγω της κρίσης .Οταν επιστρέψω θα εγγραφώ στην ΠΕΣΕΚ και θα χαρώ να τα πούμε κι από κοντά. Άρα θα έχω πάνω από 3 χρόνια αναμονή για το αυτονόητο. Αναλγητοι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν.
      Με την ευκαιρία εύχομαι σε όλους σας Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία.

      Διαγραφή