ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Π.Ε.Σ.ΕΚ: Κινητοποίηση ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις του Υπουργού Εργασίας, 6-7 Απρίλη.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                     Αθήνα 4.4.2021

Κινητοποίηση   ενάντια  στις  αντιασφαλιστικές  ρυθμίσεις του  Υπουργού   Εργασίας:   Τρίτη   και Τετάρτη 6- 7  Απριλίου 

·      Για τη  μη έκδοση  των   συντάξεων ακέραιη   ευθύνη  φέρουν  όλες  οι κυβερνήσεις τα τελευταία  χρόνια.  Οι εκάστοτε  Υπουργοί Εργασίας  μοίραζαν αφειδώς υποσχέσεις  ότι  μέσα σε λίγους μήνες  θα έλυναν  το πρόβλημα.  Πίσω  από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια προσπαθούσαν  να κρύψουν την  πολιτική των κυβερνήσεών τους για μείωση  της συνταξιοδοτικής δαπάνης και για απόσυρση του κράτους  από την Κοινωνική Ασφάλιση, με βάση  τις δεσμεύσεις  που είχαν αναλάβει απέναντι στην τρόικα.

·         Ο νέος  Υπουργός  Εργασίας  έκρινε  ότι  το παραμύθι  τελείωσε και οι υποσχέσεις δεν πείθουν  πια.  Γι’  αυτό  ανέλαβε  να υλοποιήσει  χωρίς προσποιήσεις την  ιδιωτικοποίηση  της Επικουρικής σύνταξης  και να  αναθέσει την  έκδοση  των συντάξεων σε δικηγορικές εταιρείες  και λογιστικά γραφεία.  Στοχοποίησε, βέβαια, όπως ήταν  αναμενόμενο, πρώτα τους εργαζόμενους για να καλύψει  τις δικές του ευθύνες  και των προκατόχων του  για τη διάλυση  των ασφαλιστικών ταμείων  και την αποψίλωση  των γραφείων από υπαλλήλους,  να  τους φορτώσει ευκολότερα  τις εγκληματικές ευθύνες  που  ο  ίδιος έχει και να προωθήσει  το  κεφαλαιοποιητικό σύστημα και  την  ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.  

·    Για την υλοποίηση της πολιτικής του  έχει  συμπαραστάτες    τα ΜΜΕ  που  βλέπουν  μόνο φακέλους  στοιβαγμένους   σε  γραφεία, αλλά   όχι  τα γραφεία  χωρίς υπαλλήλους. 

·    Απέναντι   στην άθλια  αυτή  πολιτική,  οι εργαζόμενοι  στα ασφαλιστικά ταμεία  κατεβαίνουν σε απεργία   και σε συλλαλητήρια,   την Τρίτη, 6 Απριλίου, ώρα 11.00,  έξω από το  Υπουργείο  Εργασίας, Σταδίου  29  και Τετάρτη,  7 Απριλίου  ώρα 11.00, έξω   από τη Διοίκηση  του ΕΦΚΑ, Ακαδημίας   22,  με   απόφαση  των  συνδικαλιστικών  τους οργάνων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

  

·  Οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί   συμπαραστέκονται   στο δίκαιο αγώνα  των εργαζομένων  στα  ασφαλιστικά ταμεία  για μια  πραγματικά  Δημόσια  και Καθολική   Κοινωνική  Ασφάλιση.

 

·   Απαιτούμε την άμεση  πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού   και την ενίσχυση  της υλικοτεχνικής  υποδομής των Ταμείων,  ώστε  να προχωρήσει  η έκδοση  των συντάξεων. Αυτή  είναι η μόνη λύση. Τα υπόλοιπα  είναι  «προφάσεις  εν αμαρτίαις».

 

                                                Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου