menu

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΠΕΣΕΚ | Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς | Αθήνα: Πανεπιστημίου & Κοραή [11πμ.]

 


Τετάρτη 1η του Μάη
Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου & Κοραή [11πμ.]

Για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς είναι αυτονόητη η συμμετοχή τους, για να τιμήσουν τη ματωμένη Πρωτομαγιά του Σικάγου. Γιατί γνωρίζουν ότι με αίμα τους οι εργαζόμενοι κέρδισαν το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση και όλες τις εργατικές κατακτήσεις. Γνωρίζουν ακόμη ότι πρέπει να αγωνίζονται μέχρι τέλους της ζωής τους, για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους. Γιατί, σήμερα, αυτοί που είχαν αιματοκυλίσει τον τρίτο κόσμο και είχαν επιβάλει την αποικιοκρατία και την εκμετάλλευση των εργαζομένων έχουν σηκώσει κεφάλι και απαιτούν επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα, χωρίς 8ωρο και 5νθήμερο, χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, παρόντες και παρούσες σε όλους τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών ενάντια στην εμπορευματοποίησή τους και για την αλληλεγγύη στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό, συμμετέχουμε στις πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Γιατί:
• Οι συντάξεις μας και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί τεράστια συρρίκνωση, την τελευταία δεκαπενταετία.
•Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξανεμίζει το μηνιάτικό μας πριν ολοκληρωθεί το εικοσαήμερο.
• Τρέμουμε την ώρα που έρχονται οι λογαριασμοί. Που πρέπει να πάμε στο γιατρό και να πάρουμε τα φάρμακά μας.
• Η πολιτική της κυβέρνησης με τα διάφορα pass είναι στάχτη στα μάτια. Μας μετατρέπει σε επαίτες που πρέπει να την ευγνωμονούμε για τη μεγαθυμία της.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Την Τετάρτη 1η του Μάη ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

➖ Αύξηση των συντάξεων και των μισθών, σταθερή δουλειά και ΣΣΕ για όλους/ες τους/τις εργαζομένους/ες. Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στην Υγεία, Παιδεία και κοινωνική Ασφάλιση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
➖ Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, καθώς και των εφαρμοστικών εγκυκλίων τους. Δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό, αναδιανεμητικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
➖ Νομοθετική ρύθμιση για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Ίση σύνταξη σε όλους/ες με τα ίδια χρόνια ασφάλισης. Αναπλήρωση των απωλειών και ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.
➖ Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων ΜΤΠΥ
➖ Δημόσια αγαθά, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες. Δημόσια Παιδεία και Υγεία υψηλού επιπέδου. Κατάργηση κάθε συμμετοχής των εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων στην περίθαλψη και στα φάρμακα.
➖ Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές - πολιτικές διώξεις.
➖ Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες. Όχι στην ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος.
➖ Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα. Όχι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
➖  Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και στη σφαγή των Παλαιστινίων.
➖ Έξω οι Βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η ΠΕΣΕΚ καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 1η του Μάη και ώρα 11πμ., στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα, με τόπο συνάντησης τη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή.

Αθήνα, 27-04-24

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

Print Friendly and PDF