ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Στις 28 Φλεβάρη, βγαίνουμε στους δρόμους

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γραφεία: Κορνάρου 2 & Ερμού (ΟΛΜΕ), Αθήνα, ΤΚ: 10563 Τηλ.: 210-3318632

Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.grEmail: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

 

Στις 28 Φλεβάρη, βγαίνουμε στους δρόμους για αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, για ζωή με αξιοπρέπεια

Στις 28 του Φλεβάρη, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, στο οποίο δολοφονήθηκαν με τον πιο κυνικό τρόπο 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειονότητα νέοι και νέες, βυθίζοντας τις οικογένειες και τους φίλους τους στο πένθος, εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στη φτώχεια που επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα.

Απεργούν και απαιτούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που εξαϋλώνονται μέχρι τα μέσα του μήνα, μόνιμη και σταθερή εργασία, ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας. Αλλά και να μπει ένα τέλος στην εμπορευματοποίηση/ιδιωτικοποίηση αγαθών (υγεία, παιδεία, ρεύμα, μεταφορές κ.λπ.), στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, καθώς και στις πολεμικές δαπάνες που αυξάνονται και πληθύνονται εις βάρος όλων μας,

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και των αγροτών ενάντια στον αφανισμό τους, παρούσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα. Στην Αθήνα, η ΠΕΣΕΚ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 28 του Φλεβάρη και ώρα 11πμ., έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να φρενάρει την ανεξέλεγκτη κούρσα των αυξήσεων στα βασικά αγαθά. Άμεση και ουσιαστική μείωση των τιμών, αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης/μισθού. Παλεύουμε για ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλο το λαό.

Λέμε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΣΕΚ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Τρίτη 27 Φλεβάρη και ώρα 6μμ., στην Αίθουσα 16 στον 7ο όροφο της Νομικής Σχολής Αθήνας (είσοδος από πεζόδρομο Μασσαλίας).

Δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα, τόσο για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι του εγκλήματος στα Τέμπη, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται, όσο και για να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε την υπόθεση η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη.

Απαιτούμε:

➖ Αύξηση των συντάξεων και των μισθών, σταθερή δουλειά και ΣΣΕ για όλους/ες τους/τις εργαζομένους/ες. Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

➖ Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, καθώς και των εφαρμοστικών εγκυκλίων τους. Δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό, αναδιανεμητικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

➖ Νομοθετική ρύθμιση για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Ίση σύνταξη σε όλους/ες με τα ίδια χρόνια ασφάλισης. Αναπλήρωση των απωλειών και ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

➖ Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους του συνταξιούχους δίχως δικαστήρια ή προαπαιτούμενα για το 11μηνο 2015-16. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (υπερ ΑΚΑΓΕ). Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων ΜΤΠΥ

➖ Δημόσια αγαθά, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες. Δημόσια Παιδεία και Υγεία υψηλού επιπέδου. Κατάργηση κάθε συμμετοχής των εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων στην περίθαλψη και στα φάρμακα.

Αθήνα, 25-02-24

Για το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος

Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο γενικός γραμματέας

Σταμάτης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου