ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Έκδοση δελτίου ελεύθερης εισόδου των συνταξιούχων εκπαιδευτικών στα Μουσεία

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                                        Αθήνα  21.1.2023

Έκδοση  δελτίου ελεύθερης εισόδου   των συνταξιούχων  εκπαιδευτικών  στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

·        Με την  πιο κάτω  απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού,  ΦΕΚ 6323, τεύχος Β /12.12.2022  οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί  έχουν  ελεύθερη  είσοδο  στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

·        Για  την ελεύθερη είσοδο  απαιτείται  έκδοση δελτίου ελεύθερης εισόδου τριετούς διάρκειας,  που εκδίδεται  από τα Μουσεία.  Απαιτούμενα δικαιολογητικά   2 φωτογραφίες  και αντίγραφο  της συνταξιοδοτικής πράξης.

·        Εάν   δεν  υπάρχει  δυνατότητα  κατάθεσης των δικαιολογητικών σε κάποιο  Μουσείο, μπορείτε  να υποβάλετε  τη σχετική  αίτηση  στα  ΚΕΠ.

·        Η απόφαση: «Τροποποιούμε την υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323/27.6.2019 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων - Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου» (Β' 2666) ως προς το άρθρο 3, ως εξής:

Στην παρ. 3 του άρθρου 3 αντικαθίσταται η περ. ζ) ως εξής:

«ζ) οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Α' βάθμιας, Β' βάθμιας και Γ' βάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής (εν ενεργεία και συνταξιούχοι). Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομισθίων καθηγητών, η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα».

                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

1 σχόλιο: