ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η έκδοση των συντάξεων και η μεγάλη κοροϊδία των κυβερνήσεων

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                   Αθήνα   24.1.2021

 Η  έκδοση των συντάξεων και  η  μεγάλη  κοροϊδία  των κυβερνήσεων

·        Η εξαπάτηση των συνταξιούχων  σχετικά με την απαράδεκτη  καθυστέρηση  έκδοσης  των συντάξεων  συνεχίζεται. Και μάλιστα με ομοφωνία  των Υπουργών Εργασίας    και Κοινωνικής ασφάλισης όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Να θυμηθούμε την κ. Αχτσιόγλου που  τηλεοπτικά  2-3 φορές ` το χρόνο  υποσχόταν την έκδοση  όλων των συντάξεων ή τον κ. Βρούτση  που υποσχέθηκε την αυτόματη  έκδοση σ΄ένα λεπτό κύριας και Επικουρικής σύνταξης, ταυτόχρονα δηλ.  με την αίτηση του κάθε συνταξιούχου;

·        Οι μεγάλες  υποσχέσεις  συνοδεύτηκαν με τη  δημιουργία του  ΕΦΚΑ  (  Κατρούγκαλος-   κυβέρνηση  Σύριζα),  e(Ηλεκτρονικού) -ΕΦΚΑ  ( Βρούτσης-  κυβέρνηση   Ν.Δ),  με τη διάλυση του ΓΛΚ  και την ενσωμάτωση  στον ΕΦΚΑ, με τη συγχώνευση  του ΤΠΔΥ (Εφάπαξ)  με το  ΕΤΕΑΕΠ, τη διάλυση  έπειτα του ΕΤΕΑΕΠ  και τη  συγχώνευσή του  με τις  κύριες συντάξεις,  για να εκδίδονται  ευκολότερα οι Επικουρικές,  και άλλες αλχημείες , ων ουκ έστιν αριθμός.  Πίσω  από τα μεγάλα  και ψεύτικα λόγια όλοι οι Υπουργοί προσπαθούσαν  να αποκρύψουν  την πολιτική των ματωμένων αποθεματικών , αλλά πρόβαλαν διάφορα  προσχήματα, για να δικαιολογούν  τις μεγάλες  ευθύνες που  είχαν και έχουν για την καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων. Δυστυχώς  όλες οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου  δεν ήθελαν και δε  θέλουν να λυθεί το πρόβλημα.

·        Αφού  μας  ζάλισαν  με την προπαγάνδα τους ότι   η ενιαιοποίηση  όλων των  ασφαλιστικών ταμείων θα ήταν πανάκεια  για την έκδοση των συντάξεων,  ο νέος Υπουργός  Εργασίας  σε συνάντηση  με τον Πρωθυπουργό  ανακοίνωσε  ότι  το πρόβλημα   με τις  συντάξεις θα λυθεί με το διορισμό ενός  project manager. 

·        Δηλ. το πρόβλημα οφείλεται  στην ανικανότητα του  Δ.Σ του e-ΕΦΚΑ να  επιταχύνει  την έκδοση των συντάξεων  και ένας ιδιώτης  manager  θα πετύχει  εκεί  που όλοι  απέτυχαν(!).

·        Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις  και δεν  επιτρέπεται  να τρέφουμε ελπίδες. Ο νέος Υπουργός Εργασίας, για να κερδίσει  χρόνο,  προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα, για να αποφύγει τις ευθύνες που έχει  η κυβέρνησή του. Άλλωστε  πρέπει  να εξοπλίσει  τη φαρέτρα του   με επιχειρήματα υπέρ της ιδιωτικοποίησης   της Επικουρικής σύνταξης,  δηλ. τη διάλυση στην ουσία  της Επικουρικής και την παράδοσή της στα τρωκτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών Εταιρειών (διάβαζε διάλυσή της)  ,  που είναι  πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ ή τη συγχώνευσή της (εξαΰλωσή της) με την κύρια σύνταξη Ο νέος  Υπουργός   κουβαλάει «περγαμηνές»  από το παρελθόν:   Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής  συνοδεύτηκε  από την υπόσχεσή  του ότι  κάθε  χρόνο  θα έκτιζε Νοσοκομεία και Σχολεία από  την εξοικονόμηση   χρημάτων  από  την πώληση της Ολυμπιακής! Σαν έτοιμος από καιρό  θα δώσει  ανάλογες υποσχέσεις και για την επικείμενη  ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής  σύνταξης.

·        Το Δ.Σ    της Π.Ε.Σ.ΕΚ   θεωρεί  αστείες και φαιδρές τις δικαιολογίες των εκάστοτε Υπουργών Εργασίας για τη μη  έκδοση των συντάξεων. Υπάρχουν  πολιτικές ευθύνες, αλλά και συνδικαλιστικές:   Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να αντιταχθούν στους δρόμους και να καταγγείλουν   την πολιτική  διάλυση της Κοινωνικής  Ασφάλισης. Ενωμένοι, γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση  δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους  και μόνο τις συντάξεις. Συνδέεται  άρρηκτα και με τη Δημόσια δωρεάν υγεία που αφορά όλους μας. 

 

                                             

                  Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                 Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

           Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

6 σχόλια:

  1. Τι θα κάνει δηλαδή περισσότερο ο κύριος με τη βαρύγδουπη ιδιότητα από αυτό που κάνουν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητής και οι 4 υποδιοικητές στον e-ΕΦΚΑ;

    · Τι διαφορετικό θα κάνει από τους δεκάδες συμβούλους και παρασυμβούλους και ειδικούς συνεργάτες, που έχουν προσλάβει από τον «ιδιωτικό τομέα» στον e-ΕΦΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ πολύ , μπορεί στα συνταξιοδοτικά η κ Αχτσιόγλου να έκανε τα ίδια και χειρότερα με τον κάθε Βρούτση, όμως είναι τουλάχιστον ……..αντιαισθητικό να τους βάζετε σε ίδια μοίρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα ακούσει πολλές φορές τον κ. Βρούτση να επαινεί τον διοικητή του ΕΦΚΑ, τον κ. Χάλαρη νομίζω, αν δεν κάνω λάθος, για το έργο που επιτελεί στον ΕΦΚΑ. Τον επαίνεσε μάλιστα για τα αναδρομικά που έδωσε στους συνταξιούχους. Πως εξηγείτε εσείς τώρα την αλλαγή σκηνικού; Να έχει σχέση με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής; Ή θέλει η κυβέρνηση να καρατομήσει τους ανθρώπους του Βρούτση; Ερωτήματα θέτω. Πάντως σύνταξη δεν βλέπω ούτε αυτό τον μήνα . Εχω Αρ. Πρωτ. 1 Οκτωβρίου 2018. Για την ιστορία ο Βρούτσης είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα τελείωναν οι αιτήσεις το 2018. Δεν αισιοδοξώ, για να μην παρεξηγηθώ, ότι θα δω άσπρη μέρα το 2019 με τον Χατζηδάκη. Κάποια βρώμικη δουλειά του έχει ανατεθεί, όπως έκανε και με την ΔΕΗ που την πρόσφερε στους ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να με συμπαθάτε για την αντιπαράθεση. Η COSMOTE, H VODAFON, H PFIZER, H BP, H SHELL, H BMW, H MERCEDES πάνε καλά γιατί ΄δεν έχουν manager από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά από τον δημόσιο; Και γιατί απέτυχε το ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ να βγάλει τις συντάξεις με 100% Δ.Υ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω αριθμό πρωτοκόλλου 25 Σεπτεμβρίου 2018.
    Διάβασα την ηλεκτρονική έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (19 Γενάρη), για το Ασφαλιστικό, και τα «πήρα».
    Εδώ και 31 μήνες βλέπω τον κρατικό μηχανισμό να σέρνεται και γελώ με τον εξευτελισμό του πολιτικού συστήματος και των ΑΥΤΙΑΔΩΝ της τηλοψίας.
    Σε έγγραφο ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ βεβαιώνεται η προϋπηρεσία μου από τις 7/10/2013. Έτρεξα ο αφελής να προλάβω...
    Στο ίδιο ΚΡΑΤΙΚΟ έγγραφο βεβαιώνεται η λήξη της Δημόσιας υπηρεσίας μου στις 30/6/2018, σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
    Διερωτώμαι:
    Ξέρουν και δεν μπορούν;
    Μπορούν και δεν θέλουν;
    Θέλουν και δεν ξέρουν;
    Σε κάθε περίπτωση προκαλούν το κοινό αίσθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε συνάδελφό μου εκπαιδευτικό ,το 2016, έγινε εκκαθάριση της σύνταξής του στον 6ο μήνα.
    Τώρα δεν θέλουν να δώσουν τα χρήματά μας και γι'αυτό βγαίνουν και λένε φαιδρά πράγματα προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο.
    Σιγά να μην εκκαθαρισουν τις εκκρεμείς συνταξεις.Καθισαν και μέτρησαν ότι έχουν περισσότερες ψήφους δίνοντας προκαταβολές συντάξεων σ'αυτους που δεν έπαιρναν.
    Σιγά να μη δώσουν τις εκκρεμείς συνταξεις, αφού πρέπει να δώσουν συνάμα και τα εφάπαξ.
    Ραντεβού τον Οκτώβρη του 2021 στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή