ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Ανοικτή πρόσκληση στους νέους συνταξιούχους

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632      EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

   Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                      Αθήνα 16.10.2020

                Ανοικτή   πρόσκληση   στους νέους συνταξιούχους                                         

·        Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  υπερασπίζεται   με συνέπεια τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων εκπαιδευτικών και  έχει καταγγείλει  τα αντιασφαλιστικά και αντιλαϊκά μέτρα  όλων των Κυβερνήσεων σε βάρος  των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Γι’ αυτό πίστευε και πιστεύει  ότι  οι αγώνες των συνταξιούχων  πρέπει να συμπορεύονται με τους αγώνες όλων   των εργαζομένων  και γενικότερα του Λαϊκού κινήματος. Η συμμετοχή  της στις κινητοποιήσεις με όλες τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των συνταξιούχων και όχι μόνο.

·         Η  Π.Ε.Σ ΕΚ  έχει  καταγγείλει  την  εγκληματική  καθυστέρηση των συντάξεων.  Έχει αναδείξει  πολλές φορές το θέμα και έχει  αποκαλύψει  ότι  πίσω   από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια   οι Κυβερνήσεις  προσπαθούσαν να αποκρύψουν  την πολιτική  των ματωμένων αποθεματικών. Ποτέ  η Π.Ε.Σ.ΕΚ   δεν έκανε διάκριση  παλιών και νέων συνταξιούχων  και  από την πρώτη  στιγμή  κατήγγειλε  ότι ο ν. Κατρούγκαλου  έβαζε ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση  και γκρέμιζε ό,τι   με αγώνες είχαν κερδίσει  οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα μεταπολεμικά χρόνια.

·        Στην τελευταία  κινητοποίηση  των Συνταξιούχων  ( 8  Οκτωβρίου)  τέθηκε  πάλι το  θέμα της καθυστέρησης των νέων συντάξεων   στη συνάντηση  με τους αρμόδιους Υπουργούς.  Επειδή   η  σκόπιμη  και αδικαιολόγητη   καθυστέρηση των νέων συντάξεων  έχει  δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στους νέους συναδέλφους που είναι  σε απόγνωση και  επειδή   η  Π.Ε.Σ.ΕΚ    δεν  πιστεύει πια   στις υποσχέσεις ,  καλεί  όλους τους νέους  συναδέλφους σε  σύσκεψη, την Πέμπτη, 22 Οκτώβρη, ώρα 18.30, στην ΟΛΜΕ, 6ος όροφος, για τη συγκρότηση   Συντονιστικής Επιτροπής  αγώνα με σκοπό την πίεση  για την άμεση έκδοση  των πενιχρών, οριστικών συντάξεων.

                      Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                     Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης   

3 σχόλια:

  1. Κύριε Σταυρόπουλε καλησπέρα σας
    Πήρα σύνταξη την 1η Ιουλίου 2015 μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους.
    Όμως στην επιστροφή των κρατήσεων για την κύρια σύνταξη 11,5 μηνών περίπου παίρνω μόνο 23,94 ευρώ αντί για 600 ευρώ που υπολόγιζα!
    Το μάλλον συμβαίνει. Δεν έλαβαν φαίνεται υπ' όψιν τους ότι τότε που βγήκαμε στη σύνταξη παίρναμε μόνο τα 700 ευρώ σαν προκαταβολή.
    Χωρίς Μετοχικό και ΤΠΔΥ που πήραμε μετά από 3 χρόνια. Επομένως η σύνταξη μας δεν ήταν 700 ευρώ αλλά διπλάσια. Και ξεπερνάμε τα 1300 για τους 11 μήνες περίπου.
    Πρέπει να γίνει διαμαρτυρία για το λάθος αυτό. Θέλω να σας στείλω στο viber ή στο e-mail σας αντίγραφα των κανονικών συντάξεων μου και των περικοπών μου του νόμου 4093/12. Δημήτριος Μιχαηλίδης Τηλέφωνο 2299112176

    24 Οκτωβρίου 2020 - 7:54 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε, οι τράπεζες για τη σύνταξή μας μας ...προσφέρουν μηδενικό επιτόκιο. Σήμερα διάβασα ότι οι Τουρκικές τράπεζες δίνουν επιτόκιο 18%. Στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, μήπως είναι δυνατόν να κατατίθεται η σύνταξη σε Τουρκική τράπεζα; Επικοινώνησα με τράπεζα στην Αδριανούπολη και μου είπαν ότι προσφέρουν δωρεάν πιστωτική κάρτα visa που γίνεται δεκτή σε όλον τον κόσμο. Παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα, γιατί δεν αντέχω την κλοπή από τις Ελληνικές τράπεζες που δίνουν μηδενικό επιτόκιο και τοκίζουν την πιστωτική κάρτα με 18%. Συντ. καθηγητής από Αλεξανδρούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή