ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Π.Ε.Σ.ΕΚ για τα αναδρομικά πρόστιμα, νομοθετική ρύθμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                               Αθήνα 15.6.2020
    Ανακοίνωση    για τα αναδρομικά  πρόστιμα:  Νομοθετική  ρύθμιση   για τη  διαγραφή των προστίμων

·        Σάββατο, 13 Ιουνίου  2020,  κατατέθηκε στη Βουλή  νομοθετική ρύθμιση  που προβλέπει   διαγραφή  των προστίμων  και τη σημαντική  μείωση  των  προσαυξήσεων  στους συνταξιούχους    που    είχαν  λάβει αναδρομικά  από καθυστερημένες   συντάξεις (κύριες και επικουρικές) το   2013.
·        Η  διαγραφή θα γίνει  είτε  με αίτηση  του  φορολογούμενου είτε  με απόφαση της ΑΑΔΕ. 
·        Από την κατάθεση  του νομοσχεδίου   προκύπτει  ότι  όσοι  είχαν  υποβάλει   ενδικοφανή προσφυγή   δεν  υποχρεούνται  να υποβάλουν νέα  αίτηση.
·        Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου,   θα ακολουθήσει   ερμηνευτική  εγκύκλιος  από το  Υπ. Οικονομικών  προς τις  ΔΟΥ     και  η   Π.Ε.Σ.ΕΚ   θα  ενημερώσει   αναλυτικά  όλους τους   συναδέλφους.
·        Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ   αισθάνεται  δικαιωμένη, γιατί από την πρώτη  στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων,  κατήγγειλε την  πολιτική  ηγεσία του  Υπ.Οικ  και την  ΑΑΔΕ   η οποία  έδωσε εντολή στις Εφορίες, ελάχιστες  ημέρες  πριν την 31η .12.2019,    να προχωρήσουν    στον καταλογισμό   φόρου  για αναδρομικές   αποδοχές  του 2013, χωρίς  να  έχουν  λάβει γνώση  οι  φορολογούμενοι , χωρίς να έχει   εκδοθεί   εντολή   ελέγχου, χωρίς να  τους έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα παροχής πληροφοριών,   χωρίς να  κληθούν σε ακρόαση,  για να δώσουν εξηγήσεις,  και χωρίς να τους παρασχεθεί  η δυνατότητα  υποβολής τροποποιητικής -   συμπληρωματικής  δήλωσης, όπως  προβλέπεται   από τον κώδικα φορολογικής  διαδικασίας.
·        Θέλουμε να ελπίζουμε  ότι  το πρόβλημα  που έχει προκύψει  για χιλιάδες   συνταξιούχους  θα  λυθεί   και  θα δοθεί  ένα τέλος   στην ταλαιπωρία τους. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα  παρακολουθεί  το θέμα μέχρι  την οριστική  λύση του.
                                           Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                     Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                               Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

2 σχόλια:

  1. Διάβασα πάνω από 10 φορές το νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση. Προτείνω στην Π.Ε.Σ.ΕΚ να στείλει δύο φιλολόγους στον υπουργό Οικονομικών να βοηθούν στην σύνταξη των νόμων. Αυτό που διάβασα ούτε ο λογιστής μου κατάλαβε τι να κάνει. Είναι απαράδεκτο να μας αναγκάζουν να τρέχουμε στους λογιστές και δικηγόρους. Τόσο δύσκολο είναι υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια. Εκτός αν θέλουν να αγανακτήσουμε να πάμε να πληρώσουμε και να πούμε αϊ σιχτίρ. Αλλη εξήγηση δεν δίνω. Από Ξάνθη με πρόστιμο , φόρους κλπ 4283 ευρώ= 4,5 συντάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μόνη απάντηση από μία Ελληνίδα ΙΣΤΟΡΙΚΟ- ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ επί 20ετία στη Μέση εκπαίδευση είναι να συμφωνήσω απολύτως μαζί σας. Απαραιτήτως χρειάζονται φιλόλογοι γνώστες της Ελληνικής για να συντάσσουν τους νόμους. Μία επίσης σημείωση προσθέτω: το ότι μπορεί να γίνεται εσκεμμένα η όχι σαφέστατη γραφή για να αφήνει την υπόνοια διττής ερμηνείας του νόμου. Όμως, αν επιτύχουμε το μοναδικό πολιτευμα της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ", θα μπορούμε να κληρώνουμε όσους χρειαζόμαστε από την ανάλογη για κάθε θέση επιστημονική ομάδα του Ελληνικού λαού. Χρειάζονται εκλογές και Πολιτειακή αλλαγή. Αδαμαντία Ιωάννου Σπαθάτου.

      Διαγραφή