ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. παιδείας, 9.6.2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                      Αθήνα    8.6. 2020

Συμμετοχή   στα συλλαλητήρια  ενάντια στο   αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο  της   Υπουργού παιδείας

·        Τρίτη, 9.6.2020,   ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν  κηρύξει  απεργία και καλούν σε συλλαλητήριο    στα  Προπύλαια,  ώρα 13.00,  ενάντια  στο  πολυνομοσχέδιο της Υπουργού  παιδείας,  που   συζητιέται  στη Βουλή   και ψηφίζεται  την επόμενη ημέρα.    Η  Υπουργός παιδείας, εκμεταλλευόμενη τον κορωνοϊό , βρήκε την ευκαιρία να επιβάλει σε μόνιμη βάση την τηλε-εκπαίδευση  με κάμερες στην τάξη και  να ευτελίσει την παιδαγωγική   διαδικασία,  να μειώσει  ακόμη περισσότερο τον αριθμό των εκπαιδευτικών, να μεταφέρει  τα σχολεία στους Δήμους  και  να  συρρικνώσει το δημόσιο σχολείο, ώστε η δημόσια δωρεάν  παιδεία να αποτελεί  για το σύστημα μια θλιβερή ανάμνηση.  
·        Διακαής  επιθυμία όλων των Κυβερνήσεων και  Υπουργών παιδείας, τα τελευταία 35 χρόνια,   ήταν και είναι η παράδοση  των σχολείων  στους Δήμους,  για να είναι  πιο εύκολη  η  είσοδος  της αγοράς  στην εκπαίδευση.  Αν αυτό  δεν έγινε κατορθωτό  μέχρι σήμερα, οφείλεται  στους μεγάλους  απεργιακούς αγώνες των εκπαιδευτικών  για την υπεράσπιση της Δημόσιας δωρεάν  εκπαίδευσης   και  της   αξιοπρέπειας  του δασκάλου.  Απαιτείται   πανεκπαιδευτική  αντίδραση  και πανστρατιά ,  για να μην περάσει   μια πολιτική  που έχει  τις ευλογίες του Ευρωπαϊκού ιερατείου και Ο.Ο.Σ.Α.
·        Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, 10  Ιουνίου και  ώρα  19.00, έξω   από τη Βουλή,  την ώρα που θα ψηφίζεται    το  αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο  της κ. Κεραμέως,  θα  γίνει νέο   συλλαλητήριο  και συναυλία     από  ΟΛΜΕ και   ΔΟΕ.  
·        Οι  συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί  είναι   στο πλευρό  των μάχιμων  συναδέλφων τους  και ενισχύουν  τον αγώνα τους.
                                             Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

                            Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                        Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου