ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                         Αθήνα     10.3.2020

                                     Επείγουσα    ανακοίνωση
·         Ο νέος ιός ( κορωναϊός),  που εξαπλώνεται  ταχύτατα   σ’ όλες τις χώρες,   αφορά και  πλήττει  κυρίως  τους συνταξιούχους  και γενικά τα  άτομα  3ης  ηλικίας. Επιστημονικά είναι  οι πιο ευάλωτες  ηλικίες  και μάλιστα ένα ποσοστό  άνω  του 30%  πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
·         Το αίτημα για δωρεάν   δημόσια υγεία, περίθαλψη   και πρόνοια  είναι όχι   μόνο υποχρεωτικό και αναγκαίο,  αλλά το μόνο  που  μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές. Δυστυχώς  η υγεία και η πρόνοια βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση λόγω της δραστικών περικοπών   των δημόσιων δαπανών και των αιματηρών περικοπών στο σύστημα υγείας. Οι επιπτώσεις    από τα μνημόνια  θα είναι πάντα  μπροστά μας. Η έξαρση  της εποχικής γρίπης  και  ο κορωνοϊός  αναδεικνύουν  την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας  και καχυποψίας στο λαό.
·         Γι’  αυτό απαιτούμε:  
§  Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.
§  Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές Υγείας. Αν χρειαστεί, να επιταχθούν και όσες κλίνες  ΜΕΘ υπάρχουν σε ιδιωτικές   κλινικές και  Θεραπευτήρια.
§  Να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
§   Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής.
§   Να εξασφαλιστούν η ιατρική παρακολούθηση,  η επαρκής υγιεινή και διατροφή σε προνοιακά ιδρύματα, Γηροκομεία κλπ

·         Το   Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ   θα  είναι  στο πλευρό  των συναδέλφων  που  ενδεχομένως  θα αντιμετωπίσουν  σοβαρό  πρόβλημα  και   θα προσπαθήσει  να  συνδράμει   με κάθε  πρόσφορο  μέσον.   Το  Δ.Σ  επίσης,  με αίσθημα ευθύνης   απέναντι στα μέλη του,   είναι   υποχρεωμένο να αναβάλει  προσωρινά   την  ετήσια εκλογοαπολογιστική   Γ.Σ και    τις εκλογές  για την ανάδειξη   νέου Δ.Σ, καθώς   και όλες τις προγραμματισμένες   εκδηλώσεις.

                               Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι, σκεφθήκατε τις εκλογές, εδώ ο Πάπας ανέβαλε το καθολικό Πάσχα για τις 15 Σεπτέμβρη! Για φανταστείτε να αναβάλουν και οι δικοί μας το Πάσχα για το φθινόπωρο! Ν.Κ Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ( φυλάγομαι μην με αφορίσει ο Άνθιμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή