ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη – ξενάγηση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Επίσκεψη – ξενάγηση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

    Φίλες και φίλοι,
    Η Επιτροπή Πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ. σας καλεί στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13 (πίσω από το Καλλιμάρμαρο), την Τρίτη, 17 Μαρτίου. Η επίσκεψη - ξενάγηση θα διαρκέσει από 13.00 έως  14.30.
    Η συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, που πρόσφατα άνοιξε για το κοινό, είναι μία  από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές του 20ου αιώνα με έμφαση στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη από το 1880 έως το 1980.
      Όπως αναφέρεται,  τα έργα που εκτίθενται “είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας του κόσμου με την παγκόσμια και εγχώρια μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Κάθε έργο και μία διαφορετική ζωή, φιλοσοφία, στιγμή στο χρόνο, συναίσθημα, στυλ, καλλιτεχνικό ρεύμα, μία ή παραπάνω ιστορίες”. Θα έχουμε, λοιπόν,  τη δυνατότητα να γνωρίσουμε, με τη συνοδεία ξεναγού, σημαντικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως του Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Μονέ, Πικάσο, Τουλούζ-Λοτρέκ, Μπονάρ, Μπρακ, Μιρό, Καντίνσκι, Κλέε, Πόλοκ, Τζιακομέτι, Σαγκάλ, Αρπ, Νίκολσον, Χέπγουορθ,  Τινγκελί, Μπράουνερ, Μπάλθους, Ντε Κίρικο.
   Την περιδιάβασή μας θα συμπληρώσουν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο  Γιάννης Γαΐτης, Γιώργος Μπουζιάνης, Δημήτρης Μυταράς, Αλέκος Φασιανός, Γιάννης Μόραλης, Παναγιώτης Τέτσης, Κωνσταντίνος Παρθένης, Γιάννης Τσαρούχης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Περίοπτη θέση στο Μουσείο έχει ο El Greco.
·     Συνάντηση στην είσοδο στις 12.30 αυστηρά για τη συγκέντρωση των χρημάτων και την αγορά των εισιτηρίων.
·     Κόστος εισόδου και ξενάγησης : 10 Ευρώ.    
·     Τηλέφωνα επικοινωνίας και συμμετοχής    :
 Παλαπάνη Δήμητρα, 6946652837 & Σουραή Ροζίτα, 6977350521 μέχρι τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου.
·     Υ.Γ. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, αυστηρά 50 ,θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επειδή θα προπληρωθεί το 50% του κόστους τυχόν ακυρώσεις δε θα γίνουν δεκτές μετά τις 9/3.
·     Πρόσβαση :
Λεωφορείο: Γραμμή 209-στάση Άγ. Σπυρίδων(15μ.), Γραμμή 550-στάση Στάδιο(200μ.)
Γραμμές 054, 203, 204, 250, 732 – Στάση Ριζάρη(600μ.)
Τρόλεϊ : Γραμμές 2,4,11 – στάση Άγ. Σπυρίδων, Γραμμή 10 – στάση Ριζάρη
Πλησιέστερος σταθμός Μετρό : Ευαγγελισμός (900μ.)  ή Σύνταγμα.

Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου