ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Τρίτη, 18/2, συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                     Αθήνα   14.2.2020
Συγκέντρωση – συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό   νομοσχέδιο Βρούτση
             Τρίτη, 18/2, ώρα  10.00, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

·   Η   Κυβέρνηση  της Ν.Δ  είχε  υποσχεθεί  προεκλογικά  την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Αντί της κατάργησης  προτείνει το νέο αντιασφαλιστικό   νομοσχέδιο   Βρούτση, το οποίο   διατηρεί   και ενισχύει   τον  προηγούμενο   νόμο.      Αξιοποιεί  την πρόσφατη  απόφαση του ΣΤΕ (  4 Οκτ. 2019)   με την οποία   κρίθηκε   συνταγματικός  ο ν. Κατρούγκαλου  και  ενισχύει   θεσμικά   όλες  τις   αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις σε βάρος των συνταξιούχων. 
Είναι
 αστείο  να μιλάει κανείς για αυξήσεις-ψίχουλα με 35 ή 40 συντάξιμα χρόνια, αφού με την ανεργία, την ελαστική εργασία και τα μπλοκάκια που κυριαρχούν σήμερα  οι συνταξιούχοι με τόσα συντάξιμα χρόνια (που ήδη είναι πολύ λίγοι) σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν καθόλου.  Το νομοσχέδιο  Βρούτση    δεν  πρέπει  να περάσει  και ο ν. Κατρούγκαλου  πρέπει  να   ανατραπεί και να καταργηθεί.  Η   σύγκρουση   για την υπεράσπιση  της Δημόσιας   Κοινωνικής Ασφάλισης  με την   εγγύηση   του κράτους   απαιτεί  ενότητα των εργαζομένων  και συνταξιούχων  ενάντια στο σύνολο της  πολιτικής  της Κυβέρνησης  -Ε.Ε.  Γιατί   στο DNA   της  πολιτικής τους  είναι « η παράταση  του εργασιακού  βίου    με την επιβράβευση  της συνταξιοδότησης   σε μεγαλύτερη ηλικία  και την αποθάρρυνση της   πρόωρης   εξόδου»,    δηλ. εργασία  μέχρι  θανάτου.     (    Έκθεση   Ευρωπαϊκής   Επιτροπής  2018). 
·  Η Κοινωνική ασφάλιση   ή θα στηρίζεται  στο αναδιανεμητικό σύστημα, δηλ. στην αλληλεγγύη των γενεών, ή δε  θα μιλάμε για  Κοινωνική Ασφάλιση.  Το  κεφαλαιοποιητικό ή το  ανταποδοτικό  σύστημα ή η νοητή  κεφαλαιοποίηση του Κατρούγκαλου  δεν έχουν   σχέση  με την κοινωνική   ασφάλιση  και όσοι  υποστηρίζουν  τα συστήματα αυτά  εγκληματούν   σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων.
·  Οι συνταξιούχοι   εκπαιδευτικοί   συμμετέχουν   στην απεργία  και  το συλλαλητήριο  της    Τρίτης   18ης    Φεβρουαρίου   2020, ενάντια   στο  αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο Βρούτση.    Συγκέντρωση    Πλατεία   Εθνικής   Αντίστασης , ώρα 10.00 μαζί με τις άλλες   συνταξιουχικές Οργανώσεις.

                                             Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
                                     Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                                   Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου