ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΣΕΚ - EEEM - ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ - ΣΕΚΑ



Να αποκατασταθεί για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς
η ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους Πολιτισμού


Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 24/10/2019 και το οποίο είναι ακόμη αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του, το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωνε δημοσίως ότι αποκαθιστά πολλές κατηγορίες δικαιούχων αλλά και όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς («συνταξιούχοι λειτουργοί της Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας και Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης») αναγνωρίζοντάς τους ξανά το αυτονόητο δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους Πολιτισμού.
Στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου γίνεται μάλιστα εκτενής αναφορά στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, με τις ακόλουθες διατυπώσεις:
«Επαναφέρεται η περίπτωση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών που είχε απαλειφθεί με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς το ΥΠΠΟΑ ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως να διατηρήσει την επαφή του συγκεκριμένου κοινού με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Υπουργείου για την ενίσχυση της πρόσβασης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην πολιτιστική κληρονομιά».
Τις ίδιες δεσμεύσεις, για αποκατάσταση του δικαιώματος και των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, είχαν λάβει προφορικώς από την σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Συλλόγων και Σωματείων για την ανάκληση του δρομολογημένου (για την 01/11/2019) περιορισμού στην ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους Πολιτισμού.

Όμως το ΦΕΚ 3976, τεύχος Β΄ της 31/10/2019 που δημοσιεύτηκε μόλις μία εβδομάδα μετά από τις κατηγορηματικές προφορικές και γραπτές διαβεβαιώσεις του ΥΠΠΟΑ δεν αποκαθιστά τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς λειτουργούς οι οποίοι θα υποχρεώνονται πλέον σε αγορά εισιτηρίου κάθε φορά που θα μπαίνουν στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους στα οποία άλλοτε ξεναγούσαν και δίδασκαν γενιές μαθητών και φοιτητών.
Η έκβαση αυτή αφήνει έκθετο το ΥΠΠΟΑ, το οποίο θωρούμε πως στη συγκυρία έχει την υποχρέωση με τροποποιητική νομοθετική πράξη καταρχάς να υλοποιήσει όσα το ίδιο δεσμεύτηκε πως θα κάνει.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να αποκαταστήσει την ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους Πολιτισμού για όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, στο δρόμο για τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης για όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες της χώρας!     20.11.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου