ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Κανονισμός λειτουργίας παραρτημάτων

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ (ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr 

 

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ                                                                

1.  Η ΠΕΣΕΚ μπαίνει σε διαδικασία εκλογών. Ήδη έχουμε καθυστερήσει. Λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και λόγω της αναπάντεχης απώλειας του προέδρου μας Τάσου Σταυρόπουλου.

2. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών διαμορφώνεται ως εξής :

   Εκλογοαπολογιστική  ΓΣ  στις 02.11.2023, ώρα 10.00, στην Ένωση Κωνσταντινουπολιτών, Δ. Σούτσου 46, στάση μετρό Αμπελόκηποι,  με θέματα όπως προβλέπονται από το καταστατικό.

Δηλαδή : Απολογισμός πεπραγμένων του ΔΣ

              Οικονομικός απολογισμός

              Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Στην Γεν. Συνέλευση θα πρέπει να κατατεθούν και τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων και των μεμονομένων υποψηφίων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές.

   Εκλογές στην Αθήνα Τρίτη, 21.11.2023, στην Ενωση Κωνσταντινουπολιτών

   Στο διάστημα από 02.11.2023 έως 16.11.2023 πραγματοποιούνται  και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στα Τοπικά Παραρτήματα.

 

 3. Ένα από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των συνταξιούχων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε επικοινωνία με την ΠΕΣΕΚ, από όλη την Ελλάδα και να εξασφαλιστεί η πιο οργανωμένη και ουσιαστική συμμετοχής τους στη ζωή και τη δράση της ΠΕΣΕΚ . Για να κατοχυρώνεται και στην πράξη ο χαρακτήρας της ΠΕΣΕΚ ως πρωτοβάθμιου πανελλαδικού σωματείου.

  Μέσο  για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι η δημιουργία παραρτημάτων της ΠΕΣΕΚ, όπως ήδη προβλέπεται στο καταστατικό, σε όσες  περιοχές της χώρας είναι αυτό δυνατό.

Αυτή τη στιγμή έχουν συγκροτηθεί δύο παραρτήματα σε Λάρισα και Αχαΐα.

  Για να ενισχυθεί η προσπάθεια δημιουργίας και άλλων παραρτημάτων κωδικοποιούμε τις προϋποθέσεις και τον τρόπο λειτουργίας των παραρτημάτων, στηριγμένοι πάντοτε στο καταστατικό της ΠΕΣΕΚ.

4. Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των Τοπικών Παραρτημάτων.   

      Σε κάθε νομό ή άλλη γεωγραφική ενότητα που είναι πρόσφορη, μπορεί να δημιουργείται τοπικό παράρτημα της ΠΕΣΕΚ, μετά από συνεννόηση και έγκριση του ΔΣ της ΠΕΣΕΚ. Για τη δημιουργία του απαιτείται ελάχιστος αριθμός 10 μελών.

      Το τοπικό παράρτημα λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του ισχύοντος καταστατικού, των αποφάσεων των ΓΣ και του ΔΣ της ΠΕΣΕΚ. Εκπροσωπεί την ΠΕΣΕΚ σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις κοινές δραστηριότητες του συνταξιουχικού και γενικότερα του εργατικού κινήματος της περιοχής του.

      Μπορεί να εγγράφει μέλη στην ΠΕΣΕΚ και να χρησιμοποιεί μέρος της συνδρομής που εισπράττει για τις λειτουργικές του ανάγκες, μετά από έγκριση του ΔΣ.

     Λειτουργεί με τοπικές συνελεύσεις για τον σχεδιασμό της δράσης του, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και για τη γενικότερη ενημέρωση επί των αποφάσεων του ΔΣ και των γενικών συνελεύσεων.

     Εκλέγει  Συντονιστικό Όργανο 3-5 μελών , ανάλογα με τη δύναμη του παραρτήματος

       Σε συνεννόηση με το ΔΣ, οργανώνει την ετήσια συνέλευσή του, που συζητά τον  απολογισμό του ΔΣ της ΠΕΣΕΚ.

     Οργανώνει τη συμμετοχή των μελών του παραρτήματος στις διαδικασίες εκλογής ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΕΣΕΚ, καθώς και του Συντονιστικού Οργάνου του Παραρτήματος.                             Για το σκοπό αυτό εκλέγει εφορευτική επιτροπή , κατά τη διαδικασία της απολογιστικής ΓΣ,     η     οποία οργανώνει τις εκλογές με βάση τα πανελλαδικά  και τοπικά ψηφοδέλτια και με τους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 5 παρ. 4 και 13 παρ.2 του παρόντος καταστατικού.

      Συγκροτεί τον τοπικό εκλογικό κατάλογο, ελέγχει την ταμειακή ενημερότητα των συμμετεχόντων και διενεργεί την ψηφοφορία.

     Μετά το πέρας της ψηφοφορίας καταμετρά τους τους φακέλους και συντάσσει πρακτικό     ψηφοφορίας, το οποίο μαζί με την υπογεγραμμένη από τους ψηφίσαντες κατάσταση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση της ΠΕΣΕΚ.

     Τοποθετεί τους φακέλους ( χωρίς να ανοιχτούν ), το πρακτικό της ψηφοφορίας και την κατάσταση ψηφισάντων  σε ένα μεγάλο φάκελο και τον αποστέλλει στην ταχυδρομική διεύθυνση της ΠΕΣΕΚ στη Αθήνα, με συστημένη επιστολή.

   Αποστέλλει επίσης το ποσοστό των συνδρομών προς το ΔΣ , από όσους τακτοποιήθηκαν ταμειακά μέχρι εκείνη τη στιγμή.

    Η όλη διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 5 μέρες πριν από τις εκλογές της Αθήνας. Η δε κατάσταση ψηφισάντων πρέπει να βρίσκεται στην Εφ. Επιτροπή της Αθήνας πριν από τις εκλογές που γίνονται εκεί.

     Οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια από τα παραρτήματα παραλαμβάνονται από την Εφορ. Επιτροπή της Αθήνας, αναμιγνύονται με τους φακέλους της Αθήνας , καταμετρώνται όλοι μαζί και εξάγεται το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας."

                                                                                                  

Το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου