ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Συμπαράσταση στο Συλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr 

                                                                                                                                                                         06.09.2023

                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H ΠΕΣΕΚ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, να ανακαλέσει την άδεια χρήσης του κτιρίου που χρησιμοποιεί ως  έδρα του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Το πρόσχημα ήταν ότι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο “Δικαιοσύνη στο Έγκλημα της Πύλου”, στις 18.07.2023, που υπερβαίνει τους σκοπούς του Συλλόγου.

Η πραγματική αιτία είναι ότι η Κυβέρνηση και το Υπ. Πολιτισμού δεν ανέχονται και δεν επιτρέπουν καμιά παρέκκλιση από την πολιτική τους και όποιος έχει διαφορετική άποψη και γνώμη θα  το πληρώνει.

Η απόφαση αυτή συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση στη λειτουργία και δράση του ΣΕΑ και δείχνει την αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την ανεξαρτησία των συνδικαλιστικών φορέων από την κυβερνητική και κρατική πολιτική. Συνιστά μνημείο αυταρχισμού, εκδικητικότητας και λογοκρισίας.    Αποτελεί και μια υπόμνηση για το τι περιμένει όσους δεν συμμορφώνονται  “με τας υποδείξεις” .

Ο ΣΕΑ με την παρουσία του και τη δράση του στο εργατικό και κοινωνικό κίνημα υπήρξε πάντα μια ανεξάρτητη φωνή προβολής και διεκδίκησης των των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, ένας πόλος αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Στεκόμαστε στο πλάι του ΣΕΑ και απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως  η έξωσή του από το κτίριό του στην Ερμού.

Καμιά παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης  στη ζωή και τη δράση των σωματείων δεν είναι ανεκτή.

 

Το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου