ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Για την Πρωτομαγιά 2023

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                                        Αθήνα 29.4.2023

                                         Για την Πρωτομαγιά  του 2023

                                      Σικάγο  1886   Η ματωμένη   Πρωτομαγιά

·          Για τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς  είναι αυτονόητη  η συμμετοχή τους, για να τιμήσουν τη ματωμένη Πρωτομαγιά  του  Σικάγου. Γιατί γνωρίζουν ότι με αίμα τους οι εργαζόμενοι κέρδισαν το 8ωρο,  την κοινωνική ασφάλιση και όλες τις εργατικές κατακτήσεις.  Γνωρίζουν ακόμη ότι  πρέπει  να αγωνίζονται μέχρι τέλους της ζωής τους, για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους. Γιατί  σήμερα  αυτοί  που είχαν αιματοκυλίσει τον τρίτο κόσμο  και  είχαν  επιβάλει την αποικιοκρατία και την εκμετάλλευση των εργαζομένων,   έχουν σηκώσει κεφάλι και  απαιτούν επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα, χωρίς 8ωρο, χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

·     Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί που βιώνουν καθημερινά την πολιτική των μνημονίων, τη βάρβαρη  αύξηση  των ηλικιών συνταξιοδότησης  τη διάλυση της Δημόσιας υγείας και  της Δημόσιας παιδείας,  την ιδιωτικοποίηση της υγείας, την απώλεια χιλιάδων  συναδέλφων  από τον κορονοϊό, τις  συνέπειες του ν. Κατρούγκαλου, που  ¨φρόντισαν»  όλες οι κυβερνήσεις  να κριθεί συνταγματικός, για να υπάρχει  μόνιμη λιτότητα,  καλούνται  να δώσουν αγωνιστικό παρόν στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά,  σ’ όλες τις πόλεις, τη Δευτέρα    , 1η  Μαΐου.  Για να τιμήσουμε τις θυσίες   και τα θύματα του εργατικού κινήματος σ’ όλο  τον κόσμο, που   με το αίμα τους γύρισαν  τον τροχό της ιστορίας  προς τα εμπρός.  Για τους νεκρούς της εξέγερσης του Σικάγου το 1886. Για να ανακτήσουμε την ελπίδα  που τώρα οι εργαζόμενοι   δεν έχουν.  Για να δείξουμε ότι  δεν αναθέτουμε σε κανένα να μας σώσει. Και  ότι δεν υπάρχει άλλος   δρόμος παρά αυτός του οργανωμένου αγώνα  που θα ακολουθήσουμε.

 

                                          Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                   Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                               Τάσος   Σταυρόπουλος       Σταμάτης  Νικολάου    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου