ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ενημερωτικό σημείωμα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ε.Σ.ΕΚ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας 19 Δεκ. 2022

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                  Αθήνα   20 12. 2022

 

Ενημερωτικό σημείωμα    από τη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  των συνταξιούχων εκπαιδευτικών  έξω  από το Υπουργείο Εργασίας.

 

·        Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας με ικανοποιητική συμμετοχή.  Η  συγκέντρωση έγινε με πρόσκληση  της Π.Ε.ΣΕΚ,   για να καταγγείλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την καταστρατήγηση  της σειράς έκδοσης των συντάξεων, για τα αναρίθμητα λάθη στην έκδοση των συντάξεων , που έχουν τραγικές συνέπειες για τους νέους συναδέλφους. Η έκδοση με τη διαδικασία fast track έχει υποβάλει τους συναδέλφους στη βάσανο των ενστάσεων, για να απαιτήσουν  το αυτονόητο: Τη σύνταξή τους που δικαιούνται. Αντί  της σύνταξή τους οι συνάδελφοι  βαπτίζονται  οφειλέτες στο κράτος και καλούνται να επιστρέψουν  ως  «αχρεωστήτως  καταβληθέντα»  το 25%  της κουτσουρεμένης σύνταξής  τους.

·        Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ είχε έγκαιρα ζητήσει  συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό   Εργασίας. Δυστυχώς με δική του  ευθύνη  η συνάντηση  μαζί του δεν πραγματοποιήθηκε, όπως  συμβαίνει συνήθως.  Μας ενημέρωσαν ότι  θα μας δεχόταν   η  Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αντιπροσωπία   του  Δ.Σ  της   Π.Ε.Σ.ΕΚ  και νέων  συνταξιούχων συναδέλφων, που έχουν «γευτεί» την πολιτική  του Υπουργείου,  εξέθεσαν στη Γ. Γραμματέα την εγκληματική ανευθυνότητα του Υπουργείου  σχετικά με την έκδοση των συντάξεων, που οφείλονται  στην  ιδιωτικοποίηση  έκδοσής τους  με τη μέθοδο fast track, ανέφεραν επίσης  ότι οι ενστάσεις είναι εκατοντάδες, ότι δεν έχει κινηθεί η διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων ,  ότι πολλοί συνάδελφοι  καλούνται να επιβιώσουν με  συντάξεις 300-400€ και ότι η καταστρατήγηση  της σειράς έκδοσης των συντάξεων έχει  προκαλέσει  τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους.

·        Δυστυχώς  απαντήσεις η Γ. Γραμματέας δεν έδωσε.  Υποσχέθηκε(!) μόνο   ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά μας  στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Κοινή  διαπίστωση των συμμετεχόντων στη συνάντηση  η Γ. Γραμματέας αγνοούσε το θέμα,  δε δέχθηκε ότι τα λάθη  οφείλονται   στην επιλογή του συστήματος  και ότι  είναι ευθύνη του ΕΦΚΑ.

·        Είναι φανερό ότι  για λόγους εντυπωσιασμού ο Υπουργός επαίρεται  ότι  εκδίδει  χωρίς καθυστέρηση τις συντάξεις,  ενώ η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Δυστυχώς για μία ακόμη  φορά οι αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος εργαζομένων και συνταξιούχων ήταν πλήρης αδιαφορία.  Από κοντά συνδράμουν  στο έργο του Υπουργού  και τα ΜΜΕ  που τηρούν σιγή ιχθύος.

 

             Συναδέλφισσες      -        Συνάδελφοι 

 

·        Το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ θα συνεχίσει τον  αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των νέων συναδέλφων μας με ενημέρωση του λαού  και κυρίως με προσπάθεια συντονισμού του αγώνα όλων των συνταξιούχων και εργαζομένων, για να μας υπολογίζουν  όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις.    Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να νιώθει μόνος απέναντι στην εγκληματική  πολιτική του Υπουργείου. Οφείλουμε με την ευκαιρία  να καταγγείλουμε  και το Διοικητή   και το   Δ.Σ  του ΕΦΚΑ  για την εκκωφαντική σιωπή τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα. 


Κάντε κλικ για να δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση

 

                               Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

               Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

         Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου