ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Η Π.Ε.Σ.ΕΚ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                                                                                       Αθήνα  4.9.2022

 

                     Η Π.Ε.Σ.ΕΚ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη 

·         Αίτημα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων ήταν και είναι  η πρωτοβάθμια περίθαλψη,  ενταγμένη  σε ένα σύστημα πλήρους και δωρεάν  Νοσοκομειακής περίθαλψης και με Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα. Διαφορετικά ο οικογενειακός Γιατρός θα έχει  διακοσμητικό χαρακτήρα και στην καλύτερη  περίπτωση  θα «συνταγογραφεί» και τίποτα άλλο.  Διαχρονικά, όμως,  όλες οι κυβερνήσεις παρέπεμπαν το θέμα  στις καλένδες, γιατί προτεραιότητα της πολιτικής τους ήταν και είναι  η ιδιωτικοποίηση της υγείας  και η απόσυρση του κράτους  από τη Δημόσια περίθαλψη. Και  αυτό φαίνεται  από τη διάλυση των κέντρων υγείας και  από τον περιορισμό  κάθε χρόνο της Δημόσιας δαπάνης για την υγεία, όπως απαιτεί η πολιτική της Ε.Ε.  Και ας αυξάνεται  η συμμετοχή  των εργαζομένων και συνταξιούχων και στην ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη. Από   2,4%   οι κρατήσεις των συνταξιούχων   αυξήθηκαν   σε 6%.  Από  1.1. 2016  η κράτηση  6%  επιβλήθηκε  ακόμη και στην Επικουρική  σύνταξη(!).

·         Η κυβέρνηση  , όπως είχε επιχειρήσει  και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  και στο παρελθόν  είχαν εξαγγείλει  και άλλες κυβερνήσεις και έμεινε στα χαρτιά,   επιχειρεί την επιλογή οικογενειακού Γιατρού  με υποχρεωτική  εφαρμογή  από 1.1.2023 και με τιμωρία των μη εγγεγραμμένων με ποινή   «την καταβολή 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής  σε φάρμακα, πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές». Πίσω  από τις ποινές αυτές δεν  κρύβεται η αγωνία του κράτους για την ορθή περίθαλψη του λαού, αλλά η πρόθεση  της κυβέρνησης να περιορίσει  τη νοσοκομειακή  δαπάνη,  να δυσκολέψει  μέχρι αποκλεισμού  τους ασθενείς από τα Νοσοκομεία και να τους αναγκάζει  να  επιλέγουν    τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως  συμβαίνει συνήθως εδώ και πολλά χρόνια.  

·         Πρωτοβάθμια  υγεία χωρίς επάνδρωση  των Κέντρων Υγείας , χωρίς πρόσληψη  Γιατρών, χωρίς  πλήρως επανδρωμένα  Νοσοκομεία σε όλη την Περιφέρεια και χωρίς κατάργηση του θεσμικού αντιλαϊκού πλαισίου , δεν έχει μέλλον  και μάλιστα από τη στιγμή που ο  οικογενειακός Γιατρός χρεώνεται  να παρακολουθεί   2000  εγγεγραμμένους πολίτες κατ’ ανώτατο  όριο.

·         Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί όλους τους συνταξιούχους μαζί  με  όλους τους Υγειονομικούς σε σύσκεψη, για να προταθεί και να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα αγώνα,   για να διεκδικήσουμε  αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μαζικές προσλήψεις  Νοσοκομειακών και Γιατρών και αυξήσεις στις αποδοχές τους,  κατάργηση  κάθε εισφοράς για την υγεία  και πλήρη Δημόσια Δωρεάν  περίθαλψη,   σε ένα οργανωμένο και πραγματικό   σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.   

                               

                                    Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                        Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

                     Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου