ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Πενθήμερο ταξίδι στη φύση και τον πολιτισμό της Ηπείρου - Ιωάννινα, Κεντρικό και Δυτικό Ζαγόρι

 

Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

 

 

Πενθήμερο ταξίδι στη φύση και τον πολιτισμό της Ηπείρου

Ιωάννινα, Κεντρικό και Δυτικό Ζαγόρι

 

   Φίλες και φίλοι,

    Μετά από διάστημα δυο ετών, κοινωνικής αποχής από συλλογικές δράσεις λόγω πανδημίας, επανερχόμαστε με τη διοργάνωση πενθήμερης εκδρομής στα Ιωάννινα, Κεντρικό και Δυτικό Ζαγόρι.

    Η εκδρομή μας θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα, 20 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή, 24 του Ιούνη. Διαμονή στα Ιωάννινα (Hotel Αρχοντικό “Πολιτεία” και Ερμής).

Το ταξίδι διοργανώνεται σε συνεργασία με το τοπικό πρακτορείο Dentro Outdoor Travel.    Κόστος εκδρομής: Για το δίκλινο 249 ευρώ το άτομο, για το μονόκλινο 335 ευρώ.  Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται πρωινό, όλοι οι φόροι, οι μετακινήσεις και οι υπηρεσίες ξενάγησης και συνοδείας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Δεν συμπεριλαμβάνεται η διατροφή και η είσοδος στα Μουσεία.

    Δηλώσεις συμμετοχής και κατάθεσης προκαταβολής μέχρι την Τρίτη, 7 Ιουνίου στο τηλέφωνο 6946652837, Παλαπάνη Δήμητρα.

Προσοχή: Η δήλωση συμμετοχής (αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στο 6946652837,Δήμητρα) θα συνοδεύεται με την κατάθεση 80 ευρώ ανά άτομο, με ονοματεπώνυμο στον παρακάτω λογαριασμό: GR: 32 0110 1480 0000 1486 1155 787, Εθνική Τράπεζα, (όνομα: Παρασκευή Ευθυμίου).

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών - μέχρι 37 άτομα - θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγότερες των 30 ατόμων, το κόστος αυξάνεται με το επιπλέον ποσό των 25  ευρώ(π.χ. 249+25= 274 ευρώ).

Επιπλέον, αν κάποιος, -α ακυρώσει τη συμμετοχή του, της μετά τις 7 Ιουνίου, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

Δευτέρα, 20 Ιουνίου

    Θα αναχωρήσουμε με πούλμαν προς την Ήπειρο, στις 8.30 π.μ., στάση Μετρό Σύνταγμα, έξοδος Εθνικός Κήπος, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας. Στη διάρκεια της διαδρομής θα γίνουν στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Λίγο έξω από τα Γιάννενα, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”, με έργα που μιλούν για την Ήπειρο και την ιστορία της. Επόμενος σταθμός τα Γιάννενα. Τακτοποίηση και ξεκούραση  στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα οργανώσουμε έναν ιστορικό περίπατο στην πόλη για να γνωρίσουμε το θρυλικό και τραγικό παρελθόν της και το έντονο παρόν της.

 

Τρίτη, 21 Ιουνίου

Αναχώρηση προς Ζίτσα. Θα επισκεφτούμε τα οινοποιία της περιοχής και θα δοκιμάσουμε ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Επίσκεψη στο μοναδικό Σπήλαιο. Καταλήγουμε στο μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες, όπου θα ενημερωθούμε για την τραγική ιστορία του και θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς την πόλη των Ιωαννίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για επίσκεψη στο Νησάκι και βραδινή βόλτα.

 

Τετάρτη, 22 Ιουνίου

Αναχώρηση για μια βόλτα στη φύση και τον πολιτισμό του Κεντρικού Ζαγορίου. Πρώτος σταθμός μας το φημισμένο Μονοδέντρι. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην πανέμορφη πλατεία και μπορούμε να επισκεφτούμε τον Εκθεσιακό χώρο του Ριζάρειου Ιδρύματος που εκτίθενται 90 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του FredBoissonnas, και την Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή Μονοδενδρίου .Προαιρετικά μπορούμε από την πλατεία, μετά από μια εύκολη πεζοπορία 15 λεπτών να επισκεφτούμε την Αγία Παρασκευή και να θαυμάσουμε την εντυπωσιακή θέα της Χαράδρας του Βίκου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το πανέμορφο χωριό Κουκούλι. Στο δρόμο μας θα σταθούμε στα φημισμένα πετρόχτιστα γεφύρια (Κόκκορη, Τρίτοξο κτλ.). Στην πλατεία του Κουκουλίου θα επισκεφτούμε τον «Βικογιατρό» για να μας μυήσει στα ξακουστά βοτάνια του Βίκου. Προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λαζαρίδη. Καταλήγουμε στο χωριό Ελαφότοπος ,όπου μια φίλη θα μας μυήσει στην ιστορία και την καθημερινότητα των ντόπιων και στον κόσμο της λαϊκής τέχνης του μαλλιού. Εκεί έχουμε τη δυνατότητα να φάμε μοναδικά παραδοσιακά πιάτα με αποκλειστικά αγνά ντόπια υλικά.

 

Πέμπτη, 23 Ιουνίου

Αναχώρηση για το Δυτικό Ζαγόρι. Πρώτος σταθμός η Αρίστη, για να απολαύσουμε τον ποταμό Βοϊδομάτη. Ακολουθεί το διάσημο Πάπιγκο, ίσως το πιο γνωστό Ζαγοροχώρι. Βόλτα στο χωριό και καφές. Επόμενη ολιγόλεπτη στάση στις θρυλικές Οβίρες, τις φυσικές πισίνες που ακόμα και ο Αλή Πασάς τις προτιμούσε, όταν ήθελε να δροσιστεί. Συνεχίζουμε προς το πανέμορφο Μικρό Πάπιγκο. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας. Στην επιστροφή θα περάσουμε από το χωριό Βίκος, όπου θα απολαύσουμε “την πιο όμορφη θέα του Ζαγορίου” προς την Τύμφη.

 

Παρασκευή, 24 Ιουνίου

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Επιστροφή στην Αθήνα περίπου στις 9 μ.μ.

 

Καλό μας ταξίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου