ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Για τη φορολόγηση των αναδρομικών του 2020

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                              Αθήνα   23.2.2022

                        Για  τη φορολόγηση των αναδρομικών  του  2020

·        Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει καταγγείλει  την υποκρισία της Κυβέρνησης  για τα αναδρομικά   11 μηνών(  11 Ιουνίου 2015 έως  12 Μαΐου  2016), που χορήγησε  το προηγούμενο έτος    στους συνταξιούχους. Αυτά τα ψίχουλα  που  λάβαμε  συνοδεύτηκαν   από μια νομοθετική ρύθμιση  στη Βουλή( 6.10.2020), σύμφωνα με την οποία «δε διενεργείται παρακράτηση φόρου ούτε παρακράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης». Αφού   η κυβέρνηση  χορηγούσε  άτοκα  μετά από μια 5ετία αυτά τα ψίχουλα, ήταν λογικό  να μην τα φορολογήσει.

·        Δυστυχώς η Κυβέρνηση   αποφάσισε να τα φορολογήσει με τα εισοδήματα του 2015  και 2016. Αυτό σημαίνει  ότι  οι συνταξιούχοι  θα επιστρέψουν  περισσότερα το 1/3   από αυτά που εισέπραξαν.

·        Παρά τις διαμαρτυρίες όλων των Συνταξιουχικών Σωματείων  η Κυβέρνηση  παρέμεινε ανένδοτη για τη ληστρική  φορολόγηση. Αποφάσισε μόνο  την παράταση  των δηλώσεων μέχρι  28.2.2022 (αντί 31.12.2021)  και  την εξόφληση  του φόρου  που  προκύπτει   σε δόσεις,  μέχρι  24 μηνιαίες.   

·        Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταγγέλλει  την κυβερνητική αναλγησία.  Μεταφέρει   στην Κυβέρνηση  την αγανάκτηση  όλων των συνταξιούχων. Οι συνταξιούχοι  γνωρίζουν  να τιμωρούν.  Η  αγανάκτηση θα εκφραστεί,  όπως την εξέφρασε η πλειονότητα των  συνταξιούχων  στις τελευταίες εκλογές  για το  ν.  Κατρούγκαλου. Να μην  έχει  καμία αμφιβολία το οικονομικό   επιτελείο  της Κυβέρνησης.

·        Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί  τους συναδέλφους  να υποβάλουν μέχρι  28.2.2022 ηλεκτρονικά  συμπληρωματικές δηλώσεις  στα εισοδήματα των ετών 2016 και 2017.

                                       Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

                         Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

            Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου