ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Π.Ε.Σ.ΕΚ: Για την εγκληματική καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                        Αθήνα   13.8.2020
 Για την εγκληματική  καθυστέρηση   έκδοσης  των συντάξεων
                   Δε μας σκοτώνει  μόνο ο κορωνοϊός
  • Το θέμα της μεγάλης και απαράδεκτης καθυστέρησης έκδοσης των συντάξεων  έχει  απασχολήσει   κατ΄επανάληψη  το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ. Όλοι  οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  υπόσχονταν την ταχύτατη έκδοση  των συντάξεων. Από την κ. Αχτσιόγλου, της προηγούμενης Κυβέρνησης,  που κάθε χρόνο οριοθετούσε    πότε τον Αύγουστο, πότε τον Δεκέμβρη την έκδοση όλων των συντάξεων, μέχρι τον νυν Υπουργό κ. Βρούτση  που υποσχέθηκε  την έκδοση των συντάξεων σε μια ημέρα. 
  •   Είχαμε καταγγείλει  ότι πίσω   από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια προσπαθούσαν να αποκρύψουν  την πολιτική  των ματωμένων αποθεματικών. Και φυσικά ποτέ δεν αποδεχθήκαμε  την έλλειψη  προσωπικού  ή τη διάλυση του ΓΛΚ,   για την οποία  την κύρια ευθύνη  έχει  η πολιτική  των κυβερνήσεών  τους. 
  • Το  Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ, για να αποκαλύψει  τη σκόπιμη  ολιγωρία των Κυβερνήσεων, και τεκμηριωμένες   προτάσεις  είχε κάνει, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, για να ξεπεραστεί το  δήθεν πρόβλημα  με τη διαδοχική ασφάλιση.  Δυστυχώς  όλες οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου  δεν ήθελαν και δε  θέλουν να λυθεί το πρόβλημα.  Τις  ίδιες  προτάσεις είχαμε  κάνει και σε όλες τις διοικήσεις του Επικουρικού Ταμείου ( ΕΤΕΑΕΠ),  το οποίο  καθυστερεί  αδικαιολόγητα και σκόπιμα  την έκδοση των επικουρικών για  πάνω από 5 χρόνια, παρόλο  που είχαν  αποδεχθεί  ότι  η πρότασή μας ήταν  υλοποιήσιμη.   
  • Η υποκρισία τους ξεπέρασε κάθε όριο με την υπόσχεση  για έκδοση των συντάξεων σε μια ημέρα. Αποκαλύφθηκε  ότι αυτό θα αφορά σε  συντάξεις  χηρείας   που μεταβιβάζονται και έχουν εκδοθεί(!)  ή τις συντάξεις του ΟΓΑ, που   συνήθως  δεν έχουν διαδοχική ασφάλιση.
  • Όταν   μπόρεσαν, όπως ισχυρίζονται,  και έκαναν επανυπολογισμό 2.500.000 συντάξεων  με το ν. Κατρούγκαλου, είναι  αστείο να ισχυρίζονται ότι  δεν μπορούν να εκδώσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες συντάξεις.
  • Η Κυβέρνηση οφείλει να θέσει σε προτεραιότητα την έκδοση  όλων των συντάξεων.  Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους απόμαχους της  δουλειάς. Διαφορετικά από Σεπτέμβρη  θα μας βρει  στους δρόμους  και έξω  από το Μέγαρο  Μαξίμου, μαζί  με όλες τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις,    και δε θα μας σταματήσει ούτε η πανδημία. 
                                            
                                            Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                     Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                               Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΏ απόλυτα με το κείμενο σας!Δεν προέρχομαι από τον εκπαιδευτικο χώρο.Ειμαι μηχανικός του πρωην ΥΠΕΧΩΔΕ.Παραιτηθηκα στις 8/11/2017!Ακόμα δεν έχει βγει η αποφαση οριστικής συνταξιοδότησης μου από ΤΛΚ.Ειμαι ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ οικογένεια με ανήλικο 15 χρονών χωρίς άλλο εισόδημα για 3 χρόνια πλην των 725 ευρώ της προσωρινής!Έκανα κατά αγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη πριν 15 μήνες.Να μην σχολιάσω τι έγινε....στα @@@@@@χδι@ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαστε πολύ διακριτικοί στην κριτική σας . Όταν μας λένε ότι επαναϋπολόγισαν όλες τις επικουρικές και τώρα όλες τις κύριες και μετά μας λένε ότι δεν έχουν προσωπικό να υπολογίσουν και να εκδώσουν μερικές χιλιάδες νέες συντάξεις θα πει ότι μας θεωρούν βλάκες . Λείπαμε όμως για τους συνδικαλιστές των εργαζομένων στα ταμεία μας που αντί να αποκαλύπτουν αυτά τα ψέματα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για μερικά ψίχουλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή