ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Να μη μετατραπεί η διδασκαλία σε τηλεοπτικό σόου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                      Αθήνα    11.5.2020

            Να μη μετατραπεί   η διδασκαλία   σε τηλεοπτικό   σόου

·        Η  Υπουργός παιδείας – δεν υπάρχει  αμφιβολία-   θέλει με την τηλε-εκπαίδευση  με κάμερες στην τάξη  να συρρικνώσει το δημόσιο  σχολείο και  να το χλευάσει,  ώστε πιο εύκολα          να απαλλαγεί  από τους ενοχλητικούς εκπαιδευτικούς που  επιμένουν ακόμη να υπερασπίζονται  τη Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά του λαού.  Οι εκπαιδευτικοί,  παρά τη λυσσαλέα αντίδραση  του συστήματος, μέχρι  τώρα  υπερασπίστηκαν  το αγαθό  της μόρφωσης  και σε μεγάλο  βαθμό  δεν επέτρεψαν  την είσοδο  της αγοράς  στην εκπαίδευση. 
·        Τώρα με αφορμή  τον κορωνοϊό τα κάθε φορά  πρόθυμα τηλεοπτικά  φερέφωνα βρήκαν ευκαιρία να ευτελίσουν  την παιδαγωγική   διαδικασία  και να πετάξουν στα αζήτητα το θεσμό του δασκάλου.
·        Η ΟΛΜΕ  και η ΔΟΕ  έχουν υποχρέωση να αφήσουν κατά μέρος τις παραταξιακές αντιπαραθέσεις  και να υπερασπισθούν  μέχρι  τέλους την αξιοπρέπεια του δασκάλου  και τη Δημόσια δωρεάν  εκπαίδευση.  Το αγωνιστικό  παρελθόν των εκπαιδευτικών προδιαγράφει  την πολιτική  ήττα της κ. Κεραμέως  και   όλων  εκείνων  των παραγόντων  που  επιθυμούν  να πάρουν  τη  ρεβάνς  από  ένα αγωνιστικό κλάδο και να τον ταπεινώσουν. 
·        Η μάχη  πρέπει να δοθεί από όλους, πέρα από παρατάξεις και κομματικές σκοπιμότητες. Είναι  μια ευκαιρία ο κλάδος των εκπαιδευτικών  να σηκώσει κεφάλι τώρα που  τα απαιτούν  οι περιστάσεις.  Αν χαθεί  αυτή η μάχη,  το σχολείο  δεν έχει μέλλον,  γιατί  θα το  κατασπαράξει  η αγορά.   
·          Οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  στέκονται   στο πλευρό  των μάχιμων  συναδέλφων τους  και  θα ενισχύσουν  τον αγώνα τους.     Το σχολείο  είναι η ψυχή  των δασκάλων και των μαθητών και όχι οι video-κάμερες της   κ.  Κεραμέως. 
·        Το   συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ  θα γίνει την Τετάρτη,  13 Μαΐου, ώρα  13.00,  στα  Προπύλαια. 
                                             Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

                            Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                        Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου