ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Στο πλευρό των υγειονομικών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                                    Αθήνα   5.4.202
 Στο πλευρό  των υγειονομικών   για Δημόσια   δωρεάν  υγεία  για το  λαό
·        Η Ομοσπονδία   Ενώσεων  Νοσοκομειακών  Γιατρών Ελλάδας ( ΟΕΝΓΕ)  και  τα περισσότερα   σωματεία Υγειονομικών,  με αφορμή  την παγκόσμια ημέρα για την υγεία,  πραγματοποιούν,   την             Τρίτη 7 Απριλίου, συντονισμένη κινητοποίηση,  διεκδικώντας μέτρα  προστασίας  για την υγεία του λαού.
·        Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στον προαύλιο   χώρο των Νοσοκομείων,  στην Αθήνα  και   στην επαρχία,  με αιτήματα:     
§  Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
§  Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού      εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
§  Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

·        Οι συνταξιούχοι   εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν τις   κινητοποιήσεις των Γιατρών και των Υγειονομικών.   Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι   πληρώνουν όχι  μόνο  τη διάλυση της Δημόσιας   υγείας και το κλείσιμο  Δημόσιων Νοσοκομείων    από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά θα  πληρώσουν    και την οικονομική  κρίση   που ακολουθεί.   Χιλιάδες  επιχειρήσεις  κλείνουν και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι  μένουν άνεργοι. Η  επιδημία του κονωροϊού   απαιτεί άμεσα  μέτρα. Τα Δημόσια Νοσοκομεία , οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό σηκώνουν  το βάρος της νοσηλείας  του λαού.  Τα ιδιωτικά Νοσοκομεία  και θεραπευτήρια   ξεζουμίζουν  όσους από ανάγκη   καταφεύγουν   σ’αυτά, γιατί   τα   Δημόσια  Ν/Σ, παρά τις υπεράνθρωπες  προσπάθειες  γιατρών και νοσηλευτών,  δεν  επαρκούν.  Οι ελλείψεις  είναι τεράστιες  όχι  μόνο σε έμψυχο  υλικό , αλλά και σε  κλίνες. Ο  Κορωνοϊός   διέλυσε  τις αυταπάτες  για την  ιδιωτική υγεία  και τις ιδεοληψίες  της ελεύθερης αγοράς. Μπροστά   στην επιδημία  που  απειλεί χιλιάδες  συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση  οφείλει  να επιτάξει  όλα  τα ιδιωτικά    Ν/Σ και Θεραπευτήρια,  να επιστρατεύσει  γιατρούς και νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα και να προσλάβει  σε μόνιμο προσωπικό γιατρούς και νοσηλευτές.
·        Εδώ  και τώρα  πρέπει  να ληφθούν  άμεσα  μέτρα.  Στο παρελθόν  οι  πρόθυμοι  υπηρέτες του συστήματος,   δημοσιογράφοι  και ΜΜΕ,  με  πολλή   ευκολία απαιτούσαν την επιστράτευση  των εκπαιδευτικών , των ναυτεργατών, των εργαζομένων  στα ΜΜΜ, στη   ΔΕΗ,  των  γιατρών  κλπ,  γιατί   δήθεν  η απεργία τους απειλούσε  το κοινωνικό σύνολο. Τώρα που  πράγματι   απειλείται  το κοινωνικό  σύνολο από την επιδημία του κορωνοϊού, γιατί  «ποιούν την νήσσαν»;  Και μάλιστα,  όταν μόνο   στο Δημόσιο   σύστημα υγείας  εναποθέτουν  τις ελπίδες  όλοι  για τη σωτηρία του  λαού. 
·        (Στην Αθήνα οι  κινητοποιήσεις  θα γίνουν:  Ν/Σ  «Ευαγγελισμός», ανοικτή   συνέλευση  στο ΤΕΠ,8.00,  Ν/Σ  ΚΑΤ,  12.00, Ν/Σ  «Αττικόν», 8.00-10.00,στον  προαύλιο χώρο, Ν/Σ « Όλγα», 12.00, Ν/Σ «Γεννηματάς» 8.00, στην πύλη, Ν/Σ Γ.Κ Νίκαιας,  12.00,  «Ασκληπιείο» Βούλας, 9.00, κάτω πύλη, ΨΝΑ Δαφνί, 11.00.)
                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                        Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                    Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

1 σχόλιο:

  1. Αν επιβιώσουμε μετά τον κορονοϊό, μπορείτε να φανταστείτε τι θα κάνουν στις συντάξεις μας με το πρόσχημα μιας ύφεσης άνω του 20% που λένε οι ξένοι οικονομολόγοι; Δεν πιστεύω να αποδέχεται την εκτίμηση του Σταικούρα για ύφεση 4%. Εδώ γελάνε και τα καβούρια του Νείλου. Υπόθεση κάνω και δεν κινδυνολογώ. Σύζυγος συνταξιούχου καθηγήτριας και φίλος της ιστοσελίδας σας. Πάτρα 6 Απριλίου 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή