ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                    Αθήνα    20.2.2019

         Ενημερωτικό   σημείωμα    από την έκτακτη   Γ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

·              Με μεγάλη   συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε   η έκτακτη  Γ.Σ   της  Π.Ε.Σ.ΕΚ   στην  αίθουσα  Λογιστών, την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου.  Η  αθρόα    προσέλευση  των συναδέλφων τιμά όχι μόνο την Π.Ε.Σ.ΕΚ, αλλά όλους τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς    που συνεχίζουν  να είναι παράδειγμα για τους νέους,  μη καταθέτοντας τα όπλα για  δωρεάν δημόσια παιδεία  και υγεία, για αξιοπρεπείς    συντάξεις,     για μόνιμους   διορισμούς.
·              Στη   Γ.Σ  έγινε ενημέρωση   από  τον γιατρό Ηλία  Σιώρα, πρόεδρο  των εργαζομένων  στο  Ν/Σ  Ευαγγελισμός,   για το θεσμό του οικογενειακού  γιατρού.  Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή  του θεσμού από την προηγούμενη χρονιά, δεν έχει  γίνει κανένας προγραμματισμός για την εφαρμογή του,  η δημόσια υγεία διαρκώς  υποβαθμίζεται ,  η φαρμακευτική  δαπάνη  φορτώνεται στις πλάτες του λαού,   αφού  κάτω   από  25%  των φαρμάκων  που κυκλοφορούν συνταγογραφούνται, ενώ για τους συνταξιούχους  τόνισε ότι, παρόλο  που έχει  αυξηθεί  η συμμετοχή τους  για την υγεία με επί πλέον χαράτσι στις συντάξεις τους,  περίθαλψη δεν έχουν και πληρώνουν από την τσέπη τους τις  επισκέψεις σε γιατρούς και   τις συνταγές για φάρμακα.   
·              Στη συνέχεια  έγινε  ενημέρωση από  το Δ.Σ  για το ΜΤΠΥ,   για τα γεγονότα  που εξανάγκασαν   σε παραίτηση  τον   εκπρόσωπο  της ΑΔΕΔΥ   στο  Δ.Σ  του  ΜΤΠΥ,  για τα αναδρομικά που οφείλει το κράτος στους συνταξιούχους  και για τη θέση   του  Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ     στο  θέμα    της δικαστικής   διεκδίκησης των αναδρομικών.  Έχει   εκδοθεί σχετική  ανακοίνωση   και έχει αναρτηθεί   στο blog   του   σωματείου μας.  Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί   θα συνεχίσουν να διεκδικούν  όλα τα κλεμμένα,  με ενωτικούς αγώνες,  μαζί με  όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους.     

                         Από το   Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου