ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com                                                
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
Αθήνα  15  ΝΟΕ 2018
              
Το μήνυμα της εξέγερσης     δε  διαγράφεται

·                    Η εξέγερση  του Πολυτεχνείου , πριν από 45 χρόνια,   παραμένει   επίκαιρη  και σήμερα:  Η χώρα μας  δεμένη χειροπόδορα  στο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, τότε και τώρα.   Η Χούντα μονόδρομος τότε, σήμερα μονόδρομος η  διαρκής λιτότητα, η εκποίηση και υποθήκευση της   Δημόσιας περιουσίας. Ούτε ψωμί σήμερα, ούτε Παιδεία, ούτε Ελευθερία. Η κυβέρνηση τοποτηρητής   της Ε.Ε και ΔΝΤ, ενώ  η  τρόικα κυβερνάει.  45 χρόνια μετά, υπαγορεύουν την πολιτική μας   εκείνοι που είναι υπεύθυνοι  για τη σφαγή  του Πολυτεχνείου, με ευθύνη βέβαια όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Γι’ αυτό ο αγώνας μας  είναι διαρκής.
·                    Νιώθουμε   υπεύθυνοι απέναντι στη νέα γενιά: Γιατί ανεχόμαστε  να εργάζεται  σε συνθήκες Μεσαίωνα,  χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με ωράριο 12-14 ωρών.  Γιατί επιτρέψαμε  στο σύστημα να μας γυρίσει   στην προ Σικάγου εποχή, να μας αρπάξει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις , να διαλύσει τη Δημόσια υγεία και Παιδεία, να μετατρέψει τις συντάξεις  μας σε κοινωνικό φιλοδώρημα.
·                    Έχουμε  υποχρέωση  να μην επιτρέψουμε  να   ενταφιάσουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Να  συντηρούμε το ηρωικό  πνεύμα της εξέγερσης. Να μην παραδώσουμε   τη χώρα μας προτεκτοράτο στη νέα γενιά. Μια χώρα  ξεπουλημένη ταπεινωμένη, χρεοκοπημένη  και υποταγμένη  σε ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές.
·                    Σάββατο,   17 Νοέμβρη, ώρα  15.00, συμμετέχουμε   στο συλλαλητήριο,  για να μην  αφήσουμε   κανένα περιθώριο ενάντια  σ’ όσους θέλουν να καπηλευτούν  την εξέγερση του  Πολυτεχνείου.  Για να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο  που άνοιξε ο Νοέμβρης.   Μπορεί  να είμαστε απόμαχοι της  δουλειάς, αλλά έχουμε μνήμη και κρίση.
                     Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
                     Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                  Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου