ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544,
 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                      Αθήνα    4  ΔΕΚ  2017 
                        Απαιτούμε   μόνιμα     12 επικουρικές    συντάξεις   
Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει  ότι η μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής των επικουρικών συντάξεων  οδηγούσε στην απώλεια μιας μηνιαίας σύνταξης.
   Η Υπουργός,  αποδεχόμενη  (  Δεκέμβριος του 2016) αυτό που κατήγγειλαν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, αποφάσισε, για να δοθούν 12  συντάξεις  στο έτος,  να  πληρωθούν   δύο συντάξεις  το Δεκέμβρη του 2016 , στις   2  ΔΕΚ   η σύνταξη  του    Δεκεμβρίου   και  27 Δεκ.  η σύνταξη του Ιανουαρίου  2017».
Με τη «λύση» που δόθηκε, τον Ιανουάριο του  2017  δε λάβαμε επικουρική  σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι  πρέπει  πάλι το ταμείο να δώσει δύο συντάξεις το Δεκέμβρη. Αν το ταμείο προκρίνει τη «λύση» της προηγούμενης χρονιάς, δηλ. η σύνταξη του Ιανουαρίου να πληρωθεί το Δεκέμβρη, οι  συνταξιούχοι θα λάβουν μεν 12 συντάξεις το 2017, αλλά πάλι το Γενάρη του 2018  δε θα πάρουν επικουρική.  Για  να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το ίδιο, απαιτούμε την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου πληρωμής.
Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί   απαιτούν οριστική λύση με τη χορήγηση 12 επικουρικών συντάξεων, τη στιγμή  μάλιστα που με τις συνεχείς μειώσεις σε ετήσια βάση έχουν χάσει   πάνω από 4 συντάξεις. Όπως  διεκδικούν και το μέρισμα που έχασαν από το ΜΤΠΥ με την καταβολή  των μερισμάτων ανά τρίμηνο  «σε  δεδουλευμένη βάση» .  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αλχημείες  αυτές έγιναν για να αφαιρέσουν από τους συνταξιούχους μία επικουρική σύνταξη  και ένα μηνιαίο  Μέρισμα. Δυστυχώς υπήρχαν  συνάδελφοι  που αποδεχόμενοι την κυβερνητική προπαγάνδα  υποστήριζαν ότι οι συνταξιούχοι δε θα χάσουν μία σύνταξη και ένα Μέρισμα. Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός σπεύδουν για δεύτερη φορά να « διορθώσουν»  την  απάτη προσωρινά με την πληρωμή της σύνταξης του Ιανουαρίου του 2018  το Δεκέμβρη του 2017.
Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί διεκδικούν και θα διεκδικούν όλα τα κλεμμένα και δεν πρόκειται παραιτηθούν από τους κόπους μιας ζωής, υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας, που καθημερινά μας ληστεύουν. Κα σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ούτε το πετσόκομμα των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας,  η  κυβέρνηση έχει συνυπογράψει με τους δανειστές την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και τον επανυπολογισμό των συντάξεων, κύριων και επικουρικών,  που θα καταφέρουν το τελειωτικό κτύπημα στους συνταξιούχους με την απώλεια  ακόμη 3 συντάξεων σε ετήσια βάση.
Όσοι  νομίζουν ότι  θα  περάσουν  αυτά  « αβρόχοις ποσίν»  θα διαψευσθούν.  Οι νέες αυτές εξελίξεις  επιβάλλουν τη συσπείρωση όλων των συνταξιούχων -εργαζομένων  και την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Κάθε άλλη τακτική, θα οδηγήσει στην ήττα και στην εξαθλίωση των συνταξιούχων. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ δεσμεύεται  ότι θα δώσει όλες της τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή.
                                                     Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                           Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                                      Τάσος   Σταυρόπουλος             Σταύρος  Κωστόπουλος




10 σχόλια:

  1. Το 12ο μέρισμα του ΜΤΠΥ που μας έκλεψαν μπορούμε να το διεκδικήσουμε δικαστικά; ή με ποιο τρόπο. Γιατί να τους το χαρίσουμε; Είναι πολύ έξυπνοι; Εκνευρίζουμε που έκαναν ολόκληρη αλχημεία για να μας κλέψουν ένα μηνιάτικο. Ή ΄το θεωρούν αμελητέο ποσό. Επειδή κάποιοι που κάνουν το μαύρο άσπρο και μ,ου λένε στο καφενείο που τους συναντάω ότι το 2016 πήραν 12 μερίσματα ενώ εγώ μετράω και ξαναμετράω και μου βγαίνουν στο βιβλιάριο 11, αναρωτιέμαι μήπως η κυβέρνηση στους δικούςτης έδωσε πράγματι 12 μερίσματα και σε μας την πλέμπα έδωσε 11. Να το ερευνήσετε. ευχαριστώ από Κερκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζω ότι είναι έξω από την δικαοδοσία σας, γιατί δεν είναι συνταξιοδοτικό θέμα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μου γιατί πολλοί έχουνπαιδιά άνεργα. Η κόρη μου είναι μαθηματικός 30 ετών άνεργη. Πρόσφατα διορίστηκε ως αναπληρώτρια μερικής απασχόλησης στην Πελοπόννησο. 500 χιλιόμετρα από το σπίτι μας. Αυτό σημαίνει με τα 350- 400 ευρώ που θα παίρνει θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο, ρεύμα, φαγητό, βοηθητικά βιβλία . Καταλαβαίνεται ότι αυτό δε γίνεται. ήταν έτοιμη να παραιτηθεί. Δεν την άφησα και ανέλαβα το ενοίκιο, ρεύμα και εισιτήρια να έρχεται κάθε 15 ημέρες να μας βλέπει και να τη βλέπουμε. Την επόμενη χρονία που θα έχουμε μείωση πάνω από 200 ευρώ, μπορούν να μας πουν οι αρμόδιοι πως θα συντηρώ το παιδί μου που πάλι άνεργο θα είναι; Έχουν σκεφθεί οι αρμόδιοι και ιδιαίτερα ο υπουργός παιδείας ότι τους δασκάλους ωρομίσθιους, μερικής απασχόλησης στην ουσία τους πληρώνουν οι γονείς; Εκτός αν ο υπουργός παιδείας πιστεύει ότι οι ωρομίσθιοι δάσκαλοι ζουν με το μισθό που τους δίνει. Οι γονείς πληρώνουν το κράτος που έχει παραδοθεί στην κ. Μέρκελ.Αυτά για να πω τον πόνο μου. Αφήνω στην άκρη ότι τα παιδιά μας άνεργα δεν πρόκειται να κάνουν οικογένεια. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεν απασχολεί τα κανάλια και κανένας δεν αναρωτιέται πως ζουν οι ωρομίσθιοι δάσκαλοι ή γονείς πως βιώνουν το δράμα τους που έχουν άνεργα παιδιά. Σας ευχαριστώ και να με συγχωρέσετε για την κατάχρηση του χώρου σας που έκανα με το προσωπικό μου πρόβλημα. Βασ. ΧΡ. ΠΕ4 συνταξιούχος από το 2008 .Νιώθω να πνίγομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε δεν είσαι μόνος και δυστυχώς δεν είσαι εξαίρεση . Λίγο πολύ όλοι κάπως έτσι είμαστε . Πνιγόμαστε και αρρωσταίνουμε στο σώμα και το μυαλό. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εφαρμόζουν όλα αυτά και να έχουμε παραλύσει από το φόβο.

      Διαγραφή
  3. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ11 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:38 π.μ.

    ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ
    Με αφορμή (για πολλοστή φορά) τα δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα συναδέλφων που ένιωσαν εξαπατημένοι από τους επιτήδειους συνταξιοπατέρες και παραμυθατζήδες δικηγόρους, οι οποίοι τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια σχετικά με την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγειονομική περίθαλψη και, επειδή κάποια κυβερνητικά συνδικαλιστικά στελέχη προκρίνουν σήμερα να γίνονται οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων......στους διαδρόμους των δικαστηρίων, των εισαγγελέων διαφθοράς και των δικηγορικών γραφείων , ας το ξεκαθαρίσουμε .
    Είναι γεγονός ότι το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα και οι εκπρόσωποί του έχουν σε μέγιστο βαθμό απαξιωθεί για αντικειμενικούς αλλά και για υποκειμενικούς λόγους και ως εκ τούτου και οι κινητοποιήσεις τους (λιτανείες ) είναι αναποτελεσματικές και δε συσπειρώνουν και ούτε πείθουν ότι μπορεί να νικήσουν.
    Είναι επίσης γεγονός πως υπάρχουν πολλοί που για διάφορους λόγους πιστεύουν στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, έξω από τις κοινωνικοιστορικές παραμέτρους της εποχής και χωρίς να εξετάζουν ποιος είναι αυτός που την εφαρμόζει και για ποιον .
    Έτσι λοιπόν είναι μάλλον εξηγήσιμο γιατί πολλοί συνάδελφοι διατηρούν αυταπάτες για το ρόλο που μπορεί να παίξει η δικαιοσύνη και προστρέχουν σε αυτή ως το τελευταίο καταφύγιο.
    Όταν είναι κάποιος σε απόγνωση, ψάχνει να βρει κάπου να ακουμπήσει και, όταν νοιώθει πόσο μεγάλη αδικία του γίνεται , δεν μπορεί παρά να ελπίζει ότι κάποιος θα βρεθεί να τον δικαιώσει, αρκεί να του αναθέσει τις δικές του υποχρεώσεις, με την ελπίδα ότι, αφού έχει το δίκιο με το μέρος του, δε γίνεται να μην αναγνωριστεί!
    Είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσει κανείς το δρόμο της ανάθεσης από το δρόμο του αγώνα, παρόλο που ξέρει πως , ό,τι έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, αυτό έγινε με αγώνες και θυσίες .
    Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε και να μην καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες .
    Από την πρώτη στιγμή λοιπόν τονίσαμε ότι με όπλο την αισιοδοξία της βούλησης και, παρά την απαισιοδοξία που πηγάζει από τη γνώση της σημερινής πραγματικότητας, το μόνο που έχουμε να προτείνουμε είναι η βεβαιότητα- θεμελιωμένη ιστορικά, ότι αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να μη νικήσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει τα πάντα.
    Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι για την άμεση επιτυχία των αγώνων μας, όμως δεν πρόκειται ποτέ να περιμένουμε να μας σώσουν οι κάθε λογής Αϊ Βασίλιδες με τις λοταρίες τους , τις χάνδρες και τα καθρεφτάκια! 11 ΔΕΚ. 2017
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γεγονός ότι ΠΑΡΑΝΟΜΑ παρακρατείται μια σύνταξη, εμπίπτει νομίζω στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα. Ανεξάρτητα από το αν εσείς "δεν μετέχετε της αυταπάτης για το ρόλο της δικαιοσύνης", δεν θα ήταν καλύτερο για όλους να είχαμε και μια απόφαση του Εισαγγελέα Διαφθοράς; ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ανώνυμε των 1.20μμ
      1. Το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο όλοι όσοι χάσαμε 1 μέρισμα μέσα στο 2016με την πονηρή αλλαγή του τρόπου πληρωμής του ΜΤΠΥ το έχουμε καταλάβει πολύ καλά στην τσέπη μας .Δυστυχώς πήραμε 11 μερίσματα μέσα στο 2016.
      2. Επειδή φαντάζομαι ότι θα είσαι εκπαιδευτικός όταν χρησιμοποιεί κάποιος τη λέξη παράνομος δεν είναι υποχρεωτικό να την χρησιμοποιεί με την τυπική έννοια. ( Για να το διασκεδάσουμε και λίγο , όταν λέμε αυτή έχει. παράνομη σχέση δεν αναφερόμαστε σε κάποιο νόμο!!)
      3. Όλοι γνωρίζουν ότι οι Εισαγγελείς κρίνουν απλά αν έχει παραβιαστεί κάποιος νόμος . Κανένας Υπουργός η Διοικητής ταμείου δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να μη φροντίσει την κλεψιά να την νομιμοποιήσει με μια απόφαση ΔΣ η με μια Υπουργική απόφαση η με ένα Προεδρικό διάταγμα η με ένα νέο νόμο.
      3. Πάντως επειδή , όπως διαπιστώνεις, η ΠΕΣΕΚ είναι διστακτική και εσύ από ότι φαίνεται θέλεις να δικαιωθείς δικαστικά γιατί έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, σου προτείνω να προσφύγεις ατομικά ώστε να απαλλαχτείς από την αμφιβολία σου .

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση της κλοπής του μερίσματος, που είναι αναμφισβήτητη: α. Οπως και οι περικοπές, έτσι η κλοπή του μερίσματος εντάσσονται στην πολιτική της κυβέρνησης που η δικαιοσύνη δεν την αγγίζει για ευνόητους λόγους.β. Το ΣΤΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών , μερισμάτων με τους νόμους 4051/2012( περικοπή 12% της κύριας σύνταξης πάνω από 1300€) και 4093/2102 ( περικοπή 5% ή 10% όλων των συντάξεων για πάνω από 1000 ή 1500 αντίστοιχα). Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις εφαρμόζει , αλλά πέρασε διάταξη σε νόμο να μην εφαρμόζει τις σχετικές αποφάσεις του ΣΤΕ που αφορούν περικοπές συντάξεων, αν δε βρει ισοδύναμα. Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι πρέπει να κάνουμε για εφαρμόσει η κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις; Προφανώς για να μας καλείτε να πάμε στα δικαστήρια , θα έχετε βρει και τον τρόπο να εξαναγκάζετε την κυβέρνηση να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Αν τον έχετε, θα απαλλαγούμε από τα συλλάλητήρια στους δρόμους. Είναι κρίμα να κρατάτε για τον εαυτό σας μια τέτοια λύση. Για να μην υπάρχουν αυταπάτες ο Κατρούγκαλος στις 21.10.2015 μας δήλωσε ότι θα περάσει με νέο τρόπο υπολογισμού τις περικοπές των συντάξεων , για να μην μπορούμε να καταφεύγουμε στα δικαστήρια. πχ Η μείωση του ΕΦΑΠΑΞ από 38,2% σε 50% έγινε με νέο τρόπο υπολογισμού και δεν φαίνεται ως περικοπή! ( ν. 4387/2016 ν. Κατρούγκαλου, ο νόμος δηλ.που θα έδινε αυξήσεις , αλλά μειώνει τις συντάξεις μας από 20-30%). Τάσος Σταυρόπουλος πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

      Διαγραφή
    3. Εκτιμώ ότι σε μεγάλο της μέρος, όχι στο σύνολό της φυσικά, η Δικαιοσύνη λειτουργεί με κοινωνικά και ταξικά κριτήρια, με ταξική και κοινωνική μεροληψία σε βάρος βεβαίως των ασθενέστερων και υπέρ των ισχυρότερων Έχουμε δει να υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση σε περιπτώσεις ανθρώπων που εκφράζουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αντίθετα έχουμε περιπτώσεις που η Δικαιοσύνη συμπεριφέρεται σκληρά και ανάλγητα σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν φωνή ή που η φωνή τους είναι διαφορετική.
      Π. Λάμπρου (επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ)

      Διαγραφή






  5. Ανακοίνωση - κάλεσμα

    Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι μαζί με τους συνταξιούχους θα είναι ξανά στους δρόμους.
    Με τη μαζική μας συμμετοχή, θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα, στην πορεία για να μπει ένα τέλος στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας.
    Η θέση των συνταξιούχων, είναι δίπλα στους εργαζόμενους, για να είναι ενιαίος και πιο αποτελεσματικός ο αγώνας.
    Εμείς οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, κάτω από τα πανό της ΟΛΜΕ συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μας συνδέει εκτός των άλλων, ο βασικός στόχος, να μην περάσουν τα μέτρα της παραπέρα μείωσης των συντάξεων από το 2019 και μετά και να ανοίξει ο δρόμος για τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών μας κατά τα μνημονιακά χρόνια.
    Η μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 14 του Δεκέμβρη, θα είναι ταυτόχρονα και η καλύτερη απάντηση, στις πρακτικές διάσπασης της ενιαίας δράσης και υπονόμευσης του αγώνα που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα με τα καλέσματα για κινητοποιήσεις σε ξεχωριστές ημερομηνίες από την πλειοψηφία της ΠΕΣΕΚ.

    Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε το ενιαίο μέτωπο και τη συντονισμένη δράση.
    Όσο περισσότεροι βαδίσουμε στο πλάϊ των εργαζομένων στις 14 Δεκέμβρη, τόσο πιο κοντά θα πλησιάσουμε τους δίκαιους στόχους της κινητοποίησής μας.



    ΣΥΝΕΚ συνταξιούχων εκπαιδευτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω ότι οι δικηγόροι έκαναν τη δουλειά τους, οι επιτήδειοι εργατοπατέρες έκαναν και αυτοί τη δουλειά τους, τα πρωινάδικα καθημερινά έσπερναν ελπίδες ότι στα δικαστήρια θα κερδίσουμε από 1500- 3000 ευρώ και σιγοντάριζαν τις προσφυγές στα δικαστήρια, ότι πληρώσαμε 120 ευρώ στους δικηγόρους, τόσα πλήρωσα εγώ για να πάρω 151 ευρώ, από τα οποία 10% πάλι στους δικηγόρους, θα συμφωνήσω ακόμη ότι μας έπιασαν κορόιδα οι εμφανιζόμενοι ως προστάτες, αλλά....... γιατί δε λέγατε ότι οι κύριοι αυτοί τόσο καιρό μας έταζαν λαγούς και πετραχήλια και εμείς χάψαμε ότι θα κερδίσουμε δυο δώρα που χάσαμε; έτσι μας έλεγαν και εσείς τους αφήσατε ελεύθερους να αλωνίζουν. Προς Θεού δεν φταίτε εσείς, αλλά κάτι θα προλαβαίνατε. Είναι ανήθικο να σε βομβαρδίσουν ότι θα κερδίσεις μέχρι 3000 ευρώ και να παίρνεις 150 ευρώ. Φαίνεται ότι εκμεταλλεύηκαν τον πόνο μας και μας έπιασαν κότσους. Τα κανάλια ούτε μια συγνώμη. ένας απατημένος που τον τάισαν ελπίδες. Θεσσαλονίκη. Δεν τολμώ να βάλω το όνομά μου γιατί θα με βρίσει η Μυρσίνη επειδή έκανα αγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή