ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΤΠΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


               Αθήνα        25.3.2015                                                                                                                                                                                   
             Ενημερωτικό σημείωμα  για το ΜΤΠΥ
1.                  Το  ΜΤΠΥ   ιδρύθηκε  το 1867 με πρωτοβουλία Δ.Υ, είναι ταμείο των Δ.Υ,  χωρίς εργοδοτική εισφορά (του Δημοσίου) και μέχρι τώρα συντηρείται από τις εισφορές των εργαζομένων  και από κοινωνικούς πόρους που καταργήθηκαν από 1.1.2015.
2.                  Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, το τζογάρισμα των χρημάτων μας στο χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI τον  Μάρτιο του  2012, η πολιτική απαξίωσης του ταμείου μας με αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, οι συνταξιοδοτήσεις  των τελευταίων μνημονιακών χρόνων, χωρίς προσλήψεις νέων, έχουν οδηγήσει το ταμείο μας σε αδυναμία να ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις του. Κυβερνητικοί παράγοντες  από ΜΜΕ  δηλώνουν την αδυναμία του ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του τον επόμενο μήνα.
3.              Το  Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του ταμείου και τη διάλυσή του. Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι πληρώνουν κάθε μήνα επί σειρά  ετών εισφορές και δε θα ανεχθούν να γίνουν παρανάλωμα της φωτιάς και να θυσιαστούν στο βωμό της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας. Αυτοί που οδήγησαν το ταμείο σε απαξίωση θα λογοδοτήσουν  στους μετόχους  και στους συνταξιούχους  και  θα τιμωρηθούν.
4.                  Το ταμείο λειτουργεί με την αλληλεγγύη των γενεών. Οι νέοι πληρώνουν τις εισφορές τους και οι απόμαχοι μπορούν να απολαμβάνουν το  μέρισμά   τους. Καμία διάκριση  στην παροχή μερίσματος δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.  Όλοι θα παίρνουν το μέρισμά τους με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους.
5.                  Για να προστατεύσουμε την περιουσία του ταμείου μας και  τις κρατήσεις των συναδέλφων μας,  για την  απρόσκοπτη λειτουργία του,  απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της  και να εγγυηθεί τη  συνέχιση της λειτουργίας του και τη βιωσιμότητά του  με κρατική   χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα  απαιτούμε την επαναφορά  των κοινωνικών πόρων που καταργήθηκαν από την  προηγούμενη  συγκυβέρνηση.  Η κοινωνική ασφάλιση οδηγήθηκε σε απαξίωση  από την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων παρά τη συγκάλυψη της αλήθειας που επιχειρείται  από τα ΜΜΕ  κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα  για την παροχή των συντάξεων. Σημειωτέον  ότι  με το κούρεμα  PSI του Μαρτίου  του 2012  ληστεύτηκαν από την κοινωνική ασφάλιση  13,5  δις.  ευρώ  και από την κατάργηση των πόρων  από όλα τα ταμεία τουλάχιστον   δις κάθε χρόνο.
6.                  Το  Δ.Σ  της  Π.Ε.ΣΕΚ  με πρωτοβουλία  του απηύθυνε  πρόταση στην ΑΔΕΔΥ και την κάλεσε   να συγκαλέσει  σε σύσκεψη όλα τα σωματεία των συνταξιούχων Δ.Υ, το σύλλογο του ΜΤΠΥ, το Δ.Σ του ΜΤΠΥ, ΔΟΕ  και ΟΛΜΕ.
7.                  Η σύσκεψη  θα πραγματοποιηθεί τελικά   τη Δευτέρα, 30  Μαρτίου, ώρα 2.30 μμ,  στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.  Το  Δ.Σ της Π.Ε.ΣΕΚ  καλεί  τα μέλη της  και τα Δ.Σ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  να συμμετάσχουν στη σύσκεψη.  Το μέλλον του ΜΤΠΥ   δεν αφορά μόνο τους 80.000 συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εν ενεργεία.
8.                 Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα  πρωτοστατήσει  με συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες   στον  αγώνα   για τη σωτηρία του ταμείου.
                                             
                                          Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 
               Ο   πρόεδρος                                                 Η Γ. Γραμματέας
           Τάσος  Σταυρόπουλος                                 Πόπη   Μαζοκόπου

4 σχόλια:

 1. Απο λόγια καλά πάμε. Θα κανουμε όμως καμιά συγκέντρωση και διαμαρτυρία, η τώρα απαγορεύεται λόγω της αριστερής κυβέρνησης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. νααπαντήσω στο προηγούμενο σχόλιο, αν και είμαι αναρμόδιος να απαντώ για λογαριασμό του Δ.Σ: τώρα δεν πρέπει να γίνονται διαμαρτυρίες. όπου νάναι θα αποκατασταθούν οι συντάξεις, γιατί τα μνημόνια καταργήθηκαν το βράδυ των εκλογών στα Προπύλαια( δηλώσεις Τσίπρα). Οι κοινωνικές παροχές θα αυξηθούν, αφού η κυβέρνηση υπόσχεται εξοικονόμηση από τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών. Μπορεί να φαίνεται αυτό οξύμωρο, αλλά αυτό λέει ο Βαρουφάκης στην τρόικα( ήμαρτον Κύριε), στους θεσμούς ήθελα να πω. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα καταργηθούν , επομένως οι δημόσιοι οργανισμοί θα δίνουν λεφτά στα δημόσια ταμεία και οι συντάξεις δε θα κινδυνεύουν. Μπορεί να υπόσχεται ο Δραγασάκης ιδιωτικοποιήσεις στους Κινέζους, αλλά γιατί να πιστεύω εγώ τον Δραγασάκη και όχι τον Λαφαζάνη που λέει τέρμα οι ιδιωτικοποιήσεις.Δείγμα αριστερής γραφής είναι και η προτροπή του Δρίτσα να λύσουν οι εργαζόμενοι ναυτικοί τα προβλήματά τους με διάλογο με τους εφοπλιστές. Ελεύθερες συλλογικέςσυμβάσεις , χωρίς τον μπαμπούλα του κράτους. ότι αποφασίσουν με διάλογο μεταξύ τους. Υπάρχει καλύτερο από το διάλογο; Δημοκρατία είναι να αποφασίζουν τέσσερα πρόβατα μεένα λύκο για το μεσημερινό φαγητό τους. Το ΜΤΠΥ δεν έχει λεφτά. Τελειώσανε. Δικό μας ταμείο δεν είναι. Γιατί να ζητιανεύουμε το κράτος. Μέτοχοι είμαστε. Δεν έχει, δεν παίρνουμε. Ποια ΜΜΕ, ποιος Πρετεντέρης, ποιος Οικονομέας, ποια Τρέμη θα σκεφθούν ότι το κράτος τα κούρεψε, τα έφαγε, τα έπαιξε μετοχές, για να κερδίσει τις εκλογές ο Σημίτης; Ψιλά γράμματα. Εξαιρείται τοδίδυμο Λυριτζής -Οικονόμου στο ΣΚΑΪ που πάντα είναι με το διαχρονικό κράτος- σύστημα. Έχουν ταλέντο. Το αποτέλεσμα μετράει. Αντε να σε καλέσουν στην TV , για να πεις τη διαφορετική άποψή σου. Κάποιος φούρνος θα πέσει που λένε και στο χωριό μου. Για να μη σας ζαλίζω, γιατί να κάνουμε κινητοποιήσεις; Η τρόικα έγινε θεσμός, τα μνημόνια έγιναν συμφωνίες, διευθετήσεις, παράταση δανειακών συμβάσεων και όχι μνημονίων, τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων αντί να κουρεύονται τα παίρνει- αρπάζει επίσημα το κράτος, οι μεταρρυθμίσεις έρχονται, τα επαγγέλματα απελευθερώνονται,όπως απαιτούν οι θεσμοί, απο το απελευθερωμένο ταξιτζή θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία μας και όλοι θα είμαστε μέσα στην άγια οικογένεια της ευρώπης. Τώρα αν βομβάρδισε η δημοκρατική Ευρώπη τη Σερβία, τη Λιβύη, αιματοκύλισε την Ουκρανία και ενισχύει τους φασίστες,το έχουμε ξεχάσει όλοι.Ακούσατε ποτέ τον Πάπα να λέει κάτι τέτοιο, εκτός αν το είπε ιδιαιτέρως στον Τσίπρα. Οπότε τα ανακαλώ όλα. Μετά από όλα αυτά, έχει κανείς το σθένος να βγει στους δρόμους; Ακούγεται άλλη πρόταση από αυτή που μας σερβίρουν; Εγώ δεν ακούω. Καλή συνέχεια. " ο ανάποδος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "ανάποδος" υπογράφεις, μάλλον ίσια μας τα λες. ή εγώ έτσι τα καταλαβαίνω, που είναι Μυτιληνιός.
  Προς το Δ.Σ, Βάλτε τα δυνατά σας να σώσετε το ταμείο μας. (ΜΤΠΥ). Γιατί αν χαθεί αυτό,στη γωνία μας περιμένει η προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ.
  Και μια απορία: Τι καπνό φουμάρει ο Ρωμανιάς; Μία λέει δεν υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις του Μαΐου, την άλλη υπάρχουν. Γιατί παιζει με τον πόνο μας; γιατί τον αφήνετε στο απυρόβλητο; Να τον χαίρεται η ΑΔΕΔΥ που τον είχε συμβουλο; επιστημονικό συνεργάτη; εργατολόγο; συμβουλο των συνταξιούχων; Και να σκεφθείτε ότι τον καλούσαμε στους διδασκαλικούς συλλόγους για να μας συμβουλεύσει για τις συντάξεις μας. Αυτός μας εμπαίζει κανονικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είμαι συνταξιούχος του υπουργείου εσωτερικών , Διοικητικής Μεταρρύθμισης που λέγεται τώρα, από Οκτώβριο του2014. Αν ξέρετε και αν θέλετε, επειδή σας παρακολουθώ, μπορείτε να κάνετε μια ενημέρωση τι γίνεται με τη μείωση του εφάπαξ για μας. Είναι φυσικά και οι εκπαιδευτικοί που έφυγαν μετά την 1-9-2013 στην ίδια κατηγορία με μένα, αλλά κανένας δεν γνωρίζει τι καθεστώς θα ακολουθήσει για μας. Ο μαθηματικός τύπος καταργήθηκε όπως λένε, αλλά μετά τι; θα ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς, δηλ. μείωση 38.2, όπως λέτε στις ανακοινώσεις σας; Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να εκπλιπαρούμε την προηγούμενη μείωση. Πολυ φοβούμαι ότι σε λίγο θα ζητάμε τα λεφτά μας πίσω χωρίς τόκο. Εγώ όταν άκουγα για 6.000 ευρώ με βάση το μαθηματικό τύπο, θα είμουνα ευχαριστημένη με τα λεφτά μου. Ευχαριστώ πολύ. Μ. ΟΙΚ. Παλλήνη- Αττικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή