ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com           
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


    Αθήνα 8.2.2015

     Απαιτούμε  ικανοποίηση των αιτημάτων μας

·         Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλο το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, συμμετείχαμε στον αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών κεφαλαίου – ΕΕ  - ΔΝΤ. Προβάλαμε μια σειρά αιτήματα και στόχους  μαζί με όλους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους. Ορισμένα δε από τα αιτήματα αυτά αποτελούν κυβερνητικές  δεσμεύσεις και  εξαγγελίες.
·          Τα αιτήματά μας αυτά συγκροτούσαν το αναγκαίο πλαίσιο δράσης για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων – συνταξιούχων και υπογράμμιζαν με έμφαση ότι η ικανοποίησή τους δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει στη σύγκρουση με τις πολιτικές ΕΕ – ΔΝΤ και στην αμφισβήτηση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
·          Το πλαίσιο αιτημάτων και η κατεύθυνση της πάλης εξακολουθούν να ισχύουν, πολύ περισσότερο σήμερα, στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές.
·         Σε μια τέτοια κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.
·           Άμεσα πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες για ανάκτηση των απωλειών και την εξασφάλιση ενός επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλο το λαό, μαζί και τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί θανάσιμες περικοπές:
1.       Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που επέβαλαν περικοπές και μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.
2.      Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
3.      Αποκατάσταση του εφάπαξ και απόδοση των διαφορών.
4.      Άμεσα μέτρα για την γρήγορη απονομή των συντάξεων.
5.       Κατάργηση της παρακράτησης του 20% κατά την εκκαθάριση των νέων συντάξεων
6.     Πλήρης  και δωρεάν  υγειονομική περίθαλψη και φάρμακα χωρίς συμμετοχή των συνταξιούχων. 
7.      Δυνατότητα αποχώρησης των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία όποτε συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις και όχι μόνο κάθε Ιούλιο. Να ισχύσει το ίδιο καθεστώς με τους άλλους ΔΥ.
8.      Μέτρα στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν» με το PSI.
                                Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
                  Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

                Τάσος Σταυρόπουλος                   Πόπη Μαζοκόπου

4 σχόλια:

 1. νομίζω ότι είσθε , αγαπητοί συνάδελφοι. υπερβολικά αισιόδοξοι. Αν η νέα κυβέρνηση Σύριζα θα έχει το ελεύθερο να διαγράψει τις αδικιες του μνημονίου και να αποκαταστήσει το κομμένα, τότε θα πάω και εγώ στον Πάπα να ζητήσω την ευχή του γιανα πάρω τις περικοπές του εφαπαξ( κατά 38,2 %). Έχασα 17.432 ευρώ. Να είναι καλά οι άνθρωποι. Η εύκολη λύση είμαστε εμείς οι συνταξιούχοι. Ποιος θα μας ακούσει; Ο Σταθάκης; νάναι καλά που πρώτος οσμίστηκε τις αλλαγές και μας προσγείωσε ομαλά. Να είστε καλά και να ονειρεύεσθε 13η και 14η σύνταξη. Από την παγωμένη Βόρεια Εύβοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αγαπητέ συνάδελφε..Τα ίδια πάνω κάτω έπαθα κι εγώ και φυσικά δεν περιμένω τίποτα πέρα από ευχές..Αυτά που χάσαμε τελείωσαν.Φοβάμαι μην κοπούν κι άλλα..
  Από την παγωμένη Μακεδονία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μετά τα μπουμπουνητά έρχεται η καταιγίδα. Πρώτα η ευφορία, μετά η 4μηνη παράταση της νέας συμφωνίας, μετά η απόσυρση των υποσχέσεων και τώρα η καταιγίδα .Νέα μέτρα, νέο ασφαλιστικό, νέοι φόροι. και φυσικά η ρήτρα μηδενικού ελλείματος καραδοκεί, για να "σώσει" τα ταμεία μας. Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.Να είμαστε καλά, να δοκιμάσουμε και άλλες μειώσεις. Μέχρι να τα πάρουν όλα . Και μετά; δεν υπάρχει μετά. Ευτυχώς ίσως, γιατί πάλι τους ίδιους θα ψηφίζαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ4 Μαρτίου 2015 στις 12:42 μ.μ.

  Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνεται κουβέντα για το σάρωμα και των τελευταίων αποθεματικών των ταμείων μας.
  Ναι είμαστε διαθετημένοι για τις ανάγκες της πατρίδας να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε.
  Ναι να τα πάρουν όλα και τα τελευταία αποθεματικά .
  ΟΜΩΣ
  Μη τολμήσουν να μας πουν ότι τα ταμεία σας μετά από αυτό είναι προβληματικά.
  Έτσι μας έχουν πει μετά από κάθε φορά που τα ρημάζουν (Άτοκα στις τράπεζες, Τζογαρισμα στο χρηματιστηριο,Τοξικα ομολογα, Κουρεμα PSI , Λαμογιες εσωτερικές κλπ,κλπ)
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
  Ένα απαιτούμε από το κράτος και τις Κυβερνήσεις του. Να ζούμε αξιοπρεπώς με τις συντάξεις μας. Τουλάχιστον να έχουμε ότι απόλαυσαν οι πατεράδες μας και το ίδιο να συμβεί και με τα παιδιά μας.
  ΘΥΜΙΖΩ
  Συντάξεις στο 80% του τελευταίου μισθού
  Επικουρική στο 20% της κυριας σύνταξης.
  Τίποτα Λιγότερο

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
  ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΣΕΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή