ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ       (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,  
mail:   syntaxekpedeftikoi@gmail.com                           Αθήνα 4.10.2014

      Κινητοποίηση  για τη ληστεία  με την παρακράτηση του 20%
                       Πέμπτη,  9/10, ώρα 10.30
·         Με εγκύκλιό του   το ΥΠΟΙ (αρ.πρ. Δ30Β4002507ΕΞ20,   17.4.2014, ΚΕ.Π.Υ.Ο) ενεργοποίησε νόμο που είχε ψηφιστεί στις 23  Ιουλίου 2013 ( ΦΕΚ  Α-167, άρθρο  60, παρ.5), σύμφωνα με τον οποίο  «στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, διενεργείται παρακράτηση με συντελεστή 20% στο καταβαλλόμενο ποσό ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο  ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά».
·         Με το νέο αυτό  χαράτσι οι συνάδελφοι μετά από ένα χρόνο, ενώ περίμεναν να πάρουν τα αναδρομικά από τη σύνταξή τους, διαπίστωσαν ότι το κράτος –ληστής τα παρακράτησε, για να εμφανίσει λογιστικό πλεόνασμα.
·         Επειδή η πολιτική αυτή δεν ανατρέπεται με ευχολόγια, καλούμε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς έξω από το Υπουργείο  Οικονομικών, την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, ώρα 10.30,  Πανεπιστημίου 37   και Κοραή γωνία,  σε  παράσταση διαμαρτυρίας, για να απαιτήσουμε την κατάργηση της παρακράτησης.
                                          Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου