ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ



               ΨΗΦΙΣΜΑ   ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
                                    Το παραδώσαμε στον Υπουργό
  •       Με την ψήφιση και νέων σφαγιαστικών νόμων και την εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονίων, οι επικουρικές συντάξεις και η κύρια σύνταξη θα μειωθούν αμέσως μετά τις εκλογές,. Ο αρμόδιος Υπουργός εργασίας το έχει επιβεβαιώσει. Στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται η συγχώνευση όλων των επικουρικών σε ένα ταμείο με ότι αυτό συνεπάγεται και σύντομα κατάργηση και αυτού  και ενοποίηση με την κύρια σύνταξη. Αφού τα λεηλάτησαν επί δεκάδες χρόνια οι κυβερνήσεις τους μα λένε τώρα ότι δεν εγγυώνται παρά μόνο την κατώτερη εθνική σύνταξη προνοιακού επιπέδου.
  •       Η πολιτική αυτή δε σηκώνει βελτιώσεις, ούτε θεραπεύεται με βότανα λιτανείες και ξόρκια. Πρέπει να ανατραπεί, γιατί θα μας εξοντώσει. Κατακτήσεις ενός αιώνα με αιματηρούς αγώνες, μέσα σε 4χρόνια η τρόικα και η συγκυβέρνηση τις πέταξαν στα σκουπίδια.
  •    Να φέρουν τώρα πίσω τα κλεμμένα τα κουρεμένα και τα χαμένα .
  •       Άμεση κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και νόμων και περικοπών στις συντάξεις ,στα ταμεία στο εφάπαξ  .Επαναφορά των δώρων  .
  •      Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με παροχές υψηλού επιπέδου για όλους τους εργαζόμενους.
  •      Τα ταμεία δεν είναι δικά τους. Τα φτιάξανε οι γονείς μας και εμείς οφείλουμε να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
  •       Όχι στις αυταπάτες του κεφαλαιοποιητικού τρόπου λειτουργίας τους Κοινωνικά και όχι ανταποδοτικά κριτήρια στη λειτουργία των ασφαλιστικών μας ταμείων.
  •      Θέσπιση δικαιώματος ελέγχου και άσκησης βέτο από τους εργαζόμενους στη διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων και σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις τους..
  •       Πλήρης δημόσια, δωρεάν και υψηλής στάθμης ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους. Απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας-πρόνοιας..
Μας πετάνε στο δρόμο, αλλά θα μας βρουν στους δρόμους εξοργισμένους. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να σταθούμε απέναντι στην συγκυβέρνηση τους εντολοδόχους τους στις Βρυξέλες ,αλλά σε όποιους κιινούνται στην ίδια γραμμή. Γενικευμένος ανυποχώρητος πανσυνταξιουχικός και, πανεργατικός αγώνας, που η οργάνωσή του να υπερβαίνει τις ελεγχόμενες γραφειοκρατικές δομές του υπάρχοντος συνδικαλιστικού κινήματος στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.
                    ΑΘΗΝΑ         TETAΡΤΗ  7.5.2014
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου