ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com                                      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ     ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΑΥΡΙΟ  6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ
     Η κυβέρνηση «πιστή»  στην έως τώρα πολιτική διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, που έχει ακολουθήσει, βάζει άλλο ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που προωθείται από το Υπουργείο Υγείας και βάζει λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, έρχεται να στερήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και να οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες ιατρούς. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο ΕΟΠΥΥ γίνεται αποκλειστικά αγοραστής και όχι πάροχος υπηρεσιών υγείας. Αυτό σημαίνει ότι σταματάει να παρέχει πρωτοβάθμια υγεία σε ασθενείς που έως τώρα μπορούσαν να εξεταστούν από εξειδικευμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους και να κάνουν μια σειρά από εξετάσεις εντελώς δωρεάν, μέσα από τις 350 μονάδες του πανελλαδικά και τους 9000 εργαζόμενούς του.         Το κενό στις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας υγείας που θα δημιουργηθεί από το κλείσιμο των μονάδων υγείας θα καλυφθεί κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, συγκεκριμένα τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα, που θα αποκτήσουν την μερίδα του λέοντος στην αγορά αυτή και θα μισθώνουν ιατρούς με τους χειρότερους εργασιακούς όρους.
Την ίδια ώρα μέσα από αυτές τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ-Ιδιωτών δεν διασφαλίζεται από πουθενά η δωρεάν κάλυψη  για τον ασφαλισμένο.
Ο ΕΟΠΥΥ δηλαδή θα καλύπτει ένα βασικό πακέτο υπηρεσιών μέσω αυτών των συμβάσεων,  για οτιδήποτε παραπάνω είτε θα πληρώνει ο ασφαλισμένος απ΄ ευθείας από την τσέπη του είτε θα μπορεί να αγοράσει μια ιδιωτική ασφάλιση για να αποκτήσει πλήρη κάλυψη (ιδιωτικές κάρτες υγείας).

AMEΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/ΣΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
 ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου