ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ        (Π.Ε.Σ.ΕΚ)     
                                                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 3 ΝΟΕ. 2013
        Σχετικά με την απεργία  της   6ης   Νοεμβρίου  2013
·         Εδώ και 8 εβδομάδες  απεργούν οι  διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη τους , να κάνουν δηλ. χαρακίρι  με την αυτοαξιολόγηση ,όπως απαιτεί ο πανεπιστημιακός υπουργός παιδείας που ανέλαβε  το υπουργείο με σκοπό  να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση.
·         Πριν από τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων, απήργησαν οι Γιατροί, οι ΟΤΑ, οι καθηγητές, το Μετρό, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία», οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που συνεχίζουν ακόμη, συμπληρώνοντας αυτές τις ημέρες 5 μήνες  απεργίας. Μόνοι και έρημοι. Αυτό αποφάσισαν  ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.  Όταν η κυβέρνηση έχει γυρίσει τους εργαζόμενους στον 19ο αιώνα, όταν η ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%, όταν  οι μισθοί και οι συντάξεις δε φτάνουν ούτε για φαγητό, όταν τα χαράτσια  έχουν εξαντλήσει το λαό και ετοιμάζονται κυβέρνηση και τρόικα να κατάσχουν σπίτια, αγροτική περιουσία,  ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προκηρύσσουν άλλη μία 24ωρη απεργία για τις 6 Νοε. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει και άλλη με την κατάθεση του προϋπολογισμού.
·         Μια τέτοια τακτική  απεργιών οδηγεί τους εργαζόμενους από ήττα σε ήττα. Εδώ και τρία χρόνια επικρατεί κατακερματισμός  δυνάμεων και ποτέ δεν μπήκε από ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ στο τραπέζι μία ενιαία απεργία διαρκείας όλων των εργαζομένων για ανατροπή της πολιτικής. Κανένας κλάδος δεν υποστηρίχθηκε, όταν κατέφυγε μόνος σε απεργία διαρκείας. 9 μήνες έδιναν τη μάχη οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» χωρίς μία επίσκεψη από ΓΣΕΕ. Και τώρα οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων απεργούν, χωρίς καμία απεργία συμπαράστασης. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας του συνδικαλιστικού κατεστημένου: Θα μπορούσε να είχε μετατρέψει την ΕΡΤ  σε κέντρο αγώνα, σε ένα σύγχρονο Πολυτεχνείο. Ο κατακερματισμός δυνάμεων και ο κοινωνικός αυτοματισμός που επικράτησε τελικά, έδωσαν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει τα μνημόνια και να δίνει το δικαίωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πρόσφατα περιχαρής στις Βρυξέλλες ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αντιδράσεις «γιατί τα συνδικάτα είναι εμφανώς αδυνατισμένα», «ότι συνεχίζουν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης, αλλά οι νέοι εργαζόμενοι που μπήκαν στο δημόσιο  με αυστηρές διαδικασίες υποστηρίζουν την κυβέρνηση».
·         Όταν ο κοινωνικός  αυτοματισμός βαθαίνει παρά τις τόσες  απολύσεις και διαθεσιμότητες, παρά τη ληστρική φορολόγηση, όταν οι αγώνες είναι ακόμη ασυντόνιστοι, όταν  στους εργαζόμενους έχει ενσκήψει ο φόβος της απόλυσης και αισθάνονται ότι δεν μπορούν να νικήσουν, όταν όλοι περιμένουν το πλήρωμα του χρόνου, για να πέσει η κυβέρνηση, τί μπορεί να προσφέρει μία ακόμη  24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ;
·         Παρά τις ενστάσεις που έχουμε ως σωματείο, παρά την πίκρα που δοκιμάσαμε και δοκιμάζουμε, γιατί βλέπουμε τους μάχιμους καθηγητές να υφίστανται τα μύρια δεινά μετά τη λήξη της απεργίας τους και να μην μπορούν να αντιδράσουν, θα κατέβουμε στην απεργία με το πανό μας, για να συμπαρασταθούμε στους διοικητικούς των πανεπιστημίων που μόνοι και έρημοι αρνούνται να οδηγηθούν σαν πρόβατα σε σφαγή  αυτοαξιολογούμενοι, όπως τους καλεί ο «πανεπιστημιακός δάσκαλος» Υπουργός παιδείας. Θα κατέβουμε, για να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που με μια μέρα απεργία παίζουν το κεφάλι τους. Θα κατέβουμε, για να ενώσουμε τη  φωνή μας με όσα συνδικάτα πιστεύουν ότι ο αγώνας αυτή την εποχή πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.  Και του συνδικαλιστικού κατεστημένου.

   Προσυγκέντρωση  στο Πολυτεχνείο ,Τετάρτη,  6/11,    11.00π.μ     

                       Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

            Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

      Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου

                  http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com
                    mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com

5 σχόλια:

  1. έχετε δίκιο, αλλά εγώ εν ενεργεία δάσκαλος και σε λίγο συνταξιούχος, είμαι αναγκασμένος να απεργήσω. Ξέρω ότι είναι απάτη το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και ιδια'ιτερα του Παναγόπουλου που για 9 μήνες έκανε μόκο στην απεργία των εργατών της χαλυβουργίας. Είναι και η γαμημένη συνήθεια. Μετά από 33 χρόνια, πως να γίνεις απεργοσπάστης.Εκεί ποντάρουν και εμείς μπαίνουμε στη φάκα μόνοι μας. Μη νομίζετε ότι δε με πονάει που αύριο θα κατέβω στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Προσωπικά δε γνώριζα ότι οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια απεργούν επί 8 εβδομάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως τολμάτε να θίγετε τον συνομιλητή της ΜΕΡΚΕΛ; Που επί των ημερών του το 8ωρο καταργήθηκε και οι άνεργοι είναι επίσημα 30%. Αν ήταν μόνο κυβέρνηση την Ν.Δ και δεν είχε προηγηθεί ο Γιωργάκης, μετά από κάθε περικοπή θά ήταν πρώτος στα κανάλια να καταδικάζει. έχετε αμφιβολία; Νίκ. Γρηγ. Λάρισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν θίγατε τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δε θα έφευγαν από το χθεσινό συλλαλητήριο. Καλά να πάθετε.Χωρίς Παναγόπουλο, δεν έχει νόημα η πορεία. Β.ΧΡ. Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΡΟΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ Ι!!!
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΩΝ .
    ΑΧ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιοι θα είναι οι νέοι Παναγόπουλοι; Τους έχουν βρει; Αν τους ξέρετε, ενημερώστε μας. Ν.Μ εν ενεργεία ακόμη. για πόσο καιρό δεν ξέρω. Ο Μητσοτάκης ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή