ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ           ΑΘΗΝΑ  31.10.2011

                                    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ
              Μας πετάνε στο δρόμο, θα μας βρούνε στους δρόμους
·        Η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε στις 20/10, πέρασε τροπολογία (άρθρο 3) που μεταφέρει το ΜΤΠΥ στο Υπουργείο εργασίας από το Υπουργείο Οικονομικών. Η μεταφορά δεν είναι καθόλου τυπική. Είναι προμήνυμα συγχωνεύσεων με τα άλλα επικουρικά ταμεία του ιδιωτικού φορέα, που όλοι γνωρίζουμε είναι ελλειμματικά και κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι να χάσουν τις συντάξεις τους.
·        Το ΜΤΠΥ έχει ζωή 144 ετών, διαχειρίζεται το μόχθο χιλιάδων εργαζόμενων, χωρίς το κράτος να έχει δώσει ποτέ επιχορήγηση. Αντίθετα με την υποχρεωτική αγορά μετοχών και με την επί δεκαετιών  υποχρεωτική άτοκη τοποθέτηση των αποθεματικών στην  τράπεζα Ελλάδος, το κράτος κάνει το ταμείο ελλειμματικό και μετά έχει το θράσος ο Υπουργός εργασίας  ή καλύτερα ανεργίας να μιλά για αναλογιστικές μελέτες και για μείωση των επικουρικών συντάξεων. Ήδη με βάση το πολυνομοσχέδιο από 1η Νοεμβρίου το ΜΤΠΥ μειώνει το μέρισμα που δίνει κατά 20%.
·        Οι συνταξιούχοι δε θα ανεχθούν την πολιτική αυτή. Προειδοποιούμε τον κ. Κουτρουμάνη  που στο παρελθόν εμφανιζόταν ως προστάτης των συνταξιούχων και έτσι υφάρπαξε τη ψήφο πολλών συνταξιούχων, ότι θα αντιμετωπίσει την οργή τους και δε ξέρει από πού να διαφύγει.
·        Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ    απαιτεί την επαναφορά του ταμείου μας στο  προηγούμενο καθεστώς και   από τη διοίκηση του ταμείου και από τον αιρετό εκπρόσωπό μας (από την ΑΔΕΔΥ) να μας γνωρίσουν επιτέλους τους λόγους για τους οποίους το ταμείο μας οδηγήθηκε στην κατάσταση αυτή. 
·        Η προσωρινή  συντονιστική  επιτροπή   καλεί σε σύσκεψη τα μέλη του σωματείου την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, ώρα 18.00, στην ΟΛΜΕ.
                                     Από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου