ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΜΤΠΥ, Τετάρτη 23 Νοέμβρη, ώρα 10.30

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                            Αθήνα    21.11.2022

 

                                             Επείγουσα    ανακοίνωση

                           Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από  το ΜΤΠΥ

                                  Τετάρτη    23  Νοέμβρη,  ώρα 10.30 

                              Συνάδελφοι  παίρνουν την περιουσία μας

·        Η κυβέρνηση  δυστυχώς, εκτός από το ξεπούλημα άλλων περιουσιακών –φιλέτων του ΕΦΚΑ, τόλμησε να καταθέσει νομοσχέδιο  για το ξεπούλημα  της  κινητής και ακίνητης περιουσίας και του ΜΤΠΥ. Δεν είχαμε αυταπάτες για τη στάση της ΑΔΕΔΥ. Ελπίζαμε όμως ότι  το γεγονός αυτό  έπρεπε  όχι μόνο να κινητοποιήσει όλες τις Ομοσπονδίες  των ενεργεία Δ. Υ  και συνταξιούχων  σε διαμαρτυρία,  αλλά  και να καλέσουν όλα τα μέλη τους  σε απεργία και    συλλαλητήρια στους δρόμους. Γιατί  το Ταμείο  ανήκει στους εργαζόμενους και μερισματούχους ( συνταξιούχους)  και όχι στο κράτος, το οποίο αντί να το ενισχύει  κάνει ριφιφί  στα αποθεματικά και στην περιουσία του Ταμείου.

·        Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες  και πριν την κατάθεση  στη Βουλή,  όταν το νομοσχέδιο ήταν στη διαβούλευση , και τώρα που κατατέθηκε για ψήφιση,  για δυναμική αντίδραση,  αλλά δυστυχώς η ανταπόκριση  των Ομοσπονδιών του Δημοσίου  και  των άλλων συνταξιουχικών Οργανώσεων    ήταν απογοητευτική.

·        Έχουμε καταγγείλει πολλές  φορές ότι  κάποιοι  έχουν ευθύνες , όχι μόνο πολιτικές, αλλά και συνδικαλιστικές, για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για την κλοπή των συντάξεων μας, για το ν. Κατρούγκαλου  που  κατοχύρωσε θεσμικά- συνταγματικά  τη δραστική μείωση  των συντάξεών μας μέχρι το 2060. Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις «αβρόχοις ποσίν»  πέρασαν  τα μνημόνια που εξόντωσαν  εργαζόμενους και συνταξιούχους.

·        Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  πρότεινε την ενεργοποίηση της επιτροπής  σωτηρίας που είχε δημιουργηθεί  με πρωτοβουλία   του το 2015  και αποκλεισμό της  εισόδου του   Ταμείου σε μια πρώτη  διαμαρτυρία  για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή,  που εκτός από  το  σφαγιασμό του Ταμείου,  καταργεί  και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.  Δυστυχώς   η στάση  του Δ.Σ των εργαζομένων στο Ταμείο  και η άνευρη στάση  των άλλων δυνάμεων μάς οδήγησε τελικά σε μια διαμαρτυρία  μαζί με το Σύνδεσμο  Συνταξιούχων Πολιτικών  Υπαλλήλων Αθήνας, την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, ώρα 10.30  έξω από το ΜΤΠΥ, Λυκούργου   12.  Μετά θα ακολουθήσει  πορεία  προς το Υπουργείο  Εργασίας , Σταδίου 29, όπου η ΑΔΕΔΥ  καλεί  σε συγκέντρωση  με στάση εργασίας,   όλους τους εργαζόμενους   του Δημοσίου, ώρα 12.00  και μετά πορεία προς τη Βουλή.

·        Οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου, ανάμεσα στις οποίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, ελπίζουμε ότι  την τελευταία στιγμή θα ανταποκριθούν και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.  Σε αντίθετη  περίπτωση  θα έχουν ιστορική   ευθύνη  για το ξεπούλημα του Ταμείου μας.

·         Το Δ.Σ  της Π.ΕΣ.ΕΚ καλεί όλους τους συνταξιούχους,  Τετάρτη το πρωί, ώρα 10.30,   να είναι έξω από το ΜΤΠΥ.

·        Ως   Π.Ε.Σ.ΕΚ   δεσμευόμαστε ότι  το έγκλημα ξεπουλήματος του  ΜΤΠΥ  δε θα το αποδεχθούμε ποτέ  και θα διεκδικήσουμε  με κάθε  μέσο  την περιουσία μας.

 

                            Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

              Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

         Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου