ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Ενημερωτικό σημείωμα από τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας ( 1η Νοέμβρη)

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                     Αθήνα   1η  Νοέμβρη   2022

Ενημερωτικό  σημείωμα από  τη σημερινή ( 1η Νοέμβρη) συγκέντρωση  διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας   για το ξεπούλημα της περιουσίας του ΜΤΠΥ.

·        Η  συγκέντρωση  Εργαζομένων και Συνταξιούχων  έγινε μετ’ εμποδίων.  Ενώ στη σύσκεψη της Πέμπτης, 27/10   συμφωνήθηκε να γίνει στις 10.00 ,  χθες ( Δευτέρα)   το απόγευμα  η ΑΔΕΔΥ   ενημέρωσε  ότι η συγκέντρωση   θα γίνει στις 9.00  Αυτό   δείχνει προχειρότητα και ήταν εμφανής  η δυσαρέσκεια πολλών συναδέλφων  που δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και ήρθαν  μετά τις 10.00, όταν οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι   είχαν αποχωρήσει  πριν τις 10.00

·        Απουσίαζαν  οι περισσότερες Ομοσπονδίες του Δημοσίου  και η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

·         Στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό  για την Κοινωνική Ασφάλιση   δεν  προσήλθε εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, όπως  είχε συμφωνηθεί. Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση  του Δ.Σ  των εργαζομένων  του ΜΤΠΥ,   ο  Υφυπουργός  επέμενε  στην κατάθεση  του νομοσχεδίου και  δε   συζητάει  τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων για απόσυρση του  νομοσχεδίου.

·        Δεν τρέφαμε  αυταπάτες, ούτε έχουμε ότι ο  διάλογος  με το Υπουργείο θα   έδινε κάποια ελπίδα για αλλαγή πολιτικής. Αντίθετα   η ανατροπή της πολιτικής ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας   απαιτεί  σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ.  Και η περιουσία του ΜΤΠΥ αφορά όλους τους Εργαζόμενους  στο Δημόσιο τομέα και τους Συνταξιούχους ( Μερισματούχους)  και όχι  τους  200   που συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

·        Από δω και πέρα  το ΜΤΠΥ  δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του. Διαφορετικά  θα έχει τύχη  των λιμανιών , των αεροδρομίων, της ΔΕΗ , του Ελληνικού που ξεπουλήθηκαν,  χωρίς να υπάρξουν  αντιδράσεις από το συνδικαλιστικό κίνημα ή καλύτερα από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

·        Από την  πλευρά της Π.Ε.ΣΕΚ θα συνεχίσουμε και θα επιμείνουμε για τη συγκρότηση και επαναλειτουργία της Επιτροπής Σωτηρίας του Ταμείου, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες  ότι  η ΑΔΕΔΥ  και οι άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου  θα ανταποκριθούν.  Δε χρειάζεται  να ξανατονίσουμε ότι   η  διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και Παιδείας από όλες τις μνηνμονιακές κυβερνήσεις  στηρίχθηκε  πάνω και  στον εκφυλισμό  του  συνδικαλισμού. Αν υπάρχει  κάποια ελπίδα, αυτή  θα προέλθει  από την απόφαση  των Εργαζομένων και Συνταξιούχων να υπερασπισθούν τους κόπους μιας ζωής.  Προς τη κατεύθυνση  αυτή η Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα αναλάβει πρωτοβουλίες, για να μη  χαθεί  και το  ΜΤΠΥ.  

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

                           Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

 

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου

2 σχόλια:

  1. Από 220 ευρώ το μήνα παίρνω 95 δηλ. έχω χάσει 58% . Πόσο θέλουν να το πάνε το μετοχικό; Ακουσα ότι θα επενδύσουν τα αποθεματικά. Να ρωτήσουν και μένα που επένδυσα το εφάπαξ σε ομόλογα Δημοσίου. Το πήρα ολόκληρο , μού
    κόψανε 53% και το υπόλοιπο ομόλογα που λήγουν 2032. Συνάδελφοι μας δουλεύουν κανονικά. καμία εμπιστοσύνη. προσοχή ο διάλογος μοιάζει με την παροιμία που συζητάνε 4 πρόβατα και ένας λύκος, για να αποφασίσουν δημοκρατικά από θα αρχίζει το γεύμα του ο λύκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε μην υπενθυμίζεις οικεία κακά. Κοινώς μην ξύνεις πληγές. Γιατί πολλοί συνταξιούχοι την πατήσαμε με τα ομόλογα Δημοσίου. Με την ευκαιρία μια ερώτηση στην πεσεκ. Μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαστικά και εδώ και στο ευρωπαικό δικαστήριο την κλοπή στα ομόλογα από το κράτος. Με την εγγύηση του κράτους κάναμε το εφάπαξ ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. έτσι ήταν η διαφήμιση. συντ δάσκαλος από Καβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή