ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών, 11.10.2021

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

                                                                       Αθήνα 10.10.2021

Συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών

 

·    Η Υπουργός παιδείας  έχει θέσει ως προτεραιότητα την υποταγή και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών,  τη διάλυση της Δημόσιας εκπαίδευσης και την παράδοσή της στους ιδιώτες. Γι’ αυτό εξοβελίζει  από τα ΑΕΙ  40.000 μαθητές ως ακατάλληλους για συνέχιση των σπουδών τους,  αλλά τους θεωρεί ικανούς να  συνεχίσουν σε ιδιωτικά κολέγια, τα οποία αναγνωρίζει  ως Πανεπιστήμια, εξισώνοντας τα πτυχία τους  με αυτά των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.

·     Ταυτόχρονα   με το ν.  4823/2021, με τίτλο «Για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τη στήριξη  των εκπαιδευτικών» επιδιώκει να φορτώσει στους εκπαιδευτικούς την  υποχρηματοδότηση των  σχολείων και να αναζητήσουν  χορηγούς και χρηματοδότες με σκοπό απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση της κρατικής χρηματοδότησης. 

·  Η πολιτική  αυτή έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα στα σχολεία, που επιτείνεται  από την ποινικοποίηση  των αγώνων των εκπαιδευτικών  με τη συνδρομή  της « Δικαιοσύνης»  και του αντεργατικού ν. του Χατζηδάκη. 

·   Οι  εκπαιδευτικοί που έχουν  δώσει  στο παρελθόν σκληρούς αγώνες για την υπεράσπιση  της Δημόσιας δωρεάν   παιδείας για όλα τα παιδιά, που γκρέμισαν τη « μεταρρύθμιση»  του Αρσένη, που υπερασπίστηκαν  τους μόνιμους διορισμούς,  που δεν έχουν επιτρέψει  μέχρι τώρα να περάσει η «αξιολόγησή» τους και η κατηγοριοποίηση  των σχολείων,   χρειάζονται  τη συμπαράσταση  όλων των σωματείων, των γονέων και μαθητών.

·  Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμπαραστέκεται   στον αγώνα τους έξω από το  Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας) , τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, ώρα 11.30.  Χαιρετίζει   επίσης τον αγώνα των μαθητών  και τη συγκέντρωσή τους  την ίδια ημέρα στα Προπύλαια, ώρα 12.00. Οι μαθητές  στους δρόμους δίνουν  ελπίδα ότι  η πολιτική  της Υπουργού παιδείας  θα έχει την τύχη  των προκατόχων της, όλων των Κυβερνήσεων. 

 

                                             Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                          Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου