ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, την Πέμπτη, 10 Ιουνίου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                  Αθήνα  6.6.2021

             Οι συνταξιούχοι   στο πλευρό των  εργαζομένων  ενάντια   στο   αντεργατικό   νομοσχέδιο   Χατζηδάκη.   Συμμετοχή   στις  κινητοποιήσεις, την  Πέμπτη, 10 Ιουνίου

·        Οι συνταξιούχοι   εκπαιδευτικοί πάντα είναι  υπέρ της ενότητας  των εργαζομένων και συνταξιούχων  για να  ανατραπούν   και οι αντιασφαλιστικοί και οι  αντεργατικοί νόμοι. Επειδή με τη συνδρομή  όλων των μνημονιακών  Κυβερνήσεων  ,  Βιομήχανοι, Εργοδότες, επιχειρηματίες  απαιτούν  να πάρουν τη ρεβάνς   και να  καταργηθούν  όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων τα μεταπολεμικά χρόνια, απαιτείται   συσπείρωση  όλων των εργαζομένων  και συνταξιούχων.  Χωρίς τη συσπείρωση   αυτή   η  πολιτική  ενάντια στους εργαζόμενους  και συνταξιούχους  δεν ανατρέπεται  με ευχολόγια, ούτε  με επετειακές απεργίες που σκόπιμα  μετά  τα μνημόνια υιοθετούσαν, όχι βέβαια τυχαία-  η  ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

·        Γι’ αυτό  η Π.Ε.Σ.ΕΚ  σταθερά υποστήριζε  και υποστηρίζει  ότι χωρίς ανασύνταξη και του συνδικαλιστικού κινήματος  δεν  μπορούν να οργανωθούν  αγώνες  για την ανατροπή  μιας πολιτικής  που εκπορεύεται   από το ιερατείο των Βρυξελών, υποστηρίζεται   από το ΔΝΤ και εφαρμόζεται   από όλες τις  υποτακτικές Κυβερνήσεις στη χώρα μας.

·        Έχουμε  καταγγείλει  κατ’ επανάληψη  ότι  ο συνομιλητής  της κ. Λαγκάρντ πρόεδρος  της  ΓΣΕΕ,  που ήταν απών  στην 9μηνη  απεργία  στη  Χαλυβουργία,  στην επιστράτευση των  Ναυτεργατών,  στους αντιεργατικούς νόμους  που  ψήφιζαν  οι μνημονιακές   Κυβερνήσεις, δεν  μπορεί  να απαιτεί  να  στοιχίζονται  πίσω του  όλα  τα εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, όχι  για να συντονιστούν  καλύτερα  οι απεργιακοί αγώνες,  αλλά για να δείχνει  στην εκάστοτε  Κυβέρνηση  ότι ο  ίδιος   ελέγχει  την κατάσταση και ότι  είναι απαραίτητος για τον εκφυλισμό  των εργατικών κινητοποιήσεων.

·        Από την άλλη  αντιλαμβανόμαστε  ότι σε πολλά σωματεία δεν προκηρύσσονται    απεργιακοί αγώνες και  πολλοί εργαζόμενοι  αναμένουν την προκήρυξη   απεργίας  από  ΓΣΕΕ , για να κατέβουν στους δρόμους  και να εκδηλώσουν  την  οργή τους.

·        Σεβόμαστε και την άποψη αυτή,  αλλά επιμένουμε ότι με φθαρτά υλικά  δεν ανατρέπεται   μια  αντεργατική  πολιτική  που   επιβάλλεται   σε όλη την Ευρώπη.  Οι αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν πάντα  μια ηθική  διάσταση, γιατί  το 8ωρο,  η κοινωνική ασφάλιση  η δημόσια υγεία και παιδεία, έχουν κερδηθεί  με το αίμα των  εργαζομένων  και  δεν είναι δυνατόν  με τα τερτίπια του Παναγόπουλου  να ανατραπεί  η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

·        Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ , σεβόμενη τους  χιλιάδες  νεκρούς  από  τις εργατικές κινητοποιήσεις,  τους  δεκάδες  χιλιάδες ανθρακωρύχους  που  έχουν αφήσει τα κόκκαλά τους στα ορυχεία , τα εκατομμύρια ανήλικα παιδιά σε όλο τον κόσμο που  δουλεύουν  12-14ώρες  σα σκλάβοι, τους ανασφάλιστους Ντελιβεράδες που  θυσιάζουν  τα νιάτα τους για ένα κομμάτι ψωμί, τους  νέους  μας  με μερική   απασχόληση , τους δεκάδες  χιλιάδες συναδέλφους  αναπληρωτές ή μη  που οργώνουν  κάθε χρόνο όλη την Ελλάδα,  περιμένοντας  τον πολυπόθητο  διορισμό, καλεί  όλους τους συνταξιούχους   εκπαιδευτικούς  να δώσουν  το αγωνιστικό  παρόν,  για να μην περάσει το εργασιακό τερατούργημα του Χατζηδάκη. Για το 8ωρο  κάποιοι  έδωσαν το  αίμα τους  στο Σικάγο.  Δεν έχουμε το δικαίωμα να απομυθοποιήσουμε   τη θυσία  τους  και να  επιβραβεύσουμε όλους τους τσαρλατάνους   Υπουργούς  Εργασίας που,  ενώ γκρεμίζουν  τις εργατικές κατακτήσεις, εμφανίζονται   ότι  νομοθετούν  για το καλό μας.  Είναι  στο χέρι μας   να τους υποχρεώσουμε να τα πάρουν όλα πίσω.

                                               Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                                 Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης    

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ8 Ιουνίου 2021 στις 6:39 π.μ.

    Στο πλευρό των εργαζομένων ΒΕΒΑΙΩΣ.
    Μια άλλη άποψη:
    Αν η απαξίωση του «επίσημου» συνδικαλιστικού κινήματος οφείλετο στη χαμηλή συνείδηση της εργατικής τάξης στη χώρα μας ίσως θα είχε νόημα ο αγώνας για αλλαγή συσχετισμών μέσα στην υπάρχουσα συνδικαλιστική δομή.
    Θα είχε επίσης ενδιαφέρον αν υπήρχαν απλοί εργαζόμενοι που ακολουθούσουν την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να είσαι και εσύ εκεί να τους συναντήσεις .
    Το γεγονός όμως είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ καθώς και σε αρκετές ομοσπονδίες . Όσοι ακόμα τις ακολουθουν ή είναι συνδικαλιστικά στελέχη με προνόμια και συμφέροντα ή άπλα κάνουν την αγωνιστικό τους καθήκον με τις επετειακές απεργίες και τις αντίστοιχες λειτανιες υπό το φως πάντα των ξεπουλημένων ΜΜΕ
    Όμως από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν δημόσια οι ανύπαρκτες Ομοσπονδίες , οι καλπονοθείες, τα στημένα συνδικάτα με αόρατους εργαζόμενους, τα συνέδρια μαϊμού κλπ τι νόημα έχει η επίμονη στην προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών αυτών των οργάνων ;
    Όταν έχεις καταγγείλει όλα αυτά πως μπορείς να ξαναπηγαίνεις κάτω από τα κακόφημα φουστάνια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,
    Τα εντός –εκτός και …. Εναλλάξ, (δεν είμαι σίγουρος αν είχαν ποτέ), πάντως σήμερα δεν έχουν καμιά ισχύ.
    Το μήνυμα που φτάνει στους εργαζόμενους είναι όχι μόνο αντιφατικό και αμφιβόλου πρακτικής αξίας είναι ακόμα χειρότερα : Ηθικά απαξιωτικο.
    Και για όσους βιαστούν να χαρακτηρίσουν παρόμοιες απόψεις να επισημάνουμε :
    Δεν μιλάμε για μικροαστική επιπολαιότητα και «επαναστατική» αγωνία!
    Δεν μιλάμε να φτιάξουμε κόκκινα συνδικάτα .
    Άπλα δεν αρκεί να αναγνωρίζεις την υπάρχουσα κατάσταση . Να βρεις τρόπο να την αλλάξεις πρέπει και οι τακτισμοί αυτού του είδους μπορεί άμεσα να σου δώσουν κάποια λεπτά δημοσιότητας και αυτοϊκανοποίησης όμως μεσοπρόθεσμα θα γυρίσουν εναντίων στο σκοπό που δηλώνεις ότι υπηρετείς!
    Σταύρος Κωστοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή