ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Π.Ε.Σ.ΕΚ: Οι συνταξιούχοι Πάλι στους δρόμους: Τρίτη, 20 Απριλίου, ώρα 10.00, Πλατεία Κλαυθμώνος

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

 

 

                                                                  Αθήνα    16.4.2021

Οι συνταξιούχοι   δεν   αποδέχονται  τη  μοίρα που τους  επιφυλάσσει  η κυβέρνηση

Πάλι   στους   δρόμους:  Τρίτη, 20 Απριλίου,  ώρα   10.00, Πλατεία   Κλαυθμώνος  

 

·         Οι συνταξιούχοι   έχουν πληρώσει  βαρύτατο   τίμημα  από την πανδημία.  Το  95%  των θυμάτων  από  κορωνοϊό   στη   χώρα μας  είναι  από 70   ετών και πάνω. Αλλά και οι θάνατοι των συνταξιούχων  από άλλες αιτίες είναι δυσανάλογα πολλοί, εξαιτίας  της υποβάθμισης των Νοσοκομείων  για άλλες σοβαρές παθήσεις.   Οι κυβερνητικές   ευθύνες είναι τεράστιες.  Η μη επίταξη  των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, το  κλείσιμο  των  Ν/Σ  από την πολιτική των μνημονίων που εφάρμοσαν πιστά όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις,   οι τραγικές ελλείψεις  σε  Ιατρούς και νοσηλευτικό Προσωπικό,  επιδείνωσαν  την κατάσταση  και   δε  φαίνεται   φως  στο τούνελ. 

·         Ταυτόχρονα  η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε  την τεράστια ανεργία από  το κλείσιμο  των καταστημάτων  και τη χρεοκοπία των περισσότερων  μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  για να επιβάλει  αντιεργατικούς  νόμους ,  να μειώσει  τις ασφαλιστικές  εισφορές υπέρ των  μεγάλων επιχειρηματιών  και σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων και των συνταξιούχων, να ιδιωτικοποιήσει  την Επικουρική   σύνταξη   από  1.1, 2022.  Ο νέος  Υπουργός  Εργασίας, μάλιστα,  διαφημίζει  το νέο  εργατικό ωράριο,  10ωρο ή 12ωρο  ασφαλώς, ως  αποτέλεσμα των «ελεύθερων»  διαπραγματεύσεων  ανάμεσα στους  εργοδότες και εργαζόμενους.

·         Η  πολιτική  ενάντια  στο λαό συνεχίζεται.  Η υπουργός  παιδείας  που αγνοεί και απεχθάνεται  τη Δημόσια  δωρεάν  παιδεία, εκμεταλλευόμενη  το   κλείσιμο των σχολείων  και πανεπιστημίων ,  θεσπίζει ισότιμα τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια, επιβάλλει την αστυνομοκρατία  στα Πανεπιστήμια,  επιτρέπει στους  μαθητές που  αποκλείει  από τα Δημόσια Πανεπιστήμια  να εγγράφονται  στα ιδιωτικά κολέγια  και  μετά αποδίδει  ισοτιμία  στα πτυχία τους(!)με  τα Δημόσια  Πανεπιστήμια, από τα οποία τους  θεωρεί   ανάξιους  να φοιτήσουν.  

·         Η  πολιτική  αυτή  που προσβάλλει τον κοινό νουν    ανατρέπεται  μόνο από ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων και συνταξιούχων, που δυστυχώς  δεν υφίσταται.   Είναι ντροπή να ανεχόμαστε  να βιώνουν οι νέοι μας  έναν εργασιακό  Μεσαίωνα με 6ωρα, 10ωρα, 12ωρα , με μισθούς εξευτελιστικούς, χωρίς συντάξεις στην ουσία,  γιατί κανένας στο μέλλον  δε θα συμπληρώνει  40 συντάξιμα  χρόνια που   απαιτεί ο ν. Κατρούγκαλου,  και να μην  υπάρχει   αντίσταση   από τις συνδικαλιστικές  Οργανώσεις.

·         Οι συνταξιούχοι  που  έχουν  στο ενεργητικό τους  δεκάδες  κινητοποιήσεις και αντιστέκονται  στους αντιασφαλιστικούς νόμους,  στη σφαγή των συντάξεών τους, στην περικοπή  της 13ης και 14ης  σύνταξης, που απαιτούν  την κατάργηση   του ν. Κατρούγκαλου , που δεν αποδέχονται  τις διακρίσεις  ανάμεσα σε παλιούς και νέους συνταξιούχους,    κατεβαίνουν  πάλι στους  δρόμους,   με όλα τα προστατευτικά  μέτρα.  

·         Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί  για μια ακόμη  φορά τους εν ενεργεία συναδέλφους  να δώσουν  μαζί τον αγώνα.  Για την  υπεράσπιση  των συντάξεων,  για την  αξιοπρέπεια των νέων συναδέλφων που κάθε   χρόνο το σύστημα τους καταδικάζει στην αδιοριστία  και   τη μερική   απασχόληση, χωρίς  καμιά ελπίδα  για  συνταξιοδότηση. 

·       Τρίτη, 20   Απριλίου, ώρα   10.00, πλατεία   Κλαυθμώνος. 

 

                                               Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου