ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Πολυτεχνείο: Το μήνυμα της εξέγερσης δε φυλακίζεται

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                                                                                                                            Αθήνα  14  ΝΟΕ 2020

Πολυτεχνείο:  Το μήνυμα της εξέγερσης δε  φυλακίζεται

·        Η Κυβέρνηση   δεν μπορεί να απειλεί  και να τρομοκρατεί  το λαό με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.  Είναι  ύβρις  απέναντι στην ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη  να   εξαπολύει   ο  Υπουργός «προστασίας» του πολίτη  την αστυνομία εναντίον των φοιτητών, ισχυριζόμενος   με θράσος  ότι  θα είναι υπεύθυνοι για τάφους, όσοι   αψηφήσουν την κυβερνητική απαγόρευση  για το φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

·         Όταν οι εργαζόμενοι  συνωστίζονται   στα ΜΜΜ  και στους χώρους εργασίας, χωρίς κανένα μέτρο  προστασίας, όταν  τα σχολεία  λειτούργησαν  με  27  μαθητές ανά τμήμα,  όταν δεν πάρθηκε  κανένα μέτρο για τη θωράκιση της Δημόσιας υγείας,  δε νομιμοποιείται  η  κυβέρνηση  να φορτώνει  στην ατομική ευθύνη  τη διάδοση του ιού, τη στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές   λαμβάνουν   όλα τα μέτρα  προστασίας για τη συμμετοχή  τους στην πορεία του Πολυτεχνείου.

·    Η  εξέγερση  του Νοέμβρη  δε  γκρέμισε  μόνο τη χούντα, αλλά και επέβαλε πολλές ελευθερίες και εργασιακές κατακτήσεις που  η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη  τις έκτακτες καταστάσεις λόγω κορωνοϊού,   θέλει να καταργήσει, να  αμαυρώσει την επέτειο, καταπατώντας το άσυλο,  να ξεμπερδέψει με τη μνήμη του λαού μας, με την ηρωϊκή  εξέγερση των φοιτητών και να περιορίσει  τις δημοκρατικές  κατακτήσεις.   

·     Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί ήταν  και  θα είναι   στο πλευρό  της νεολαίας  που  πληρώνει  βαρύτατο  τίμημα  από την οικονομική κρίση του συστήματος   και  χωρίς μέλλον  βλέπει  να περιστέλλονται όλες οι κοινωνικές  και εργασιακές κατακτήσεις,   βιώνοντας  ένα νέο εργασιακό Μεσαίωνα. Συμπαραστεκόμαστε στους οργανωμένους αγώνες  για ανατροπή των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και καλούμε όλους τους νέους να τιμήσουν την επέτειο, να πάρουν  όλα τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό, αποκαλύπτοντας έτσι τον  πραγματικό σκοπό  του  «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». 

·         Το  Πολυτεχνείο  είναι   δυσκολοχώνευτο   για το σύστημα.  Να μην τους το επιτρέψουμε.

 

                                                        Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                               Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                                      Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου