ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Στο πλευρό των μαθητών μας

 

     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                 Αθήνα 30.9.2020

 

 Ο αγώνας  των μαθητών  για Δημόσια   παιδεία  και προστασία της υγείας  αφορά όλη την κοινωνία

 

·        Πρώτα ο   κορωνοϊός, τώρα οι καταλήψεις.  Η  Υπουργός παιδείας  βρήκε την ευκαιρία  να συρρικνώσει το δημόσιο  σχολείο με την τηλε-εκπαίδευση  με κάμερες στην τάξη  και να απαλλαγεί από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται    τη Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά του λαού.    Οι μαθητές  έχουν δίκιο.  Διαμαρτύρονται  για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, για τις άθλιες αίθουσες  μέσα στις οποίες στοιβάζονται, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς προστασία για την υγεία τους. Και από την άλλη  το Υπουργείο  τους καλεί    να αποφεύγουν το συνωστισμό   σε  εξωτερικούς χώρους.  Η υποκρισία όμως  δε σταματά εδώ.   Τα  πάντα πρόθυμα  στο  πλευρό της εξουσίας  ΜΜΕ  ανακαλύπτουν τους κινδύνους  από το συνωστισμό  των μαθητών   που  κάνουν κατάληψη  των σχολείων τους ,  ενώ δε βλέπουν ότι  οι εργαζόμενοι- παιδιά ενός κατώτερου Θεού-  κάθε μέρα δίνουν  μάχη για να μπουν  στα  συγκοινωνιακά μέσα  μεταφοράς. Εικόνες ντροπής  από το  συνωστισμό, αλλά και  εκκλήσεις  να κρατάμε   αποστάσεις  με την απειλή  προστίμων.

·        Οι μαθητές  δεν είναι μόνοι  και δεν πρέπει να είναι.  Στο πλευρό τους όλοι οι εκπαιδευτικοί,  οι γονείς, οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Κανένας  δε δικαιολογείται να απέχει. Οι μαθητές με τη στάση τους τώρα παίρνουν  τη θέση του δάσκαλου και  διδάσκουν  την κοινωνία. Είμαστε μαζί τους. Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί είναι στο πλευρό τους. Σε εποχές δύσκολες η  νίκη των μαθητών θα είναι νίκη όλης της  κοινωνίας.

·        Η   κ.  Κεραμέως πιστεύει  ότι μπορεί  τώρα να επιβάλει και  την τηλε-εκπαίδευση  και να «αγνοήσει»  τα αιτήματα των καταλήψεων.       Να μην το  επιτρέψουμε.  Η υγεία  είναι πάνω από όλα. Οι  μαθητές θέλουν  τη συμπαράσταση όλων.  Αύριο  Πέμπτη, 1η  Οκτώβρη, ώρα 12.00, στα Προπύλαια.

 

                                             Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                            Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                        Τάσο   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου