ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Οι συνταξιούχοι πάλι στους δρόμους. Πέμπτη 8 Οκτώβρη, πλατεία Κλαυθμώνος

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                           Αθήνα    6 Οκτωβρίου   2020

Οι συνταξιούχοι    πάλι στους δρόμους. Πέμπτη 8  Οκτώβρη,  πλατεία  Κλαυθμώνος, ώρα 10.00 μαζί με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις

·        Παρά τις δυσκολίες  που υπάρχουν και παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα,  λόγω κορωνοϊού,  οι συνταξιούχοι συνεχίζουν  τον αγώνα, υπερασπιζόμενοι  τους μόχθους  μιας ζωής. Γιατί η Π.Ε.Σ.ΕΚ και όλοι οι συνταξιούχοι ποτέ δεν αποδέχθηκαν τις μνημονιακές περικοπές όλων των Κυβερνήσεων και  τον αντιασφαλιστικό ν. Κατρούγκαλου, ούτε την κατηγοριοποίηση σε παλιούς και νέους συνταξιούχους και αγωνίζονται για την κατάργησή της.

·        Η έκδοση μιας νέας  σύνταξης με το ν. Κατρούγκαλου σημαίνει  λίγα ψίχουλα παραπάνω από την  προσωρινή. Γιατί  μετά από 30 ή 35 μήνες σε αναμονή,  ο νέος συνταξιούχος  παθαίνει σοκ, όταν  συνειδητοποιεί το «ύψος» των αναδρομικών.  Ακόμη  και αυτές οι κουτσουρεμένες  συντάξεις καθυστερούν 2 και 3 χρόνια. 

·        Τα προβλήματά μας  επιβάλλουν  να βγούμε στους δρόμους. Για να διεκδικήσουμε: 

·        Την  άμεση έκδοση των νέων συντάξεων. Την πρόσληψη  προσωπικού  στα ασφαλιστικά ταμεία.  Η διάλυση  των ασφαλιστικών ταμείων,  η αποψίλωση του ΓΛΚ από υπαλλήλους  είναι   συνειδητή πολιτική, για μην εκδίδονται οι συντάξεις. Είχαμε καταγγείλει  ότι πίσω   από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια οι  κυβερνήσεις προσπαθούν  να αποκρύψουν  την πολιτική  των ματωμένων αποθεματικών. Επειδή είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους απόμαχους της  δουλειάς, απαιτούμε από την Κυβέρνηση   να θέσει σε προτεραιότητα την έκδοση  όλων των συντάξεων. Δεν πρόκειται να μας σταματήσει η πανδημία.

Ταυτόχρονα   απαιτούμε                                                                 

·          Όλα  τα κλεμμένα, τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,  στο εφάπαξ, την επιστροφή όλων των αναδρομικών με πολιτική απόφαση  και όχι να τρέχουμε στα δικηγορικά γραφεία. Να σταματήσει  πια  η εκμετάλλευση  από όψιμους συνδικαλιστές,  που  σκόπιμα τα ΜΜΕ τούς προβάλλουν  κάθε μέρα.  Είναι  ντροπή  να συνωστίζονται  οι συνταξιούχοι  στα δικηγορικά γραφεία, ενώ  όλες οι Κυβερνήσεις  επικαλούνται δημοσιονομικές δυσχέρειες    και πετάνε  στον κάλαθο των αχρήστων τις δικαστικές αποφάσεις.   Είναι   αστείο   να πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ που οι συνταξιούχοι  θα πάρουν αναδρομικά  11 μηνών , μετά από  περικοπές   10   ετών.   

·        Την  άμεση επιστροφή   του  ΕΚΑΣ   στους χαμηλοσυνταξιούχους.  Αποτελεί  αναλγησία η  περικοπή του από τη προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως  και η εξαίρεση των χαμηλοσυνταξιούχων  από τα ψίχουλα των αναδρομικών  από  την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

·        Την ενίσχυση των    Ν/Σ με Γιατρούς  και Νοσηλευτικό πρόσωπο.    Να σταματήσει  η υποβάθμιση   της Δημόσιας Υγείας. 

·        Το  Δημόσιο   χαρακτήρα της   Επικουρικής Ασφάλισης. Αιτία πολέμου η ιδιωτικοποίηση  της Επικουρικής από   1.1.2021.

 

                                         Συνάδελφοι

·        Δυστυχώς  οι συντάξεις μας και η Κοινωνική ασφάλιση είναι στο στόχαστρο της Κυβέρνησης, της Ε.Ε  και του ΔΝΤ.  Αν εφησυχάσουμε,  δε θα μιλάμε για συντάξεις,  αλλά για ελεημοσύνη του κράτους και προνοιακά επιδόματα.   

·        Πέμπτη,  8/10, ώρα 10.00,  πλατεία Κλαυθμώνος. 

                                            Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

                                      Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

 

                              Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

2 σχόλια:

  1. Σας παρακαλω ενημερωστε με για τα εξης. Στον επανυπολογισμο της συνταξης μου Ν.4387/16 υπαρχουν οι εξης κρατησεις/μειωσεις. ΕΑΣ 40.88, Μειωση Ν.4024/11 40.00, Μειωση Ν.4051/12 7.20, Μειωση Ν.4093/12 131.58. Επρεπε να ειχαν γινει οι δυο πρωτες? Στα αναδ/κα υπολογιζεται μονο η τελευταια? Ειμαι συντ/χος 10/2011 με μεικτη Βασικη 1403.88 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μείωση του ν. 4024/2011 είναι 20% για συντάξεις μικτές άνω των 1200€( για το υπερβάλλον ποσόν) αφού αφαιρεθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Έχω αμφιβολίες για την πρώτη κράτηση γιατί είναι 3% για συντάξεις πάνω από 1400€ για το υπερβάλλον ποσόν. Παράκληση να μας στείλετε στο email ονομ/μο και ΑΦΜ για να κάνουμε έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή