ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ενημερωτικό σημείωμα από τη συνάντηση της Π.Ε.Σ.ΕΚ με Γερμανούς συνδικαλιστές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
Αθήνα   4.10.2019
  Ενημερωτικό σημείωμα   από τη συνάντηση   της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  με   Γερμανούς     συνδικαλιστές

·            Το    Δ.Σ   και μέλη  της   Π.Ε.Σ.ΕΚ  συναντήθηκαν  τη  Δευτέρα,  30   Σεπτεμβρίου,   με αντιπροσωπεία   Γερμανών  συνδικαλιστών  που  εκπροσωπούν  την  πρωτοβουλία   αλληλεγγύης  προς   τους Έλληνες.
·     Έγινε   ενημέρωση   από τους Γερμανούς συνδικαλιστές  για τις πρωτοβουλίες  που  παίρνουν  στη χώρα τους  με σκοπό   να  πληροφορηθεί  η κοινή γνώμη στη Γερμανία  τις συνέπειες για τους Έλληνες  από  την   πολιτική  των μνημονίων   που εφαρμόζει   η  Ε.Ε   στη χώρα μας. 
·        Από  την πλευρά των συνταξιούχων  εκπαιδευτικών  έγινε   εκτενής ενημέρωση  για την κατάσταση  στα σχολεία  από  την  επιβολή  της  μνημονιακής πολιτικής της Ε.Ε και του ΔΝΤ,  για τις μεγάλες περικοπές στις συντάξεις μας,   για τη συρρίκνωση  της δημόσιας  υγείας και παιδείας,  για την πλήρη ανατροπή  του συνταξιοδοτικού  καθεστώτος  στη χώρα μας  στα πλαίσια της  πολιτικής   «σοκ και δέος», που είχε  ως συνέπεια την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση  για πάνω από 15 χρόνια.
·        Από την ενημέρωση  των Γερμανών  συνδικαλιστών,   επιγραμματικά  αναφέρουμε  ότι  οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό  καθεστώς  στη χώρα τους γίνεται   σταδιακά ,  ότι   οι συντάξιμες  αποδοχές  για τους εκπαιδευτικούς   ανέρχονται  στο 71,5  του μισθού τους,   ότι  ένας  εκπαιδευτικός   με πλήρη σύνταξη παίρνει   3000  €   σύνταξη, ότι   υπάρχουν  8  μεγάλες  Ομοσπονδίες  εργαζομένων   στις  οποίες  μετέχουν  - και αυτό  είναι το πιο ενδιαφέρον-  εφ’ όρου  ζωής  και οι συνταξιούχοι  που  πληρώνουν    κανονικά  τη συνδρομή τους στα σωματεία.    Δηλ. δεν υπάρχουν   σωματεία συνταξιούχων. 
                                                                             
                              Από  το    Δ.Σ   της    Π.Ε.Σ.ΕΚ 

1 σχόλιο:

  1. Αν και ανοίγω τακτικά το blog της ΠΕΣΕΚ, δεν διάβασα την ανακοίνωσή σας για τη συνάντηση με Γερμανούς συνδικαλιστές, γιατί δεν μου προξένησε κάποιο ενδιαφέρον. Μου την ανέφερε ένας συνάδελφος πριν από λίγο στο καφενείο, γιατί διάβασε ότι η πλήρη σύνταξη ενός Γερμανού εκπαιδευτικού είναι 3.000. Αυτό το ανέφεραν οι δικοί μας υποτακτικοί στην κ.Μέρκελ; Για να μην μας ζαλίζουν ότι εμείς εχουμε υψηλές συντάξεις. Με 33 χρόνια πριν από τον σοσιαλιστικό ασφαλιστικό νόμο του Κατρούγκαλου μόλις φθάνω τα 1000 ευρώ. Να πουν στην κ.Μέρκελ ότι να μας δώσει η τρόικα τα μισά ενός Γερμανού εκπαιδευτικού και θα είμαι ευχαριστημένος. Να είναι σίγουρη η τρόικα ότι δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ. Να διαβιβάσετε την πρότασή μου παρακαλώ στην τρόικα και προσωπικά στον Σόιμπλε. Χαιρετισμούς από Κατερίνη ΑΘ.ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή