ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                    Αθήνα    27.9.2019

Τρίτη, 1η   Οκτώβρη, ώρα  10.00,  πλατεία  Εθνικής  Αντίστασης (πρώην  Κοτζιά)

·     Η  1η  Οκτώβρη  έχει καθιερωθεί  ως  παγκόσμια  ημέρα   των συνταξιούχων. Με   αφορμή  την επέτειο   αυτή,  οι  συνταξιούχοι   οργανώνουν  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας   την Τρίτη 1η   Οκτώβρη και ώρα 10.00  στην  πλατεία   της  Εθνικής   Αντίστασης.
· Τα  τελευταία  χρόνια με την πολιτική  των μνημονίων οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι   πλήρωσαν ακριβά   την οικονομική  κρίση  του συστήματος   και   δεν μπορούν να επιβιώσουν. Η   σύνταξη   δεν επαρκεί   και, αν ληφθεί υπόψη  ότι   η  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  έχει  περιοριστεί  και  η  δημόσια υγεία και παιδεία είναι στο στόχαστρο της πολιτικής της Ε.Ε και του ΔΝΤ,  η κατάσταση  των συνταξιούχων θα επιδεινωθεί.   Το   κλιμάκιο   του   ΔΝΤ, που βρίσκεται     στην Αθήνα  αυτές τις  ημέρες,  προτείνει  «να  συνεχιστούν  οι περικοπές των συντάξεων, να καταργηθεί  η προστασία της λαϊκής κατοικίας,    να ενταφιαστούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να εκλείψουν  μόνιμα  η προστασία των στεγαστικών δανείων  και  η   ρύθμιση   φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, που υπονομεύουν την ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους(!)». 
· Η νέα κυβέρνηση,  αξιοποιώντας   το  ν. Κατρούγκαλου και όλη την αντιασφαλιστική  νομοθεσία  της κυβέρνησης   Σύριζα,  ετοιμάζεται   να ανακοινώσει  τον επανυπολογισμό των συντάξεων  και να προχωρήσει   στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης. Ο  αρμόδιος  Υφυπουργός   για την κοινωνική ασφάλιση κάλεσε ήδη « την ιδιωτική  ασφαλιστική  αγορά να δημιουργήσει  νέα προϊόντα και υπηρεσίες»  για την  επικουρική   σύνταξη.
·   Δεν   αποδεχόμαστε  τη ληστεία  των συντάξεών μας  που    όλες  οι μνημονιακές κυβερνήσεις περιέκοψαν,  εφαρμόζοντας με  συνέπεια τις εντολές  της Ε.Ε και ΔΝΤ.  Ούτε πρόκειται να νομιμοποιήσουμε  την πολιτική τους, σκύβοντας  το  κεφάλι.  Θα μας   βρίσκουν  συνεχώς στο δρόμο,     διεκδικώντας την επιστροφή όλων των κλεμμένων,   μέχρι την ανατροπή  της  πολιτικής τους. 
· Η  Π.Ε.Ε.ΕΚ,   με αφορμή  την  παγκόσμια  ημέρα των συνταξιούχων,   θα οργανώσει     ιδιαίτερη   εκδήλωση  για να τιμήσει  τους συνταξιούχους   εκπαιδευτικούς.
                                                       Διεκδικούμε
·  την επιστροφή  όλων των αναδρομικών   με πολιτική απόφαση, την αποκατάσταση των συντάξεών μας,   την  επαναφορά της 13ης και   14ης   σύνταξης.
·        Κατάργηση του  ν.  Κατρούγκαλου.  Να  μην εκδοθεί  καμία νέα σύνταξη  με το ν.   Κατρούγκαλου
·        Κανένας  επανυπολογισμός στις συντάξεις.
·         Όχι   στην ιδιωτικοποίηση  της επικουρικής σύνταξης.

                                         Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
                             Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                       Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου