ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Για την κινητοποίηση-απεργία της 24ης Σεπτέμβρη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                Αθήνα    21.9.2019
   Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  σχετικά με την κινητοποίηση-απεργία της 24ης  Σεπτέμβρη

Τρίτη, 24   Σεπτέμβρη, η  ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και  δεκάδες   ομοσπονδίες  και συνδικάτα   έχουν   κηρύξει   24ωρη απεργία  με αίτημα την απόσυρση   του νομοσχεδίου  που  έχει κατατεθεί   στη Βουλή    για το νέο αναπτυξιακό νόμο  που,  εκτός των άλλων,   περιέχει    ακραίες   αντισυνδικαλιστικές  διατάξεις.    
  • Με το νόμο   αυτόν η νέα κυβέρνηση  της Ν.Δ  συμπληρώνει   τις αντεργατικές και αντιλαϊκές εκκρεμότητες  που  άφησε  η κυβέρνηση Σύριζα, προωθώντας αλλαγές στο  συνδικαλιστικό ν. 1264/1982 και στο ν. 1876/1990 που αφορά  τις συλλογικές συμβάσεις.    Επεκτείνει  επίσης τους   περιορισμούς  που είχε   ψηφίσει η κυβέρνηση Σύριζα ,  την αντιαπεργιακή  δηλ. διάταξη με το 50%+1  για  τη λήψη απόφασης για απεργία, το   περιβόητο άρθρο  4  του Αρσένη.      Οι  νέες ρυθμίσεις προβλέπουν  την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης  θα επικαλείται –γιατί να μην επικαλείται-  οικονομικά προβλήματα για την επιχείρησή του.    Με τις  προτεινόμενες  ρυθμίσεις διευκολύνεται  ο ολοκληρωτικός  κυβερνητικός  και  εργοδοτικός  έλεγχος  των σωματείων,   για   να μη  λαμβάνεται   απόφαση  για απεργία από τα Πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και η καταστρατήγηση  των  συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ). Επί πλέον   ο  Υπουργός εργασίας  μπορεί  να καθορίζει  τα καταστατικά των σωματείων,  καταλύοντας  την αυτονομία και την αυτοτέλεια του   συνδικαλιστικού κινήματος   με στόχο  τον πλήρη έλεγχό του, όταν  δε θα  επαρκούν  οι Παναγόπουλοι   της  ΓΣΕΕ    για τον έλεγχο  των εργαζομένων  με «δημοκρατικές»    διαδικασίες.
  • Και  ενώ   ετοιμάζεται   η κυβέρνηση να ψηφίσει  στη Βουλή  τις νέες  αντιεργατικές ρυθμίσεις,  ανακοινώνει  την πρόθεσή της  να ιδιωτικοποιήσει   την επικουρική  σύνταξη  από 1.1.2021, παραχωρώντας   τις εισφορές  των  νέων εργαζομένων   στην ιδιωτική ασφάλιση,  με ό,τι  αυτό συνεπάγεται  για το μέλλον της επικουρικής ασφάλισης  και των παλαιών, αλλά και των νέων συνταξιούχων.
  • Οι εργαζόμενοι  και  οι  συνταξιούχοι  βρίσκονται  σε μειονεκτική  θέση, γιατί από τη μια  είναι  αντιμέτωποι   με μια πολιτική  που υποστηρίζεται   σχεδόν  από  όλα τα  μνημονιακά κόμματα,   μια συμμαχία  που   εδραιώθηκε   στη δεκάχρονη   σκληρή  πολιτική  των μνημονίων  που  επέβαλαν   Ε.Ε και ΔΝΤ,  και εφάρμοσαν  όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και από την άλλη  με   τον υποταγμένο  συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και   ΑΔΕΔΥ.   
  • Απέναντι    σ’ αυτή  την κατάσταση ,  δεν  υπάρχουν   πολλές επιλογές.  Η σύγκρουση  με την  πολιτική  των  μνημονίων και της λιτότητας   στη   βάση  της ενότητας  όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων είναι μονόδρομος.  Οι αναθέσεις, οι αυταπάτες, οι ψευδαισθήσεις και οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες  δε χωράνε   πια στο συνδικαλιστικό  κίνημα. Αν βέβαια θέλει  να  είναι αποτελεσματικό  και να ξανακερδίσει   τη χαμένη του αξιοπρέπεια
  • Οι  συνταξιούχοι   εκπαιδευτικοί με αυτό  το πνεύμα  συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι ομοσπονδίες   και τα σωματεία. Τόπος προσυγκέντρωσης     της Π.Ε.Σ.ΕΚ,  Κοραή  και Πανεπιστημίου. Ώρα 11.00.                                                  


                                 Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
                                  Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                            Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου