ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ)

Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Εξαήμερη εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία και Μοναστήρι (Μπίτολα)



Δεν είναι
πρόβατα τα ποιήματα να τα μαντρώσεις
Ψάρια για να τους ρίξεις δόλωμα
Δεν είναι λάφυρα του Νικητή:
(Είναι γεράκια νηστικά που πέφτουνε σαν πέτρες απ’ τον ουρανό
Πτώματα που ξεβράζει η θάλασσα στο Σεληνόφωτο
Ένας σακάτης στρατιώτης που σαλεύει  με τον άνεμο στο τέλος της μάχης)
Τα ποιήματα είναι η Δόξα Της Ήττας
Θεοδόσης Άθας, Νεστόριο Καστοριάς

    Φίλες και φίλοι,

    Η Επιτροπή Πολιτιστικών Δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ. πραγματοποιεί εξαήμερη οδική εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία (Καστοριά, Φλώρινα, Νυμφαίο, Πρέσπες) και Μοναστήρι (Μπίτολα), στη Βόρεια Μακεδονία, από Κυριακή 9 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 14 του Ιούνη. Η διαμονή μας θα είναι στην Καστοριά (Hotel Europa).
   Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το στολίδι της Καστοριάς, τη λίμνη Ορεστιάδα, να επισκεφτούμε τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό, το Δισπηλιό, τη σπηλιά του Δράκου, την Παναγιά τη Μαυριώτισσα, να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα καλντερίμια του Ντολτσό με τις βυζαντινές εκκλησιές και τα αρχοντικά του.
    Θα πεζοπορήσουμε στο Νυμφαίο, το χωριό πρότυπο με τα 162 παλιά, διατηρητέα αρχοντόσπιτά  του και το κέντρο προστασίας αρκούδας και θα περιηγηθούμε στην όμορφη Φλώρινα με τον ξακουστό Σακουλέβα.
    Θα ανηφορίσουμε στην τριεθνή λιμναία περιοχή των Πρεσπών και θα επισκεφτούμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου (Μικρή Πρέσπα)και τον παραλίμνιο οικισμό Ψαράδες (Μεγάλη Πρέσπα).
    Με την ευκαιρία του ταξιδιού μας στις εσχατιές της χώρας μας θα ταξιδέψουμε, περνώντας τα σύνορα, στο γραφικό Μοναστήρι (Μπίτολα), την πόλη των προξένων και με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας θα γνωρίσουμε τα αξιόλογα πολιτιστικά μνημεία της. Απαιτείται διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
   Κόστος διαμονής με πρωινό 45 ευρώ το δίκλινο ημερησίως και 40 ευρώ το μονόκλινο (στην τιμή θα πρέπει να υπολογιστούν επιπλέον 3 ευρώ ημερησίως φόρος ανά δωμάτιο, το ξενοδοχείο είναι τετράστερο).
    Κόστος μεταφοράς – μετακίνησης  με πούλμαν 75 ευρώ ανά άτομο. Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται οι ξεναγήσεις στην πόλη της Καστοριάς  και στο Μοναστήρι (Μπίτολα). Δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και η βαρκάδα (7,5 ευρώ) στην Μεγάλη Πρέσπα.
   Δηλώσεις συμμετοχής  μέχρι τη Δευτέρα,27 Μαΐου στα τηλέφωνα:
Βούλα   Ευθυμίου:      210-9406543 και 6945936508
Δήμητρα Παλαπάνη : 210-4959133 και 6946652837
Πόπη Τσιγγίλη :        210-6430884 και 6972124139
   Προσοχή:  Η δήλωση συμμετοχής (αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία) θα συνοδεύεται με την κατάθεση 75 ευρώ ανά άτομο, με ονοματεπώνυμο στον παρακάτω λογαριασμό: GR: 32 0110 1480 0000 1486 1155 787, Εθνική Τράπεζα
(όνομα: Παρασκευή Ευθυμίου).   
   Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών – μέχρι 45 άτομα – θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με το αναλυτικό πρόγραμμα και την ώρα αναχώρησης.

2 σχόλια:

  1. Να που όλο κατηγορεί η ΠΕΣΕΚ την Κυβέρνηση . Σας έδωσε τη 13 σύνταξη και έτσι από ότι βλέπω οργανώνετε μεγάλη εκδρομή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή