ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ήμερης ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.
Αναλυτικό Πρόγραμμα εξαήμερης εκδρομής στη Δυτική Μακεδονία και Μοναστήρι (Μπίτολα)



      Φίλες και φίλοι
       Επανερχόμαστε για να σας ενημερώσουμε για το ημερήσιο πρόγραμμα της εξαήμερης εκδρομής .

Κυριακή, 9 Ιουνίου: Αθήνα – Καστοριά

   Θα αναχωρήσουμε όλοι μαζί  από την Πλατεία Καραϊσκάκη (Hotel Stanley, Μετρό Μεταξουργείο) στις 8.30π.μ. Αφού προηγηθούν ενδιάμεσες στάσεις, θα γευματίσουμε (2.30μ.μ.- 4.30μ.μ.) στη Μυκάνη Καλαμπάκας  σε επιλεγμένο εστιατόριο . Άφιξη στην Καστοριά στις 6.30μ.μ. περίπου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, βράδυ ελεύθερο.

Δευτέρα, 10 Ιούνη: Καστοριά- Νυμφαίο-Φλώρινα

    Αναχώρηση από Καστοριά στις 9.30π.μ. Πρώτος προορισμός μας το Νυμφαίο. Θα επισκεφθούμε πρώτα το κέντρο προστασίας της αρκούδας (10.30π.μ. -12.00) και στη συνέχεια  θα περιηγηθούμε στο Νυμφαίο, ένα χωριό πρότυπο, περικυκλωμένο από δάση οξιάς  και θα περπατήσουμε  στα πεζοδρομημένα  πλακόστρωτα ανάμεσα από τα επιβλητικά αρχοντικά με τις τσίγκινες σκεπές. Φαγητό στο Νυμφαίο. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στη Φλώρινα  και στον ποταμό Σακουλέβα για να πιούμε τον καφέ μας. Επιστροφή στην Καστοριά περίπου στις 8.45μ.μ.

Τρίτη, 11 Ιούνη: Καστοριά

    Αναχώρηση  στις 9.30π.μ. για το Δισπηλιό , που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς. Εκεί θα δούμε την αναπαράσταση του Νεολιθικού Λιμναίου Οικισμού σε πραγματικές διαστάσεις. Θα επισκεφτούμε τη σπηλιά του Δράκου , που σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, γεμάτη από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. και θα ξεναγηθούμε στην Παναγιά τη Μαυριώτισσα, εξαιρετικό δείγμα της βυζαντινής κληρονομιάς της πόλης.
     Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στο Ντολτσό ,την πιο αρχοντική από τις γειτονιές της Καστοριάς. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα καλντερίμια της  με τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησιές, θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο με την αναπαράσταση του καστοριανού σπιτιού και τέλος θα γευματίσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Αναχώρηση στις 8.00μ.μ. με το πούλμαν για μια όμορφη περιήγηση στο πιο όμορφο στολίδι της Καστοριάς , την λίμνη Ορεστιάδα. Δείπνο προαιρετικό σε επιλεγμένη ταβέρνα με ζωντανή μουσική.

Τετάρτη, 12 Ιούνη: Καστοριά - Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα

    Αναχώρηση στις 9.30π.μ. για τον υδάτινο παράδεισο των Πρεσπών με τα δάση οξιάς, τους καλαμιώνες τα πουλιά, τα ψάρια, τα ιστορικά μνημεία και τα νοτισμένα χωριά. Πρώτος σταθμός  μας ο Άγιος Αχίλλειος στη Μικρή Πρέσπα. Αφού περπατήσουμε τη θρυλική πεζογέφυρα των 650 μ. θα φτάσουμε στο μικροσκοπικό κατοικημένο νησάκι και θα επισκεφτούμε τη βασιλική του αγίου Αχιλλείου , που χτίσθηκε με έξοδα του Βουλγάρου τσάρου Σαμουήλ από Λαρισαίους μάστορες. Η επόμενη στάση μας το χωριό Ψαράδες στη μεγάλη Πρέσπα, ένας τόπος μοναδικός για τη βιοποικιλότητά του, όπου οι κάτοικοί του θα μας διηγηθούν ιστορίες από τα παλιά και θα μας ξεναγήσουν στα περίφημα ασκηταριά με τις βάρκες τους, αν μας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες . Γεύμα στους Ψαράδες  Τέλος  θα επισκεφτούμε και το χωριό Άγιο Γερμανό, πρωτεύουσα των Πρεσπών, χτισμένο ανάμεσα σε μικρά ποτάμια για μια μικρή βόλτα και καφέ. Επιστροφή στην Καστοριά στις 7.00μ.μ. περίπου. Βράδυ ελεύθερο.

Πέμπτη, 13 Ιούνη: Καστοριά – Μοναστήρι (Μπίτολα)

    Αναχώρηση στις 9.00π.μ. με προορισμό τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Μετά τον έλεγχο των ταυτοτήτων θα περάσουμε στο Μοναστήρι (Μπίτολα) ,στην πόλη των προξένων. Με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας θα επισκεφτούμε την Ηράκλεια Λυγκηστίδα, τον αρχαίο Ελληνιστικό οικισμό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ναό του Αγίου Δημητρίου με το σπάνιας ομορφιάς  εσωτερικό του και περπατώντας στον πεζόδρομο Σιρόκ Σοκάκ , “πλατιά αλέα”, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα αρχοντικά που στεγάζουν τα προξενεία, τα τζαμιά , τον πύργο με το ρολόι και το σταυρό στην κορυφή, τη σκεπαστή αγορά (μπεζεστένι) με τους πολυάριθμους πύργους . Φαγητό (2.00 μ.μ.-4.00μ.μ.) σε επιλεγμένο εστιατόριο. Συνέχιση της περιδιάβασης με τον ξεναγό για βόλτα , ψώνια και καφέ. Αναχώρηση στις 6.00μ.μ. για τα σύνορα. Επιστροφή στην Καστοριά  στις 9.00μ.μ. περίπου.

Παρασκευή, 14 Ιούνη: Καστοριά – Αθήνα

Αναχώρηση στις 10.00π.μ. Φαγητό σε επιλεγμένο εστιατόριο στην Καλαμπάκα (12.30 -14.30 ).Επιστροφή στην Αθήνα στις 9.30μ.μ. περίπου.

Καλό μας αντάμωμα!
 

  

     







  Άγιος Αχίλλειος (Μικρή Πρέσπα)                                          Νυμφαίο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου